Κωνσταντίνος Βαρβιτσιώτης: Αξεσουάρ παραλίας με βαρύ επώνυμο

Κωνσταντίνος Βαρβιτσιώτης: Αξεσουάρ παραλίας με βαρύ επώνυμο

Γιος του άλλοτε ισχυρού άνδρα της Ν.Δ. Γιάννη Βαρβιτσιώτη και αδελφός του πρώην υπουργού, Μιλτιάδη, ο Κωνσταντίνος Βαρβιτσιώτης συστήνει φέτος στο κοινό την πρώτη του συλλογή με τσάντες, νεσεσέρ και σακίδια εμπνευσμένα από το ελληνικό καλοκαίρι. Μέσα από την επιλογή του ονόματος του brand του δηλώνει «Ελληνας από το Α έως το Ω»

Κωνσταντίνος Βαρβιτσιώτης: Αξεσουάρ παραλίας με βαρύ επώνυμο
Με την έμπνευσή του να πηγάζει από τα χρώματα του ελληνικού καλοκαιριού, ο Κωνσταντίνος Βαρβιτσιώτης τολμά να ακολουθήσει το όνειρό του δημιουργώντας το νέο accessories brand «A to Z Greek» - www.atozgreek.com. Γούρικα μάτια, γαϊδουράκια και λαχταριστές φέτες καρπούζι είναι κάποια μόνο από τα άρρηκτα συνδεδεμένα με το ελληνικό καλοκαίρι και τα νησιά σχέδια τα οποία κοσμούν τα αξεσουάρ του. Αεικίνητος, με εκλεπτυσμένο γούστο και ανήσυχο πνεύμα, ο τρίτος γιος του άλλοτε ισχυρού άνδρα της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Βαρβιτσιώτη δύσκολα θα βρεθεί χωρίς μεγάλες λίστες υποχρεώσεων στην ατζέντα του. Αυτό μάλιστα είναι απολύτως αναμενόμενο αν σκεφτεί κανείς ότι ζει μεταξύ Νέας Υόρκης και Αθήνας και διεκπεραιώνει μόνος του οτιδήποτε έχει να κάνει με τη δουλειά του.

- Να τολμήσω να ρωτήσω πώς και δεν έγινες πολιτικός;
Πόσοι πολιτικοί θα υπάρχουν πια μέσα σε ένα σπίτι; Ο πατέρας μου και ο Μιλτιάδης αρκούν. Εγώ είχα από μικρός καλλιτεχνικές ανησυχίες. Ζωγράφιζα και υποδυόμουν ρόλους. Αν με ρωτήσεις ποιο ήταν το πρώτο επάγγελμα που θέλησα να κάνω στη ζωή μου, χωρίς δεύτερη σκέψη θα σου απαντήσω «ηθοποιός». Μεγαλώνοντας, συνειδητοποίησα ότι λατρεύω τη δημιουργία και τη ζωγραφική. Τελειώνοντας το Αμερικάνικο Κολλέγιο, πήγα στη Βοστόνη να σπουδάσω Διαφήμιση ενώ μετά την αποφοίτησή μου μετακόμισα στη Νέα Υόρκη και εργάστηκα σε διαφημιστική εταιρεία που είχε ως αντικείμενό της τη μόδα. Εκεί μου δόθηκε η ευκαιρία να συνεργαστώ με τα μεγαλύτερα brands. Αργότερα, συνέχισα τις σπουδές μου με ένα μεταπτυχιακό στο Parsons School of Design πάνω στη γραφιστική.

Κλείσιμο


«Τα προϊόντα μου ήδη πωλούνται σε επιλεγμένα καταστήματα. Θα ήθελα στο μέλλον να φτάσουν και στο εξωτερικό, διαφημίζοντας παντού το ελληνικό καλοκαίρι», λέει στο «thema people» ο Κωνσταντίνος Βαρβιτσιώτης

- Με τι ασχολήθηκες τελικά όταν επέστρεψες στην Ελλάδα;
Ημουν πάντα ανήσυχος και μέσα στο πλαίσιο της προσωπικής μου αναζήτησης συνεργάστηκα με κάποια περιοδικά όπως το «Symbol», η «Vogue», το «Status» και το «Life&Style» ως δημοσιογράφος. Δεν θα ξεχάσω τη συνέντευξη που πήρα από τον Οσκαρ ντε λα Ρέντα. Είχε βαρύ πρόγραμμα, αλλά επειδή με είχε συμπαθήσει μου επέτρεψε να είμαι μαζί του και να τον ακολουθήσω στο πρόγραμμά του όλη την ημέρα.

- Πώς και αποφάσισες να κάνεις ένα τέτοιο επιχειρηματικό βήμα σε μια κρίσιμη περίοδο;
Ζώντας επί χρόνια στη Νέα Υόρκη, υιοθέτησα την ξένη νοοτροπία που λέει «Εχεις μια ιδέα; Υλοποίησέ την!». Μόνο αν τολμήσεις να παλέψεις για το όνειρό σου μπορείς να είσαι ευτυχισμένος. Και τι θα γίνει αν αποτύχεις; Θα βγεις πιο δυνατός. Στην Αμερική ο φόβος δεν αποτέλεσε ποτέ ανασταλτικό παράγοντα για μένα. Αλλωστε πέρυσι, όταν έκανα στην γκαλερί Ζουμπουλάκη μια έκθεση με τα εμπνευσμένα από την καθημερινότητα γραφιστικά μου δημιουργήματα, είδα ότι είχε απήχηση στον κόσμο. Θέλησα λοιπόν φέτος να φτιάξω προϊόντα που να μπορούν να φτάσουν σε όσους μοιράζονται το ίδιο αισθητικό κριτήριο με μένα. Ετσι, σχεδίασα μια σειρά από αξεσουάρ τα οποία φτιάχνονται στη χώρα μας με αμιγώς ελληνικές πρώτες ύλες: τσάντες, νεσεσέρ και σακίδια που μυρίζουν ελληνικό καλοκαίρι, αφού έχουν πάνω τους στάμπες με μάτια, γαϊδουράκια, ήλιους, καρπούζια ή μια καρδιά.

- Γιατί καρδιά;
Για τους έρωτες του καλοκαιριού. Ελληνικό καλοκαίρι χωρίς έρωτα δεν νοείται…




«Τα προϊόντα μου ήδη πωλούνται σε επιλεγμένα καταστήματα. Θα ήθελα στο μέλλον να φτάσουν και στο εξωτερικό, διαφημίζοντας παντού το ελληνικό καλοκαίρι», λέει στο «thema people» ο Κωνσταντίνος Βαρβιτσιώτης


- Πώς αντέδρασε το οικογενειακό σου περιβάλλον όταν πληροφορήθηκε το νέο σου project;
Στην αρχή δεν μπορούσαν να καταλάβουν γιατί ασχολούμαι με όλο αυτό. Οταν όμως συνειδητοποίησαν με πόση φροντίδα, επιμονή και πάθος δουλεύω, το είδαν διαφορετικά. Επίσης, υπήρξε θετική ανταπόκριση από την αγορά αμέσως κι αυτό έπαιξε σίγουρα τον ρόλο του. Τώρα πια ο Μιλτιάδης κυκλοφορεί με σακίδιό μου, ενώ τα παιδιά του άλλου αδελφού μου, του Θωμά, άδειασαν τις ντουλάπες τους λέγοντας: «Από δω και πέρα μόνο πράγματα του θείου». Το δίχως άλλο, οι ανιψιές μου είναι από τις πιο πιστές μου φαν. Πριν από λίγες ημέρες, μάλιστα, η Σοφία μου πρότεινε να δώσω από μια τσάντα σε όλη την οικογένεια. Οταν της υπενθύμισα ότι το σόι είναι πολυπληθές μου αντιπρότεινε να προσφέρω νεσεσέρ.



- Τι ονειρεύεσαι για τα προϊόντα σου;
Ηδη πωλούνται σε επιλεγμένα καταστήματα των μεγάλων πόλεων αλλά και σε μαγαζιά νησιών, όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη, οι Σπέτσες και σε τουριστικά θέρετρα, όπως το «Costa Navarino» και το «Amanζoe». Θα ήθελα στο μέλλον να διευρυνθεί η γκάμα των προϊόντων μου και να καταφέρουν να φτάσουν και στο εξωτερικό, διαφημίζοντας παντού το γαλάζιο και το καλοκαίρι της Ελλάδας.

- Ας γυρίσουμε τώρα στα παιδικά σου χρόνια, πώς ήταν ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης ως μπαμπάς;

Αυστηρός αλλά δίκαιος. Στο σπίτι μας υπήρχε πειθαρχία, όσο μπορεί βεβαίως να υπάρξει κάτι τέτοιο σε μια οικογένεια με τέσσερα παιδιά. Ο πατέρας μου ήταν της τάξης και της συνέπειας και η μητέρα μου μας αγαπάει και μας φροντίζει διδάσκοντάς μας τη δύναμη, την αγάπη, την συγχώρεση και την αλληλεγγύη. Μας στηρίζει αφήνοντάς μας το χώρο και τον χρόνο να αναπτυχθούμε μόνοι μας.



Η οικογένεια Βαρβιτσιώτη σε απαρτία: «Η σημαντικότερη κληρονομιά από τον πατέρα μου Γιάννη Βαρβιτσιώτη είναι η επιμονή του στο να πετυχαίνει τους στόχους του»


- Ποια πολιτική προσωπικότητα που ερχόταν συχνά στο πατρικό σου σε έχει εντυπωσιάσει περισσότερο και γιατί;
Χωρίς αμφιβολία ο πρόεδρος Κωνσταντίνος Καραμανλής. Θυμάμαι σε ηλικία 12 ετών να έχουμε επιδοθεί σε λεκτικό debate με θέμα την ισότητα των δύο φύλων. Είναι αστείο γιατί με τον πρόεδρο μέθυσα για πρώτη φορά στη ζωή μου. Με κερνούσε κρασί ενώ εγώ ήμουν εξαιρετικά ασυνήθιστος στο αλκοόλ.

- Ποια φιλοσοφία ζωής έχεις κληρονομήσει από τον πατέρα σου;
H επιμονή του είναι τεράστια. Είναι ένας άνθρωπος που πάντοτε σεβόμουν γιατί έκανε focus στον στόχο. Δεν υπάρχει κάτι που να έβαλε στο μυαλό του και να μην το πέτυχε. Τώρα που το σκέφτομαι, νομίζω ότι αυτή είναι και η σημαντικότερη κληρονομιά μου από τον Γιάννη Βαρβιτσιώτη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης