Ισμαέλ Σίλβα: Ο «πολυθεσίτης» του ΠΑΟΚ από τη… ζούγκλα

Ισμαέλ Σίλβα: Ο «πολυθεσίτης» του ΠΑΟΚ από τη… ζούγκλα

Ένας παίκτης πραγματικός «εργάτης» έρχεται στην Τούμπα από το Γκρόζνι της Τσετσενίας και ανοίγει τον λογαριασμό του ΠΑΟΚ στο καλοκαιρινό παζάρι

silva-ismael
Δεν προκαλεί καμία απολύτως έκπληξη το γεγονός της βαθιάς πίστης του στο Θεό. Βραζιλιάνος γαρ, o Ισμαέλ Σίλβα Λίμα είναι βαθιά θρησκευόμενος και όπως έχει πει κατ’ επανάληψη, «ο Θεός έχει καταλυτικό ρόλο στη ζωή μου». Σε κάθε ευκαιρία δεν ξεχνάει να τον ευχαριστεί, για όσα έχει πετύχει στη ζωή του, ενώ στο δεξί του χέρι έχει τατουάζ με τον Ιησού. Γενικά, είναι τύπος που του αρέσουν τα τατουάζ, αρκετά από αυτά καλύπτουν μεγάλο μέρος στα χέρια και τα πόδια του.

Παρατηρώντας τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του η αξιολόγηση «δείχνει» έναν ποδοσφαιριστή «εργάτη». Είναι αυτό που ψάχνει ο ΠΑΟΚ για να καλύψει τα κενά του στο χώρο της μεσαίας γραμμής; Ενδεχομένως, ναι, αν και η γενική εικόνα του από τα παιχνίδια με την Αχμάτ δεν μπορούν να σου δώσουν κάτι παραπάνω, καθώς οι Τσετσένοι δεν είχαν κανένα σταθερό αγωνιστικό πλάνο και ο Σίλβα έπαιξε φέτος σε ότι θέση υπήρχε… Από καθαρός κεντρικός χαφ, μέσα στην σεζόν τον είδαμε ως καθαρό εξάρι, ως αριστερό χαφ, ως δεκάρι, ως εξτρέμ και σε ένα ματς έπαιξε και ως ψευτοεννιάρι!

Αποτέλεσε την προέκταση του προπονητή της Αχμάτ, Ρασίντ Ραχίμοφ, στο γήπεδο καταγράφοντας στο βιογραφικό του δύο γκολ, τέσσερις ασίστ, έξι κάρτες, 81,8% ποσοστό μεταβιβάσεων (τεράστιο νούμερο για επιθετικογενές χαφ), αλλά και 1,7 key passes ανά αγώνα. Γι’ αυτό εξάλλου και ο Αντάμ Αχμάτοφ, δημοσιογράφος που καλύπτει το ρεπορτάζ της Αχμάτ Γκρόζνι στο “Γκρόζνι TV” και είναι και ποδοσφαιρικός αναλυτής του καναλιού που καλύπτει την ρωσική Premier League, τον χαρακτήρισε ως έναν «από τους ηγέτες της Αχμάτ» και «παίκτης-πολυεργαλείο», ξεχωρίζοντας την ικανότητα του να «βλέπει» γήπεδο και το εξαιρετικό σουτ. Οι στημένες μπάλες είναι η «σπεσιαλιτέ» του.

Με την πρώτη ματιά δεν σε πείθει για όλες αυτές τις δυνατότητες μέσα στο χορτάρι, αλλά το γεγονός ότι άντεξε για πέντε σχεδόν χρόνια να παίζει μπάλα στη Σουηδία με κάτι ντερέκια τύπου Πόντους Βέρνμπλουμ, αν μη τι άλλο λέει πολλά. Μπορεί να μην έχει πολύ μπόι ο μόλις 1,69 μ. Βραζιλιάνος, αλλά το λέει η καρδιά του… Γι’ αυτό και δεν λείπει σχεδόν ποτέ από την ενδεκάδα. Στα 4,5 χρόνια που έμεινε στην Σουηδία μέτρησε 115 συμμετοχές, παίζοντας κάθε χρόνο βασικός στο 85% των διαθέσιμων παιχνιδιών.

Διαβάστε περισσότερα για τον Ισμαέλ Σίλβα στο gazzetta
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης