Μπλατ: Είμαι όρθιος και είμαι καλά

Μπλατ: Είμαι όρθιος και είμαι καλά

Τι δήλωσαν ο προπονητής του Ολυμπιακού και ο αρχηγός του, Βασίλης Σπανούλης, στη διάρκεια της πρώτης προπόνησης για τη νέα σεζόν

blat_spanoul
Ο προπονητής του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στη σεζόν που ξεκινά καθώς επίσης και στο πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει.

Οι δηλώσεις του Ντέιβιντ Μπλατ στην πρώτη προπόνηση της ομάδας για τη σεζόν 2019-20:

Για τη νέα σεζόν και τους rookie της ομάδας: «Τα καλά νέα είναι πως είναι μία ευκαιρία για εμάς να επιστρέψουμε μετά το κακό τελείωμα πέρσι και να γίνουμε η επιτυχημένη ομάδα που αναφέρεται στην παράδοση του Ολυμπιακού. Για μένα είναι συναρπαστικό να έχω νέους παίκτες, γιατί είναι ταλαντούχοι και διψασμένοι. Αυτοί θα κάνουν την διαφορά φέτος. Έχουμε και τους παλιούς παίκτες, που είναι σπουδαίοι και θα δώσουν τον τόνο στην ομάδα».

Για το γεγονός πως θα υπάρχουν μόνο αγώνες της Euroleague: «Είναι μία πολύ καλή ερώτηση αλλά δεν έχω την τέλεια απάντηση. Είναι κάτι νέο. Θα υπάρχει σίγουρα περισσότερος χρόνος για δουλειά και ξεκούραση. Θα το χρησιμοποιήσουμε σωστά και θα δούμε πως θα κυλήσει όλο αυτό στην διάρκεια της χρονιάς».

Για το τι έφταιξε πέρυσι: «Έγιναν πολλά πέρσι, για να είμαι ειλικρινής. Μπορείς να το δεις αλλιώς όμως, να το χρησιμοποιήσεις και να μάθεις από αυτό, ώστε να βελτιωθείς. Δεν θέλω να κοιτάω πίσω και σε όσα έγιναν. Μέχρι τον Ιανουάριο είχαμε την εικόνα που θέλαμε, μετά έγιναν πολλά πράγματα. Δεν έχει σημασία να τα συζητήσουμε, τώρα πρέπει να πάρουμε λίγες μέρες για να δούμε την ομάδα και να καθορίσουμε τον τρόπο με τον οποίον θα παίζουμε».

Κλείσιμο
Για το πρόβλημα υγείας του: «Πρέπει να το χτυπάς στο κεφάλι. Αυτός ήταν ο στόχος μου, ήθελα να στείλω ένα μήνυμα σε όσους αντιμετωπίζουν τέτοια θέματα, ότι πρέπει να παλέψουν και να συμβιβαστούν με αυτό που έχουν. Ακόμα στέκομαι όρθιος! Είμαι καλά! Είναι ένα μήνυμα για όλους.

Σαν άνθρωποι του αθλητισμού που βρίσκονται στο προσκήνιο, πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε με θετικό τρόπο αυτούς που έχουν ανάγκη. Μπορούμε να περάσουμε μηνύματα».

Σπανούλης: Δυνατός χαρακτήρας ο Μπλατ

Ο Βασίλης Σπανούλης φαίνεται πως θα κερδίσει για μία ακόμη το χρόνο αφού θα μπει στο παρκέ πολύ πιο γρήγορα σε σχέση με την αρχική εκτίμηση.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού μίλησε για πολλά και διάφορα θέματα πριν την έναρξη της πρώτης προπόνησης της σεζόν....

Αναλυτικά:

Για τη φετινή ομάδα: «Είναι μία εντελώς καινούρια ομάδα, ήρθαν νέοι παίκτες. Περιμένω να δω και εγώ πώς θα δέσει στο παρκέ μέσα από τις προπονήσεις και τα φιλικά, να καταλάβουμε ο ένας το παιχνίδι του άλλου και να δώσουμε το καλύτερο δυνατό. Ήρθαν ταλαντούχα παιδιά, έμπειρα παιδιά και νέοι. Θέλουμε να κάνουμε μία καλή και ανταγωνιστική ομάδα».

Για το ότι θα παίζει ο Ολυμπιακός μόνο στην Euroleague: «Θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε κάθε κατάσταση, να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να προσαρμοστούμε. Όλα τα παιχνίδια στην Euroleague είναι δύσκολα. Ο καθένας πρέπει να προσαρμόσει το κορμί και την καθημερινότητά του για μία καλή και ανταγωνιστική ομάδα».

Για το κίνητρο: «Κίνητρο για μένα δεν είναι τα ατομικά επιτεύγματα, αν έρθει εκείνο του πρώτου σκόρερ καλώς να έρθει. Για μένα κίνητρο είναι να φέρω επιτυχίες στην ομάδα, να την βοηθήσω να γίνει καλύτερη. Ο καθένας από μόνος του πρέπει να έχει κίνητρο. Τα τελευταία χρόνια δεν πήγαμε καλά, μείναμε εκτός playoffs που είναι σπάνιο. Θέλουμε να επανέλθουμε στις επιτυχίες. Όσο καιρό ήμουν έξω σκεφτόμουν πώς να βοηθήσω την ομάδα και να την κάνω καλύτερη. Με ενδιαφέρει να έχουμε καλή ανταγωνιστική ομάδα και επιτυχίες»

Για τους νεαρούς Έλληνες: «Πάντα θα υπάρχει επόμενη ημέρα στον Ολυμπιακό. Ευχαριστούμε τα παιδιά που ήταν μαζί μας, τον Βαγγέλη, τον Γιώργο και τον Δημήτρη. Ζήσαμε μεγάλες στιγμές, άσχημες και δύσκολες, καθημερινότητα για πολλά χρόνια. Ήρθαν καινούρια και νέα παιδιά. Έτσι είναι η ζωή, το μπάσκετ εξελίσσεται. Εγώ ως αρχηγός οφείλω να τους βοηθήσω να προσαρμοστούν στο νέο περιβάλλον».

Για τον Ντέιβιντ Μπλατ: «Είναι μία πολύ δύσκολη κατάσταση με το πρόβλημα υγείας. Είναι δυνατός χαρακτήρας, το έχει αποδείξει ως προπονητής τόσο χρόνια και με την καθημερινότητά του. Αποτελεί παράδειγμα για όλους όσους παλεύουν να κάνουν αυτό που αγαπούν χωρίς να το βάζουν κάτω».

Για την Εθνική ομάδα: «Να κρατήσουν ψηλά το ελληνικό μπάσκετ. Είμαστε μαζί τους και τους παρακολουθούμε. Να φέρουν μία επιτυχία για τους ίδιους και όλη την Ελλάδα. Έχουμε μία πάρα πολύ καλή ομάδα, με τον Γιάννη, τον MVP του ΝΒΑ και πολλούς καλούς παίκτες γύρω του. Να έχουν τύχη μαζί τους και να πάνε όλα καλά».

Πηγή: Gazzetta
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης