Δημοσκόπηση «κόλαφος» για τον Τραμπ: Με 22 μονάδες προηγείται ο Μπάιντεν

Δημοσκόπηση «κόλαφος» για τον Τραμπ: Με 22 μονάδες προηγείται ο Μπάιντεν

Σε δύο βασικά θέματα που απασχολούν τους Αμερικανούς- την ρατσιστική βία και την αστυνόμευση- οι πολίτες ψηφίζουν «δαγκωτό» Μπάιντεν

trump-biden
Τη... σκόνη του πρώην, αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, τρώει ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, με την δυσφορία των Αμερικανών να ενισχύεται και να αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου.

Σε δύο βασικά θέματα που απασχολούν τους Αμερικανούς - την ρατσιστική βία και την αστυνόμευση- οι πολίτες ψηφίζουν «δαγκωτό» Μπάιντεν, φαβορί για το προεδρικό χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος.

Δημοσκόπηση των Harvard CAPS-Harris Poll δείχνει ότι, το 61% των ψηφοφόρων θεωρούν ότι ο 77χρονος Μπάιντεν θα ήταν καλύτερος στην επίλυση των φυλετικών διακρίσεων και της αστυνόμευσης, σε σύγκριση με το 39% που αποσπά ο 74χρονος Τραμπ.

Για το 62% των ψηφοφόρων, ο Μπάιντεν θα έκανε καλύτερη δουλειά για να κατευνάσει τα οξυμένα πνεύματα, ύστερα από εβδομάδες βίαιων διαδηλώσεων με αφορμή το θάνατο του 46χρονου Τζορτζ Φλόιντ στις ΗΠΑ.

Επιπλέον, για το 53% των Αμερικανών ψηφοφόρων, σε ότι αφορά την επιβολή «νόμου και τάξης», ο υποψήφιος με το κόμμα των Δημοκρατικών θεωρείται πιο αποτελεσματικός σε σχέση με τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο (47%).

Οι φυλετικές διακρίσεις που σχετίζονται και με την οικονομία είναι ένα σημαντικό θέμα για τους Αμερικανούς μετά την πανδημία της νόσου Covid- 19.

To 43% των Αμερικανών θεωρεί ικανοποιητική την στρατηγική Τραμπ σε ότι αφορά το θέμα του ρατσισμού και την αστυνόμευση.

Κλείσιμο
Το 53% τάσσεται κατά της πολιτικής του σε ότι αφορά τις διαδηλώσεις, αν και η πλειοψηφία, το 57%, θεωρεί πως έπραξε σωστά επιστρατεύοντας την Εθνοφρουρά για να αντιμετωπίσει τους διαδηλωτές στην Ουάσιγκτον.

Ειδήσεις σήμερα: 

Απαγωγή Μαρκέλλας: Από το… γκαράζ στα δικαστήρια η 33χρονη κατηγορούμενη

Στη φυλακή ο ψευτογιατρός: Έρευνα για το «μπες-βγες» σε ιατρικά κέντρα ζητούν οι γονείς των παιδιών που χάθηκαν

Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Κώστας Φυσσούν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης