Πρίγκιπας Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Δικαστικός πόλεμος με το περιοδικό Tatler

Πρίγκιπας Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Δικαστικός πόλεμος με το περιοδικό Tatler

Ο δούκας και η δούκισσα του Κέιμπριτζ απέστειλαν νομικά έγγραφα στο αγαπημένο περιοδικό της βρετανικής υψηλής κοινωνίας, ύστερα από αφιέρωμα στην Κέιτ Μίντλετον, που εμπεριέχει «μια σειρά ψεύδη» - Ο υπαινιγμός για το βάρος της Κέιτ Μίντλετον και ο συσχετισμός με τις διατροφικές διαταραχές της Νταϊάνα

prince-william-kate-middleton_2
Στις δικαστικές αίθουσες είναι πολύ πιθανό να λύσουν τις διαφορές τους ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον με το ιστορικό βρετανικό περιοδικό Tatler, «βίβλο της υψηλής κοινωνίας», μετά από την δημοσίευση ενός εκτενούς αφιερώματος στην δούκισσα του Κέιμπριτζ, στην έκδοση Ιουλίου\Αυγούστου.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα στον βρετανικό Τύπο ο δούκας και η δούκισσα του Κέιμπριτζ αναλαμβάνουν νομική δράση εναντίον του περιοδικού, μετά την δημοσίευση μιας σειράς ψευδών ειδήσεων για την Κέιτ. Το ζευγάρι απέστειλε, ήδη, «νομικά έγγραφα» στο περιοδικό.

Με εξώφυλλο την εντυπωσιακή Κέιτ Μίντλετον και υπό τον τίτλο «Αικατερίνη η Μεγάλη», το αφιέρωμα είναι μεν, ένας ύμνος στην μέλλουσα βασίλισσα της Γηραιάς Αλβιόνας και την επαινεί για τις πολλαπλές υποχρεώσεις που αυτή έχει αναλάβει εν μέσω της πανδημίας, όμως, παράλληλα, επικαλούμενο μαρτυρία ατόμου από το φιλικό περιβάλλον της δούκισσας, τονίζει πως η Κέιτ Μίντλετον «αισθάνεται εξαντλημένη και παγιδευμένη» από το βάρος των καθηκόντων που καλείται να φέρει εις πέρας και προσθέτει πως «η Κέιτ και ο Ουίλιαμ ήθελαν να είναι πιο κοντά στα παιδιά τους αλλά ο Χάρι και η Μέγκαν με την παραίτησή τους από την βασιλική οικογένεια έδειξαν πως είναι εγωιστές και κοίταξαν τους εαυτούς τους αδιαφορώντας για τα παιδιά του ζευγαριού».

Φίλος της Κέιτ αποκάλυψε στο Tatler πως η δούκισσα είναι «έξαλλη» με την δουλειά που έπεσε στους ώμους της, αν και δείχνει γελαστή, όταν βγαίνει δημόσια. «Εργάζεται σκληρά σαν ένας τοπ CEO, που πρέπει να εμφανίζεται διαρκώς, χωρίς να έχει το προνόμιο να θέσει όρια και να κάνει πολλές διακοπές», ανέφερε στο περιοδικό ο φίλος της δούκισσας.

Επίσης, το Tatler υποστηρίζει πως μία από τις φίλες της Κέιτ Μίντλετον αποκάλυψε τον λόγο που η δούκισσα του Κέιμπριτζ ήρθε για πρώτη φορά σε ρήξη με την Μέγκαν Μαρκλ και μάλιστα, ξέσπασε σε κλάματα. Αν και ο βρετανικός Τύπος συχνά έγραφε πως οι δύο δούκισσες δεν είχαν τις καλύτερες σχέσεις, κανείς μέχρι σήμερα δεν γνώριζε την πραγματική αιτία. Σύμφωνα με την φίλη της Κέιτ, τον Μάιο του 2018, λίγες ημέρες πριν τον γάμο της Μέγκαν με τον πρίγκιπα Χάρι, οι δύο γυναίκες σε μια πρόβα του γάμου διαφώνησαν για το αν τα παρανυφάκια θα φορέσουν καλσόν ή όχι.

Κλείσιμο
Καθώς η μικρή πριγκίπισσα Σάρλοτ ήταν παράνυφος στον λαμπερό γάμο του θείου της, η Κέιτ ζήτησε από τη Μέγκαν να τηρηθεί το πρωτόκολλο και να βάλουν καλσόν, παρά την ζέστη, όπως είχε γίνει και στον δικό της γάμο.

Τελικά, «νίκησε» η Μέγκαν Μαρκλ και, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες του γάμου της, όλα τα παρανυφάκια είχαν γυμνά πόδια ενώ η Κέιτ Μίντλετον, ξέσπασε σε λυγμούς, καθώς εκείνη την περίοδο ήταν εξαιρετικά ευαίσθητη ψυχολογικά, αφού, σχεδόν, ένα μήνα πριν είχε φέρει στον κόσμο τον πρίγκιπα Λούις.

Όμως, η Mail της Κυριακής διαψεύδει όλα τα παραπάνω και υποστηρίζει πως Κέιτ και Μέγκαν ήρθαν σε ρήξη δύο ημέρες πριν τον γάμο της Μέγκαν με τον Χάρι, όχι για τα καλσόν, αλλά για το στρίφωμα στο φόρεμα της μικρής Σάρλοτ, το οποίο η μητέρα της ήθελε να είναι πιο μακρύ!

Πάσχει από διατροφικές διαταραχές η Κέιτ Μίντλετον;

Επίσης, στο ίδιο άρθρο, η δημοσιογράφος Άννα Πάστερνακ, συγγραφέας του βιβλίου «Princess in Love» για την σχέση της αξέχαστης πριγκίπισσας Νταϊάνα με τον λοχαγό Τζέιμς Χιούιτ, αναφέρει: «Η Κέιτ έχει γίνει επικίνδυνα αδύνατη, κατά ένα τρόπο, όπως ακριβώς η πριγκίπισσα Νταϊάνα», σε μια προσπάθεια, ίσως, να υπαινιχθεί πως η 38χρονη δούκισσα πάσχει από διατροφικές διαταραχές, όπως και η μητέρα του Ουίλιαμ.

Στο αφιέρωμα η Πάστερνακ δεν παραλείπει να μιλήσει και για την φιλόδοξη Κάρολ Μίντλετον, μητέρα της Κέιτ, υπογραμμίζοντας πως αυτή είναι ο ιθύνων νους πίσω από τις αποφάσεις που παίρνουν οι δύο κόρες της. Ο δούκας και η δούκισσα του Κέιμπριτζ είναι έξαλλοι για την κριτική στην οικογένεια της Κέιτ, για τις αναφορές στα παιδιά της και για το βάρος της, γράφει ο βρετανικός Τύπος. Πηγή από το παλάτι δήλωσε στη Daily Mail σχετικά με τις αναφορές στο βάρος της Κέιτ: «Είναι ένας εξαιρετικά σκληρός και τραυματικός υπαινιγμός, είναι σεξιστικό και ντροπιαστικό για κάθε γυναίκα άρθρο».

Το περιοδικό κυκλοφόρησε την Πέμπτη, αλλά, ήδη, μία ημέρα πριν αποσπάσματα του αφιερώματος είχαν δημοσιεύσει στην διαδικτυακή του έκδοση. Το παλάτι του Κένσιγκτον ανακοίνωσε πριν μερικές ημέρες πως το δημοσίευμα περιέχει «πληθώρα από ανακρίβειες και ψευδείς δηλώσεις».

Ο δούκας και η δούκισσα του Κέιμπριτζ ζήτησαν από το περιοδικό να κατεβάσει από το διαδίκτυο το προφίλ της Κέιτ Μίντλετον, που είναι στο εξώφυλλο με εντυπωσιακή λευκή τουαλέτα από βραδινή της έξοδο με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ.

Μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε για το θέμα και την ανακοίνωση του Κένσιγκτον, το Tatler εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία ο αρχισυντάκτης Ρίτσαρντ Ντένεν στηρίζει την δημοσιογράφο Άννα Πάστερνακ και τις πηγές της.

«Το παλάτι του Κένσιγκτον γνώριζε ότι εργαζόμασταν εδώ και μήνες για το αφιέρωμα «Αικατερίνη η Μεγάλη» και τους είχαμε ζητήσει να συνεργαστούν μαζί μας. Το γεγονός πως αρνούνται ότι γνώριζαν γι'αυτό είναι κατηγορηματικά ψευδές».

Σύμφωνα με πληροφορίες της κυριακάτικης Mail, το περιοδικό είχε προσεγγίσει τον Φεβρουάριο το παλάτι του Κένσιγκτον και ζήτησε να ποζάρει η Κέιτ Μίντλετον για το εξώφυλλο ή να έχει μια αποκλειστική φωτογραφία της. Το αίτημα απορρίφθηκε με ευγένεια και το περιοδικό δεν έδωσε την ευκαιρία στο παλάτι να δει το περιεχόμενο του αφιερώματος πριν την δημοσίευση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ουίλιαμ και η Κέιτ μηνύουν ένα περιοδικό

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο δεύτερος στην διαδοχή του θρόνου της Γηραιάς Αλβιόνας και η σύζυγός του αρχίζουν δικαστική διαμάχη με ένα περιοδικό. Το καλοκαίρι του 2012 το γαλλικό περιοδικό Closer είχε δημοσιεύσει τόπλες φωτογραφίες της Κέιτ, όταν το ζευγάρι έκανε διακοπές σε έπαυλη στη νοτιοανατολική Γαλλία. Ο Βρετανός γαλαζοαίματος ζήτησε από το περιοδικό ως αποζημίωση το ποσόν του 1,5 εκατ. ευρώ. Τον Σεπτέμβριο του 2017 γαλλικό δικαστήριο στη Ναντέρ επέβαλε στο περιοδικό να καταβάλει το ποσόν των 100.000 ευρώ στο λαμπερό ζευγάρι. Επίσης, επιβλήθηκε πρόστιμο 45.000 ευρώ στον εκδότη και στον διευθυντή έκδοσης του Closer, ποσόν που, όμως, δεν δόθηκε στους Βρετανούς γαλαζοαίματους.

Όπως, φαίνεται, η νεότερη γενιά των μελών της βασιλικής οικογένειας δεν ακολουθεί τον χρυσό κανόνα της 94χρονης βασίλισσας Ελισάβετ «never complain, never explain». Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ κήρυξαν πόλεμο στα βρετανικά ταμπλόιντ ενώ η προσπάθεια του πρίγκιπα Άντριου να εξηγήσει την σχέση του με τον Αμερικανό παιδόφιλο Επστάιν στο BBC κατέληξε στην παραίτησή του από τα βασιλικά αξιώματα.

Ειδήσεις σήμερα

Τι αλλάζει από Δευτέρα: Ανοίγουν δημοτικά, υπηρεσίες και οι περισσότερες επιχειρήσεις

Κέρκυρα: Ο «δράκος του Κάβου» αρνείται να χειρουργηθεί και λέει ότι θέλει να πεθάνει

Δείτε live: Οι αστροναύτες της NASA έφτασαν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης