Πρίγκιπας Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Επέτειος του παραμυθένιου γάμου τους εν μέσω πανδημίας

Πρίγκιπας Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Επέτειος του παραμυθένιου γάμου τους εν μέσω πανδημίας

Ο δούκας και η δούκισσα του Κέιμπριτζ ένωσαν τις ζωές τους στις 29 Απριλίου του 2011 - Η σχέση, οι πιέσεις από το παλάτι, ο χωρισμός και η πρόταση γάμου με το
δαχτυλίδι της πριγκίπισσας Νταϊάνα

22073582
Εννέα χρόνια γάμου έκλεισαν σήμερα ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον, που βρίσκονται απομονωμένοι στην εξοχική βασιλική κατοικία Άνμερ Χολ, στο Νόρφολκ, μαζί με τα τρία παιδιά τους, εξαιτίας της εξάπλωσης του κορωνοϊού και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το λαμπερό ζευγάρι ανέβασε στο Twitter μια φωτογραφία από την ημέρα του παραμυθένιου γάμου του, που τελέστηκε στις 29 Απριλίου του 2011 στο αββαείο του Ουέστμίνστερ με 1.900 εκλεκτούς καλεσμένους ενώ δύο δισεκατομμύρια τηλεθεατές από ολόκληρο τον κόσμο παρακολούθησαν την μεγαλειώδη γαμήλια τελετή. Στην φωτογραφία από την έξοδο του ζεύγους από το αββαείο, ο Ουίλιαμ με την στρατιωτική του στολή κρατά το χέρι της εντυπωσιακής νύφης, που λάμπει μέσα στο λευκό μάξι νυφικό της, δημιουργία του αγαπημένου της οίκου, Alexander McQueen.

Στην ίδια φωτογραφία εικονίζονται τα παρανυφάκια και πίσω από αυτά ο κουμπάρος και αδελφός του γαμπρού, πρίγκιπας Χάρι, ο οποίος εκείνη την ημέρα είχε εκφωνήσει μια συγκινητική ομιλία. Δίπλα στον Χάρι, είναι η αδελφή της νύφης, Πίπα Μίντλετον, πρώτη παράνυμφος, που «μαγνήτισε» τα βλέμματα με το στενό φόρεμά της, το οποίο τόνιζε υπέρ το δέον τα οπίσθια της.

Αμέσως, μετά την τελετή και ενώ οι Βρετανοί πανηγύριζαν στους δρόμους για τον γάμο του δεύτερου στην διαδοχή του θρόνου, ο Ουίλιαμ και η Κέιτ κατευθύνθηκαν με άμαξα στο παλάτι του Μπάκιγχαμ και από το μπαλκόνι μαζί με την βασιλική οικογένεια και τους Μίντλετον, χαιρέτισαν τα πλήθη. Εκεί το ζευγάρι αντάλλαξε και ένα ρομαντικό φιλί.

Ουίλιαμ και Κέιτ: Η γνωριμία, η σχέση, ο χωρισμός, η πρόταση γάμου στην Κένυα

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον διατηρούσαν σχέση περίπου εννέα χρόνια, πριν ανεβούν τα σκαλιά της εκκλησίας. Το ζευγάρι γνωρίστηκε στο πανεπιστήμιο St Andrews, στη Σκωτία. Οι δυο τους έμεναν στην ίδια φοιτητική εστία και έγιναν γρήγορα φίλοι. Εκείνη την περίοδο η Κέιτ έβγαινε με τον φοιτητή Ρούπερτ Φιντς, όμως το ζευγάρι χώρισε, όταν εκείνος αποφοίτησε.

Το 2002 η Κέιτ και ο Ουίλιαμ ήρθαν πιο κοντά, όταν μαζί με φίλους μοιράστηκαν το ίδιο διαμέρισμα. Όμως, η σχέση τους κρατήθηκε μυστική στην αρχή, αφού ο Βρετανός γαλαζοαίματος προτιμούσε η προσωπική του ζωή να μένει στη «σκιά». Η σχέση τους αποκαλύφθηκε το 2005, όταν η Κέιτ πήγε διακοπές για σκι με μέλη της βασιλικής οικογένειας. Τον Φεβρουάριο του 2006 ανακοινώθηκε πως η Κέιτ Μίντλετον θα απολαμβάνει 24ωρη φύλαξη από την ειδική υπηρεσία του παλατιού, γεγονός που φούντωσε τις φήμες πως γρήγορα θα γινόταν και επίσημα μέλος της βασιλικής οικογένειας της Γηραιάς Αλβιόνας.

Κλείσιμο
Τον Απριλίο του 2007 το ζευγάρι χώρισε για λίγο και ο βρετανικός Τύπος απέδωσε τον χωρισμό στις πιέσεις του στέμματος προς τον δεύτερο στην διαδοχή του θρόνου, ή να κάνει πρόταση γάμου άμεσα στην σύντροφό του ή να την αφήσει να συνεχίσει τη ζωή της.

Όμως, μερικούς μήνες αργότερα το ζευγάρι ήταν και πάλι μαζί και η Κέιτ συνόδευε τον πρίγκιπα στις επίσημες υποχρεώσεις του. Στις 16 Νοεμβρίου του 2010 ανακοινώθηκε επίσημα ο αρραβώνας του πρίγκιπα με την Κέιτ Μίντλετον. Ο Ουίλιαμ είχε κάνει πρόταση γάμου στη σύντροφό του σε ένα ταξίδι τους στην Κένυα, όπου της προσέφερε το δαχτυλίδι, που κάποτε ανήκε στη μητέρα του, την αξέχαστη πριγκίπισσα, Νταϊάνα.

Πρόκειται για ένα ξεχωριστό δαχτυλίδι, με οβάλ ζαφείρι Κεϋλάνης στο κέντρο, το οποίο περιστοιχίζεται από 14 διαμάντια. Το δαχτυλίδι σχεδιάστηκε με πρότυπο την καρφίτσα που είχε χαρίσει η βασίλισσα Βικτώρια στον πρίγκιπα Αλβέρτο το 1840 και εκείνος την φόρεσε στον γάμο τους. Μετά τον αρραβώνα της, η Κέιτ Μίντλετον δήλωσε για το δαχτυλίδι: «Είναι πανέμορφο, ελπίζω να το προσέχω, είναι πολύ ξεχωριστό».

Ενεργοί και στην «απομόνωση», δίνουν το «παρών» στη μάχη κατά του κορωνοϊού

Αν και η ένατη επέτειος γάμου του δούκα και της δούκισσας του Κέιμπριτζ είναι εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, το ζευγάρι θα την γιορτάσει ιδιωτικά στο εξοχικό του, στο Άνμερ Χολ, όπου έχει καταφύγει μαζί με τα τρία του παιδιά, τον 6χρονο πρίγκιπα Γεώργιο, την 4χρονη πριγκίπισσα Σάρλοτ και τον μόλις 2 ετών, πρίγκιπα Λούις.

Καθώς η 94χρονη βασίλισσα Ελισάβετ βρίσκεται μαζί με τον 98χρονο πρίγκιπα Φίλιππο, απομονωμένη στο κάστρο του Ουίνδσορ εξαιτίας της πανδημίας αλλά και ο 71χρονος πρίγκιπας Κάρολος μαζί με την 72χρονη σύζυγό του, Καμίλα, έχουν απομονωθεί στη Σκωτία, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον δίνουν το «παρών» στη μάχη ενάντια του κορωνοϊού σε νοσοκομεία και φιλανθρωπικές οργανώσεις, μέσω τηλεδιασκέψεων. Την περασμένη Πέμπτη το ζευγάρι μαζί με τα παιδιά του, όλοι ντυμένοι στα μπλε, το χρώμα της στολής των εργαζόμενων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS), βγήκαν στο κατώφλι της κατοικίας τους για να χειροκροτήσουν γιατρούς και νοσηλευτές, που μάχονται κατά του θανατηφόρου ιού.

Ειδήσεις σήμερα:

Το ημερολόγιο της άρσης των μέτρων: Πώς θα εξελιχθεί η «Γέφυρα ασφάλειας»

Λουκέτα σε επιχειρήσεις και πρόστιμο 150 ευρώ για όποιον δεν τηρεί τις οδηγίες για τη μάσκα

Η απίστευτη μάχη του Τζιμ Μπέλο που νόσησε με Covid-19 και έμεινε διασωληνωμένος 32 μέρες!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης