Μπερτομέου: «Η Euroleague ενδιαφέρεται για ομάδες που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα των χωρών τους»

Μπερτομέου: «Η Euroleague ενδιαφέρεται για ομάδες που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα των χωρών τους»

Ο Τζόρντι Μπερτομέου κατέστησε σαφές ότι η κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση θέλει να έχει ομάδες που αγωνίζονται στις χώρες τους, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο να αυξηθούν οι ομάδες της Euroleague  σε 24

Zordi
Ο πρόεδρος και CEO της Euroleague μιλώντας στην ισπανική «AS» είπε μεταξύ άλλων ότι «δεν μπορείς να συγκρίνεις το μπάσκετ με τα υπόλοιπα αθλήματα και αυτό διότι το ΝΒΑ βρίσκεται στην κορυφή».

Για το ενδεχόμενο αύξησης των ομάδων της διοργάνωσης είπε πως «η EuroLeague ενδιαφέρεται για ομάδες που αγωνίζονται στα πρωταθλήματα των χωρών τους. Δεν έχουμε το σύστημα που υπάρχει στο ΝΒΑ. Οι εγχώριες διοργανώσεις είναι εκείνες που διαμορφώνουν τη βάση του μπάσκετ. Πιστεύουμε στα εθνικά πρωταθλήματα, κάτι που σημαίνει ότι χωράνε μόνο 18 ομάδες στο καλεντάρι της EuroLeague. Δεν θεωρούμε πιθανό τον ανταγωνισμό με 24 ομάδες. Είμαστε αφοσιωμένοι στην ποιότητα, η οποία δεν συμβαδίζει εάν και εφόσον αυξηθούν οι συμμετέχοντες στην EuroLeague».

Σχετικά με τη σύγκρουση με την FIBA. επεσήμανε: «Δεν νιώθουμε νικητές της κατάστασης. Όταν κάτι πάει στραβά, δεν μας κάνει ευτυχείς. Ωστόσο, φαίνεται ότι είμαστε η μοναδική πλευρά που πιστεύει ότι κάτι πηγαίνει πραγματικά λάθος. Η FIBA πιστεύει ότι τα παράθυρα είχαν θετική συμβολή» και συνέχισε:

«Οκτώ μήνες εθνικών πρωταθλημάτων, στη συνέχεια οι Εθνικές Ομάδες τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, 45 ημέρες διακοπών και στη συνέχεια η έναρξη της επόμενης σεζόν με 15 ημέρες προετοιμασίας. Έχουμε μελετήσει το διάστημα που υπάρχουν τραυματισμοί στην EuroLeague και το 60% των πιο σοβαρών συμβαίνει τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο. Δηλαδή μετά τα τουρνουά των Εθνικών Ομάδων.

Η FIBA έχει πάρει κάποιες σωστές αποφάσεις όπως την αλλαγή του χρονοδιαγράμματος στα μεγάλα τουρνουά ώστε να μην συμπίπτει με τα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου. Και γι 'αυτό νομίζω ότι μπορούμε να επωφεληθούμε περισσότερο από τον Ιούλιο».
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης