Ευαίσθητα δόντια: Πως να απολαμβάνεις τα αγαπημένα σου ροφήματα χωρίς ενοχλήσεις

Ευαίσθητα δόντια: Πως να απολαμβάνεις τα αγαπημένα σου ροφήματα χωρίς ενοχλήσεις

sensod1

Sponsored Content

Τα ευαίσθητα δόντια είναι ένα κοινό πρόβλημα που πλήττει πολλούς ανθρώπους παγκοσμίως. Η ευαισθησία αυτή μπορεί να αποδοθεί σε ποικίλους παράγοντες ενώ ο πόνος που βιώνουν τα άτομα, συχνά δυσκολεύουν την καθημερινότητα και τις κοινωνικές τους δραστηριότητες. Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε τις κύριες αιτίες των ευαίσθητων δοντιών καθώς και τρόπους αντιμετώπισής τους με τη βοήθεια της Sensodyne, της οδοντόκρεμας που συνιστούν 9 στους 10 οδοντιάτρους.
25126925_m_normal_none
Κλείσιμο
Που οφείλεται η ευαισθησία των δοντιών 
Φθορά του σμάλτου: Το σμάλτο είναι η σκληρή εξωτερική στρώση των δοντιών, και η φθορά του μπορεί να προκληθεί από λανθασμένες συνήθειες όπως υπερβολικό και σκληρό βούρτσισμα ή προσθήκη όξινων τροφών στη διατροφή μας. Αυτή η φθορά μπορεί να οδηγήσει στην έκθεση των νεύρων και τα δόντια μπορεί να επηρεστούν.

Σφίξιμο των δοντιών: Το σφίξιμο των δοντιών μπορεί να προκαλέσει φθορά του σμάλτου και ευαισθησία.

Κακές διατροφικές συνήθειες: Η κατανάλωση υψηλών ποσοτήτων οξέων τροφών και ποτών μπορεί να επιδεινώσει την ευαισθησία.
170558240_m_normal_none
Πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα της ευαισθησίας των δοντιών;
Χρησιμοποιήστε ειδική οδοντόκρεμα: Βουρτσίζοντας τα δόντια σας δύο φορές την ημέρα με τη Sensodyne Repair & Protect που χρησιμοποιεί την τεχνολογία NovaMin για προστασία από την υπερευαισθησία της οδοντίνης, μπορείτε να αναστρέψετε τα σημάδια της οδοντικής ευαισθησίας και να ενισχύσετε το φυσικό σμάλτο των δοντιών σας.

Περιορίστε την κατανάλωση όξινων τροφών: Μειώστε στο ελάχιστο την κατανάλωση όξινων τροφών και ποτών όπως τα ανθρακούχα.

Μην παραλείπετε τις επισκέψεις στον οδοντίατρο: Επισκεφτείτε τον οδοντίατρό σας τακτικά για έλεγχο και καθαρισμό. Εάν ο οδοντίατρός σας εντοπίσει σοβαρή φθορά, ενδέχεται να χρειαστεί ειδική αγωγή.

Στοματική υγιεινή: Χρησιμοποιήστε τη μαλακή οδοντόβουρτσα Sensodyne που δεν τραυματίζει τα ούλα απομακρύνοντας τις τροφές και φροντίζει το σμάλτο. Αποφύγετε το έντονο βούρτσισμα που προκαλεί φθορά του σμάλτου. Είναι σημαντικό να αντιμετωπίζετε την ευαισθησία των δοντιών και των ούλων με συνέπεια. Η καθημερινή φροντίδα με Sensodyne Repair & Protect μπορεί να μειώσει αισθητά τη δυσάρεστη αίσθηση της ευαισθησίας και να προσφέρει μακράς διάρκειας προστασία, έτσι ώστε να απολαμβάνετε τη ζωή χωρίς να ανησυχείτε για τον πόνο των ευαίσθητων δοντιών.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφτείτε τον σύνδεσμο εδώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης