Ολυμπιακός: Σπάει τα κοντέρ στην Ευρώπη - «Χειροκρότημα» από την UEFA

Ολυμπιακός: Σπάει τα κοντέρ στην Ευρώπη - «Χειροκρότημα» από την UEFA

Εντυπωσιακές επιδόσεις για τον Ολυμπιακό στην εποχή Μαρτίνς με τελευταία την ανατροπή από 0-2 σε 2-2 κόντρα στην Τότεναμ - Τα... σπασμένα φρένα του Βαλμπουενά, το «μηχανάκι» Μπουχαλάκης και ο «διαβήτης» στις πάσες Σεμέδο

osfp454
Ο Ολυμπιακός μετά την εξαιρετική του εικόνα στα προκριματικά πιστοποίησε πως έχει ανέβει επίπεδο στην Ευρώπη και με την χθεσινή του εμφάνιση απέναντι στην Τότεναμ για την πρεμιέρα του Champions League (2-2).

Οι «ερυθρόλευκοι» κοίταξαν στα μάτια την φιναλίστ της περασμένης περιόδου και παρότι βρέθηκαν πίσω με 0-2, το τελικό σκορ ίσως να τους αφήνει και απογοητευμένους που δεν έκαναν την ολική ανατροπή.



Κλείσιμο
Η εικόνα των Πειραιωτών είναι αναμφίβολα έργο Πέδρο Μαρτίνς, καθώς επί των ημερών του Πορτογάλου προπονητή οι επιδόσεις του Ολυμπιακού στην Ευρώπη είναι εντυπωσιακές.

Οι αριθμοί τα λένε όλα: Σε 19 ματς στην Ευρώπη με τον Μαρτίνς στον πάγκο, οι «ερυθρόλευκοι» μετρούν 11 νίκες, 5 ισοπαλίες και μόλις 3 ήττες. Σε αυτά τα ματς, δε, έχουν σκοράρει 39 φορές και έχουν δεχτεί μόνο 15 γκολ.

Ακόμη πιο εντυπωσιακές είναι οι επιδόσεις τους στο «Γ. Καραϊσκάκης», όπου σε 10 ευρωπαϊκά ματς μετρούν 7 νίκες και 3 ισοπαλίες, δίχως ακόμη καμία ήττα (!) με γκολ 30-7. Μάλιστα στο διάστημα αυτό έχουν αντιμετωπίσει ισχυρές ευρωπαϊκές ομάδες, όπως η Μίλαν, η Τότεναμ, η Ντιναμό Κιέβου ή η Μπέτις, καθώς και αξιόλογα μεγέθη όπως η Μπέρνλι, η Μπασακσεχίρ και η Κράσνονταρ.

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει κερδίσει το 57,8% των ευρωπαϊκών του αγώνων στον πάγκο του Ολυμπιακού, με 26,3% ισοπαλίες και μόλις 15,7% ήττες.

Το «χειροκρότημα» της UEFA

Την απόδοση του Ολυμπιακού και το ψυχικό και αγωνιστικό σθένος που έδειξε για να κάνει την «επιστροφή» από 2-0 σε 2-2 «χειροκρότησε» και η UEFA μέσω του λογαριασμού της στο Twitter για το Champions League.

Η UEFA στην αναφορά της στο ματς αυτό έγραψε στο twitter: «Πίσω στο σκορ με 2-0; Κανένα πρόβλημα», ενώ συνόδευσε την συγκεκριμένη ανάρτηση με ένα emoji που χειροκροτάει.



Ο ηγέτης Βαλμπουενά

Μέσα σε όλα αυτά όμως υπάρχουν και οι φοβερές και τρομερές επιδόσεις του 35αρη Βαλμπουενά. Του Γάλλου άσου - με τα 100 πλέον ευρωπαϊκά ματς - που έδειξε την ποιότητά του και τα εξαιρετικά του προσόντα ως οργανωτικός χαφ και απέναντι στην περσινή φιναλίστ του Champions League, Τότεναμ. Είναι ο παίκτης που... σέρβιρε την μπάλα στο γκολ του Ποντένσε για το 1-2 και εκείνος που κέρδισε και εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι του β' μέρους για το τελικό 2-2.

Με αυτά και με αυτά ο έμπειρος μεσοεπιθετικός έφτασε τα 4 γκολ και τις 7 ασίστ σε μόλις 10 αναμετρήσεις! Στα τελευταία, δε, εννιά ματς που έχει ξεκινήσει βασικός ο Βαλμπουενά είχε έξι γκολ και τρεις ασίστ. Επιπλέον και στα πέντε που έχει ξεκινήσει βασικός στο Φάληρο έχει είτε γκολ είτε ασίστ!

Με αυτούς τους ρυθμούς και με την εικόνα που έχει ο Γάλλος πάει πρόσω ολοταχώς για double double σε γκολ και ασίστ ακόμα και μες στον Οκτώβριο καθώς ο άλλοτε άσος της Μαρσέιγ - που έχει θητεύσει και στη Ρωσία - τα πιο καλά του ματς τα κάνει ως δεκάρι, όπως χρησιμοποιείται δηλαδή από τον Πέδρο Μαρτίνς.

«Μηχανάκι» ο Μπουχαλάκης

Αγωνιστικές απαντήσεις έδωσε και ο Αντρέας Μπουχαλάκης, ο οποίος έδειξε τρομερό βαθμό ετοιμότητας. Ο χαφ από την Κρήτη συνέβαλλε αισθητά δημιουργικά αλλά και επιθετικά απέναντι στους Άγγλους αν και για ένα διάστημα έπαιζε με ενοχλήσεις στο ματς και έβγαλε μεγάλη αυταπάρνηση και πάθος.

Ενδεικτικό είναι πως ήταν πρώτος σε χιλιόμετρα στο παιχνίδι με 11.7 μαζί με τον Κρίστιαν Έρικσεν της Τότεναμ.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Μπουχαλάκης αναδεικνύεται πρώτος σε χιλιόμετρα για τον Ολυμπιακό.

Ο Μπουχαλάκης που είχε και κοψίματα και ανακτήσεις της μπάλας είχε πίσω του σε χιλιόμετρα από τον Ολυμπιακό τον Γκιγιέρμε με 11 χλμ (σ.σ. και 92% στις πάσες αλλά και με ένα κερδισμένο τάκλιν), τον Ποντένσε με 10.7 χλμ., τον Μασούρα με 10.2 και 1 κερδισμένο τάκλιν και τον Βαλμπουενά με 7.9 χλμ.. Για την Τότεναμ ο Έρικσεν είχε 11.7 χλμ., ο Γουίνκς 10.8, ο Ντέλε Άλι 9.6, ο Μόουρα 8.3 και ο Ντομπελέ 7.2.

Όσο για την ακρίβεια στις μεταβιβάσεις, ο Ρούμπεν Σεμέδο που κατάφερε να δώσει το «παρών» στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League, είχε ακρίβεια 98%.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης