Κορωνοϊός - Αυστραλία: Συλλήψεις σε διαδήλωση κατά της καραντίνας στη Μελβούρνη

Κορωνοϊός - Αυστραλία: Συλλήψεις σε διαδήλωση κατά της καραντίνας στη Μελβούρνη

Δείτε βίντεο από τα επεισόδια έξω από το κοινοβούλιο - Μεγάλες αντιδράσεις από τους Αυστραλούς - Ξεκινά η χαλάρωση των μέτρων στη Βικτόρια

australia_melbourne
Επεισόδια με 10 συλλήψεις και μεγάλη ένταση σημειώθηκαν την Κυριακή έξω από το κοινοβούλιο της Πολιτείας Βικτόρια, στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, όταν ομάδα διαδηλωτών κατά της καραντίνας που έχει επιβληθεί εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, επιχείρησαν να εισβάλουν στο κτίριο.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και οι δύο διοργανωτές της διαδήλωσης, η οποία οργανώθηκε με αφορμή τις σοβαρότατες οικονομικές συνέπειες που έχει προκαλέσει -και- στην κοινωνία της Αυστραλίας η καραντίνα εξαιτίας της πανδημίας covid-19.



Τα αυστηρά μέτρα καραντίνας που είχαν επιβληθεί στην Πολιτεία της Βικτόριας φθάνουν στο τέλος τους και η κυβέρνηση εξετάζει την επόμενη ημέρα, με τη σταδιακή άρση των περιορισμών και την επανεκκίνηση της οικονομίας. Οι επιπτώσεις, ωστόσο, είναι πολύ σοβαρές σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο, καθώς το κόστος διαβίωσης στην Αυστραλία είναι εξαιρετικά υψηλό.

Όσοι συνελήφθησαν θα πληρώσουν πρόστιμο 1.600 δολάρια Αυστραλίας, ενώ τρεις από τους διαδηλωτές κατηγορούνται και για επίθεση σε αστυνομικούς. Η αστυνομία δήλωσε, επίσης, ότι θα αναγνωριστούν και άλλα πρόσωπα που συμμετείχαν και θα τους επιβληθούν οι κυρώσεις που προβλέπονται.

Κλείσιμο
Η Βικτόρια είναι η πρώτη Πολιτεία στην Αυστραλία που έχει λάβει την απόφαση να χαλαρώσει τα μέτρα, ανακοινώνοντας τρία στάδια, σε πρώτη φάση.

Στην πρώτη φάση, θα μπορούν να πηγαίνουν πέντε άτομα σε άλλο σπίτι και δέκα σε κάθε επιχείρηση, με τον ίδιο αριθμό να επιτρέπεται σε δημόσιο χώρο. Επίσης, οι μετακινήσεις θα επιτρέπονται μόνο σε τοπικό επίπεδο. Επιπρόσθετα, θα ανοίξουν τα εμπορικά καταστήματα, τα μικρά εστιατόρια και οι καφετέριες.

Ειδήσεις σήμερα

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Δίνει 23 εκατ. ευρώ για τον Ουαλό αμυντικό Τζο Ρόντον

Κορωνοϊός - Βρετανία: Η Γαλλία εξαιρείται από τους κανόνες της καραντίνας για τους «εισαγόμενους»

Η συγκινητική ανάρτηση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής για τη Γιορτή της Μητέρας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης