«Πυρά» από Μισέλ Ομπάμα σε Τραμπ: Είναι ρατσιστής που προκαλεί σύγχυση και διχασμό

«Πυρά» από Μισέλ Ομπάμα σε Τραμπ: Είναι ρατσιστής που προκαλεί σύγχυση και διχασμό

«Μπροστά στα ψέματα του Τραμπ και τις τρελές θεωρίες συνωμοσίας που επαναλαμβάνει ξανά και ξανά, ακόμα και οι λογικοί άνθρωποι μπορεί να φοβηθούν», τονίζει η πρώην πρώτη κυρία

michelle_obama
Κατακεραυνώνοντας τον πρόεδρο των ΗΠΑ, λιγότερο από έναν μήνα πριν από τις προεδρικές εκλογές στη χώρα, η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Μισέλ Ομπάμα δήλωσε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι «ρατσιστής» και διασπείρει «τον φόβο και τη σύγχυση» στην ψυχή των Αμερικανών.

«Αυτό που ο πρόεδρος κάνει είναι ξεκάθαρα λάθος, είναι ηθικά λάθος και ναι, είναι ρατσιστικό», κατηγορεί η Μισέλ Ομπάμα τον Ρεπουμπλικανό δισεκατομμυριούχο, αναφερόμενη στο κύμα διαδηλώσεων εναντίον της αστυνομικής βίας, το οποίο εξομοίωσε ο Τραμπ με «εσωτερική τρομοκρατία».

'Racism, fear, division': Michelle Obama blasts Trump in election plea


Οι αντιρατσιστικές διαδηλώσεις, τις οποίες πυροδότησε ο θάνατος του Τζορτζ Φλόιντ, είχαν οδηγήσει, σε ορισμένες περιπτώσεις, σε ταραχές και είχαν καταλήξει σε τραγωδία, μετά την παρέμβαση ακροδεξιών.

Ωστόσο, «μονάχα ένα μικρό μέρος των διαδηλώσεων γνώρισε βιαιότητες», διαβεβαίωσε η Μισέλ Ομπάμα, σε ένα βιντεομήνυμα, με το οποίο προέτρεπε τους πολίτες να κινητοποιηθούν υπέρ του Δημοκρατικού υποψηφίου Τζο Μπάιντεν, ενός ηγέτη που έχει «την καρδιά, την εμπειρία και την ιδιοσυγκρασία που είναι απαραίτητες για να μας οδηγήσουν σε καλύτερες ημέρες».

Κλείσιμο
Μπροστά στα «ψέματα» του Τραμπ και τις «τρελές θεωρίες συνωμοσίας που επαναλαμβάνει ξανά και ξανά», «ακόμα και οι λογικοί άνθρωποι μπορεί να φοβηθούν», τονίζει η Ομπάμα.

«Και το μοναδικό πράγμα στο οποίο αυτός ο πρόεδρος είναι πραγματικά καλός, είναι να χρησιμοποιεί τον φόβο και τη σύγχυση και να διασπείρει ψέματα για να κερδίσει»,  προσθέτει.

«Εάν η αριστερά κερδίσει την εξουσία, θα κατεδαφίσουν τα αστικά προάστια», είχε τονίσει ο Ντόναλντ Τραμπ στα τέλη Αυγούστου, στο συνέδριο των Ρεπουμπλικανών. Οι Δημοκρατικοί υπερασπίζονται «τους αναρχικούς, τους ταραξίες, όσους λεηλατούν και εκείνους που καίνε τη σημαία», είχε συμπληρώσει.

«Ο ρατσισμός, ο φόβος, ο διχασμός. Πρόκειται για ισχυρά όπλα και μπορούν να καταστρέψουν ένα έθνος, εάν δεν τους επιτεθούμε κατά μέτωπο», λέει η σύζυγος του πρώτου μαύρου προέδρου στην ιστορία των ΗΠΑ απευθυνόμενη στους αναποφάσιστους ψηφοφόρους.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: Στα 399 τα νέα κρούσματα - 87 οι διασωληνωμένοι

Προκαλεί η Τουρκία στην Κύπρο: Ανοίγει την παραλία της Αμμοχώστου

Μπάιντεν: Να πιέσει ο Τραμπ την Τουρκία ώστε να σταματήσει τις προκλήσεις σε βάρος της Ελλάδας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης