Ένα βίντεο του γνωστού Γερμανού δημοσιογράφου-YouTuber Rayk Anders για τα αίτια της έντασης στις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας, που «ανέβασε» στο κανάλι του στη δημοφιλή πλατφόρμα στις αρχές του 2020, είναι επίκαιρο όσο ποτέ με όσα συμβαίνουν στηνανατολική Μεσόγειο και τις πολεμοχαρείς δηλώσεις του Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάνκατά της χώρας μας.
«Ο Ερντογάν για να παραμείνει στην εξουσία, δεν διστάζει να έρθει σε πλήρη αντιπαράθεση με τη γειτονική Ελλάδα. Για αυτόν η ελληνική επικράτεια θεωρείται απλώς… τουρκική. Ο Ερντογάν βασίζεται αποκλειστικά στο νόμο του ισχυρότερου, αγνοώντας σκόπιμα τις διεθνείς συνθήκες και κανόνες. Έλληνες και Τούρκοι μπαίνουν στην «σκακιέρα» σε θέσεις ο ένας εναντίον του άλλου, σαν πιόνια» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γερμανός δημοσιογράφος-YouTuber. Το συγκεκριμένο βίντεο έως σήμερα έχεις σχεδόν 140.000 θεάσεις, με τα σχόλια να ποικίλουν.
O Anders είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην Γερμανία, λόγω του τρόπου που παρουσιάζει γεγονότα και προεκτάσεις τους μέσα από διάφορες διαδικτυακές πλατφόρμες.
Ο ίδιος είναι παραγωγός και παρουσιαστής αποκαλυπτικών ντοκιμαντέρ καθώς και συγγραφέας βιβλίων, κάποια από τα οποία μπήκαν στη λίστα των μπεστ σέλερ. Το 2016 το Κόμμα των Πειρατών Γερμανίας τον πρότεινε ως υποψήφιο πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας. Το 2018 τιμήθηκε ως «Δημοσιογράφος της Χρονιάς» για τα διαδικτυακά του βίντεο. Το κανάλι του στο Youtube, αριθμεί σήμερα 110.000 συνδρομητές, ενώ οι προβολές των βίντεο του έχουν ξεπεράσει τα 20 εκ. προβολές.
Πολλές από τις αλλαγές που συνοδεύουν την εμμηνόπαυση υποτιμώνται ή μένουν χωρίς φροντίδα, παρότι μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητα ζωής, τις σχέσεις και την καθημερινότητα.
Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα μας πάρει πρώτα το βαρετό, μετά ότι είναι «ρουτίνα» και στο τέλος την ίδια την ανάγκη για δουλειά και γιατί αυτό μπορεί να είναι το καλύτερο πράγμα που μας συνέβη εδώ και χιλιάδες χρόνια. Ή μήπως όχι;
Στο πιο κοσμοπολίτικο νησί των Σποράδων, που ξεχωρίζει για τις καταγάλανες παραλίες και τα καταπράσινα πευκοδάση συνεχίστηκε στις αρχές του Φθινοπώρου (7 - 9 Σεπτεμβρίου) το πρόγραμμα Plastic Free Greece, με παράκτιους και υποθαλάσσιους καθαρισμούς που αποδείχτηκαν εξαιρετικά αποδοτικοί.