Ο Ελον Μασκ της Tesla είναι πλέον πιο πλούσιος και από τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ

Ο Ελον Μασκ της Tesla είναι πλέον πιο πλούσιος και από τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ

Μετά το εκπληκτικό «ράλι» της μετοχής της Tesla η περιουσία του φτάνει τα 115 δισ δολάρια και είναι ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο - Πρώτος στη λίστα με περιουσία πάνω από  200 δισ δολάρια ο Τζεφ Μπέζος  και δεύτερος στην κατάταξη ο Μπιλ Γκέιτς

mask-zuckerberg-0
Τον έχουν αποκαλέσει «Ντόναλντ Τραμπ» της Σίλικον Βάλεϊ. Ο Έλον Μάσκ αναδεικνύεται σε τρίτο πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο, με την περιουσία του να αποτιμάται πλέον στα 115 δισεκατομμύρια δολάρια.

Με την άνοδό του αυτή ο Έλον Μάσκ έχει σημαντικό προβάδισμα έναντι του ιδρυτή του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.

Η περιουσία του ιδρυτή του Facebook αποτιμάται στα 110 δισ., ενώ πριν από τον Μασκ στη λίστα με τους πλουσιότερους του κόσμου φιγουράρουν τα ονόματα των Τζεφ Μπέζος και Μπιλ Γκέιτς.

Η θεαματική αύξηση του πλούτου του ιδρυτή της Space X, κατά 87,8 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος, οφείλεται στην εκτόξευση των μετοχών της Tesla σχεδόν κατά 500%.

Η αξία της εταιρείας, αυτή την στιγμή, ανέρχεται στα 475 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Μασκ, δε, όπως έχει εγκριθεί από τους μετόχους Tesla, πληρώνεται σε εκατομμύρια μετοχές, οι οποίες έχουν πλέον αξία δισεκατομμυρίων.

Κλείσιμο
Ο διεθύνων σύμβουλος της Tesla έχει λάβει ήδη δύο πληρωμές πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων έπειτα από κέρδη που πέτυχε η εταιρεία, ενώ αναμένεται να λάβει άλλη μία πληρωμή σύντομα. Ο Μάσκ κατέχει περισσότερο από το 18% των μετοχών της εταιρείας, ποσό τρεις φορές μεγαλύτερο από τον επόμενο μεγαλύτερο μέτοχο.

Κατά τη διάρκεια του καθεστώτος καραντίνας, η Tesla επωφελήθηκε σε σημαντικά μεγάλο βαθμό.

Τον περασμένο μήνα, σχεδόν 40.000 λογαριασμοί της online εταιρείας trading Robinhood πρόσθεσαν μετοχές της Tesla. Ακόμη και ιδιώτες επενδυτές στη Νότια Κορέα πήραν μετοχές της Tesla ενώ κατέχουν περί το 1% της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Στις ΗΠΑ, με την ανεργία να έχει αυξηθεί ανησυχητικά εν μέσω της σφοδρής επέλασης της πανδημίας, η εντεινόμενη εισοδηματική ανισότητα έχει πυροδοτήσει σοβαρές αντιδράσεις στους κόλπους των Δημοκρατικών. Ο γερουσιαστής των ΗΠΑ Μπέρνι Σάντερς, μάλιστα, εισήγαγε νομοθεσία για τη φορολόγηση του «ακραίου πλουτισμού»  κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης.

«Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να επιτρέπουμε σε δισεκατομμυριούχους όπως ο Τζεφ Μπέζος και ο Έλον να γίνονται προκλητικά πλούσιοι την ώρα που εκατομμύρια Αμερικανοί βρίσκονται αντιμέτωποι με εξώσεις, πείνα και οικονομική εξαθλίωση» είχε δηλώσει ο Σάντερς.

Να σημειωθεί ότι πριν από λίγες ημέρες, η πρώην σύζυγος του Τζεφ Μπέζος, Μακένζι Σκοτ, έγινε η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο, ξεπερνώντας την κληρονόμο της L’Oreal, Φρανσουάζ Μπετανκούρ Μάιερς. Η 50χρονη Σκοτ που έλαβε μερίδιο 4% της Amazon.com στο πλαίσιο του διαζυγίου της από τον ιδρυτή της εταιρείας, Τζεφ Μπέζος, έχει τώρα περιουσία 66,4 δισ. δολ.

Όσον αφορά στον Έλον Μασκ, έχει ακόμη μακρύ δρόμο να διανύσει για να κατακτήσει την πρωτιά στον πλούτο...Η περιουσία του Τζεφ Μπέζος έχει σπάσει το «φράγμα» των 200 δισ.

Ειδήσεις σήμερα:

Παναθηναϊκός: Στα 2.5 ευρώ η χρέωση για το φιλικό με τον ΠΑΟΚ

Μία ακόμη συναυλία από τον Σωκράτη Μάλαμα

Στα 233 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού - 20 στις πύλες εισόδου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης