Σταφυλίδης για επιστροφή στον ΠΑΟΚ: «Δεν υπάρχει κάτι, αλλά ποτέ δεν ξέρεις…»

Σταφυλίδης για επιστροφή στον ΠΑΟΚ: «Δεν υπάρχει κάτι, αλλά ποτέ δεν ξέρεις…»

Ο Κώστας Σταφυλίδης δεν έκλεισε την πόρτα της επιστροφής του στον ΠΑΟΚ, αλλά όπως ξεκαθάρισε αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κάτι επίσημο και χειροπιαστό

Stafi
«Αν είναι να έρθει, θα έρθει» τόνισε χαρακτηριστικά ο Ελληνας διεθνής αμυντικός της Άουγκσμπουργκ, το συμβόλαιο του οποίου ολοκληρώνεται το καλοκαίρι και το όνομά του ακούγεται έντονα εδώ και πολύ καιρό για τον ΠΑΟK και το βίντεο που κυκλοφόρησε το βράδυ της Κυριακής και τον εμφανίζει να  ρωτά με αγωνία Έλληνες ομογενείς μετά το τέλος του αγώνα της Άουγκσμπουργκ με την Στουτγάρδη για το αποτέλεσμα του αγώνα του Δικεφάλου με την Λάρισα, αναζωπύρωσε τις σχετικές φήμες.



Ο ΠΑΟΚ μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Βιεϊρίνια θα βγει σίγουρα στην αγορά για αριστερό μπακ, με τον διεθνή άσο να δηλώνει στον ραδιοφωνικό  Arena 89,4:

Για το γεγονός ότι μετά το παιχνίδι της Άουγκσμπουργκ, ρωτούσε Έλληνες στην κερκίδα για το τι έκανε ο ΠΑΟΚ στη Λάρισα:
«Παίζαμε ίδια ώρα, δε μπορούσα να το δω το ματς στη Λάρισα. Βρήκα την ευκαιρία σε Έλληνες στην κερκίδα και έκανα απλά μια ερώτηση, για το τι έκανε ο ΠΑΟΚ. Δεν ξέρω τι θα έκανα αν μου έλεγαν οτι κέρδισε το πρωτάθλημα. Όταν μπορώ να δω τα παιχνίδια, θα κάτσω να τα δω. Είτε βλέπεις το αποτέλεσμα στο κινητό, είτε ρωτάς. Βασικά, το σκορ με ενδιαφέρει».

Για το αν αυτό είναι το πρωταρχικό στον πρωταθλητισμό, το αποτέλεσμα:
«Το πιο σημαντικό είναι το αποτέλεσμα, το σκορ, οι νίκες. Έτσι κάνεις πρωταθλητισμό, δεν αρκούν οι εμφανίσεις χωρίς αποτελεσματικότητα. Για να μη βγαίνεις… τριτοτέταρτος και μπαίνει η σφραγίδα μιας αποτυχημένης χρονιάς».

Για το πότε είδε τελευταία φορά τον ΠΑΟΚ και τον τραυματισμό του Βιεϊρίνια:
Κλείσιμο
«Το τελευταίο παιχνίδι που είδα ήταν με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, που έβαλε εκείνο το εξαιρετικό γκολ ο Βιεϊρίνια. Ότι και να πεις δε φτάνει γι’ αυτό τον άνθρωπο που πρώτα απ’ όλα αγαπά τον ΠΑΟΚ και το δείχνει σε κάθε ματς. Θα τα δώσει όλα, θα βγάλει πάθος. Αν δεν γουστάρεις και αγαπάς την ομάδα που βρίσκεσαι, δεν μπορείς να το έχεις μέσα σου, ούτε να το βγάλεις έξω. Δεν ξέρω τι να πω. Και το “περαστικά”, λίγο είναι».

Για όνειρά του όταν ξεκινούσε και αν «έβλεπε» τίτλους ως στέλεχος του ΠΑΟΚ:
«Προσωπικά, δε με ενδιέφεραν ούτε Κύπελλα, ούτε πρωταθλήματα. Σαν μικρό παιδί, κάνεις όνειρα. Όλοι είχαν όνειρο από μικροί να παίξουν σε ένα κλαμπ. Άλλος τον Ολυμπιακό, άλλος τη Μπαρτσελόνα, άλλος τη Ρεάλ, εγώ τον ΠΑΟΚ. Αυτή τη φανέλα, γι’ αυτό τον κόσμο. Την ομάδα που γούσταρα. Δεν με ενδιέφερε αν θα πάρω Κύπελλο».

Για τον Πέλκα, που «άγγιξε» το ιστορικό επίτευγμα, αν ο ΠΑΟΚ έπαιρνε τίτλο στη Λάρισα με το δικό του γκολ:
«Έτσι και ο Πέλκας, από μικρός υποστηρίζει τον ΠΑΟΚ. Θα γραφόταν με χρυσά γράμματα αν έπαιρνε από την Κυριακή στη Λάρισα το πρωτάθλημα, με το δικό του γκολ. Θα σήμαινε για κάθε τέτοιο παιδί, με… τρέλα για την ομάδα. Μακάρι να το κάνει στο επόμενο ματς με τον Λεβαδειακό και να βάλει… πέντε, όχι ένα γκολ. Είμαστε συνομήλικοι, στα 25 και οι δυο».

Για τον τίτλο και αν έρθει την επόμενη αγωνιστική στην Τούμπα:
«Θα έρθει ο τίτλος, σκέτο. Ας μη λέμε πότε, ας μη λέμε… λογικά».

Για το αν έχει επικοινωνία με Θεσσαλονίκη και μοιράζεται την προσμονή και την αδημονία του ΠΑΟΚ και των οπαδών του:
«Είμαι φίλαθλος του ΠΑΟΚ, τόσα χρόνια. Το περιμένω το πρωτάθλημα, όπως περίπου 1.000.000 φίλαθλοι του ΠΑΟΚ. Δε χρειάζεται να ρωτήσω κάτι, ξέρω. Αυτό ισχύει, όταν δεν είσαι μόνο ποδοσφαιριστής».

Για το αν θέλει να γυρίσει στον ΠΑΟΚ στο κοντινό μέλλον:
«Ποτέ δεν ξέρεις. Σε αυτή τη δουλειά, ότι και να λέμε, τα πράγματα εξελίσσονται γρήγορα. Δε χρειάζεται να λέμε πολλά. Δε ξέρω. Πάντα ήμουν ειλικρινής με τον εαυτό μου, πάντα ήμουν καλά με μένα. Αν είναι να έρθει, θα έρθει. Δεν έχω ανάγκη να το κάνω για να με αγαπάνε. Και οι πιο φανατισμένοι, πρέπει να σκέφτονται ότι ένας παίκτης είναι επαγγελματίας, πρέπει να σκεφτεί τη δουλειά του και το «μετά». Δεν είναι μόνο η πλευρά του οπαδού, εκεί μπερδεύεται λίγο το πράγμα”.

Για τις εμπειρίες στην Άουγκσμπουργκ:
«Είναι αρκετά δύσκολο να αφήσεις την καριέρα στο εξωτερικό, σε γεμάτα γήπεδα. Γιορτή κάθε φορά, καλές εγκαταστάσεις, όλα επαγγελματικά. Σκέφτεσαι μόνο οτι θα παίξεις μπάλα. Τίποτα άλλο. Την προπόνηση και τους αγώνες. Από την άλλη, θέλεις τόσο πολύ να παίξεις στην ομάδα σου, να ζήσεις την ένταση με τον κόσμο, τη χαρά σαν παίκτης, να κερδίζεις με την ομάδα που αγαπάς. Είναι δύσκολο στη ζυγαριά, όταν το σκεφτείς ξανά».

Για το μέλλον του:
«Είμαι σε ευνοϊκή θέση, γιατί το καλοκαίρι μένω ελεύθερος. Δεν ξέρω ακόμα τι θα γίνει, περιμένω να δω τι άλλο θα προκύψει. Περιμένω πρώτα να σωθούμε, να κερδίσουμε το ερχόμενο Σάββατο τη Στουτγκάρδη».

Για την ατμόσφαιρα που προτιμά στο εξωτερικό:
«Προτιμώ την Αγγλία, σε Φούλαμ και Στόουκ. Σε σχέση με τη Γερμανία. Με κέρδισε το αγωνιστικό στην Αγγλία, ο τρόπος παιχνιδιού. Όλες οι ομάδες, από την πρώτη ως την τελευταία, στην Πρέμιερ Λιγκ, έχουν στην ενδεκάδα 3-4 παίκτες που είναι τοπ κλας. Ο τρόπος παιχνιδιού είναι τόσο δυνατός και γρήγορος, δεν υπάρχει σταματημός. Πρέπει να είσαι καλά προπονημένος, για να ανταπεξέλθεις για 90 λεπτά. Εκεί κάθε επαφή δεν είναι όλα φάουλ. Δεν είναι όλα πέναλτι. Είμαι δυναμικός και αμυντικός, μου αρέσει αυτός ο τρόπος παιχνιδιού. Αλλού είναι πιο… προστατευτικοί με τους επιτιθέμενους. Πιο ελεύθερα τα πράγματα».

Για το που έκανε τις πιο πολλές “κούρσες”, προωθήσεις και “ανεβάσματα” από την πλευρά του;
«Τα έκανα στη Γερμανία. Στην Αγγλία δεν ήμουν στη φυσική κατάσταση που έπρεπε, για το δικό μου τοπ επίπεδο. Στο 100% μου. Είχα και τραυματισμό. Δεν είχα το χρόνο προσαρμογής που χρειαζόμουν».

Για το αν θα είναι με τον Λεβαδειακό στην κερκίδα:
«Αν έχουμε ρεπό, θα έρθω».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης