Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 92-79: Έκανε το 1-0 με εξαιρετικό τον Καλάθη!

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 92-79: Έκανε το 1-0 με εξαιρετικό τον Καλάθη!

Ο Παναθηναϊκός δεν είχε κανένα πρόβλημα στο πρώτο ματς των ημιτελικών απέναντι στον ΠΑΟΚ και έφτασε σε μια εύκολη επικράτηση με 92-79 κάνοντας το 1-0 στη σειρά. Εξαιρετικός ο Καλάθης ο οποίος έφτασε κοντά στο triple double.

1917445_1
Απ' ότι φαίνεται ο Παναθηναϊκός... έπαθε και έμαθε!

Ήταν ξεκάθαρο ότι δεν ήθελε να ανοίξει το σκορ και ούτε να φορτσάρει ιδιαίτερα στον πρώτο ημιτελικό της σειράς κόντρα στον ΠΑΟΚ. Μπορεί να έστειλε την διαφορά και στους 24 πόντους, αλλά στην τελευταία περίοδο έριξε ταχύτητα, τράβηξε... χειρόφρενο και έκανε απλά και... επαγγελματικά το 1-0 στη σειρά.

Ουσιαστικά ήταν ένα ματς που δεν πρόκειται να διεκδικήσει δάφνες θεάματος. Απλά ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε ένα επτάλεπτο καλού μπάσκετ προκειμένου να πάρει διαφορά 20 πόντων και στη συνέχεια να κάνει συντήρηση ενόψει των επόμενων αναμετρήσεων με την αξιόμαχη -η αλήθεια είναι- ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Ο Νικ Καλάθης ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής με 17 πόντους, 12 ριμπάουντ και 6 ασίστ, αν και δεν αγωνίστηκε καθόλου στην τελευταία περίοδο. Αν και εφόσον είχε παίξει στο 4ο δεκάλεπτο, δεν αποκλείεται να έφτανε και στο triple double από τη στιγμή που ήθελε μόλις τέσσερις τελικές πάσες για να το πετύχει και να γίνει ο πρώτος παίκτης στην Basket League που θα τα κατάφερνε ύστερα από τη σεζόν 2001-02 και τον Τόρεϊ Μπραγκς!

Το ματς

Η αστοχία ήταν το κυρίαρχο στοιχείο του πρώτου δεκαλέπτου και στις δύο πλευρές του παρκέ. Γι' αυτόν τον λόγο, άλλωστε, τον πρώτο λόγο είχαν τα ριμπάουντ με τον Παναθηναϊκό να «κατεβάζει» 18 ριμπάουντ σε ένα δεκάλεπτο και τον ΠΑΟΚ άλλα 12!

Κλείσιμο
Αν αναρωτιέστε πώς είναι δυνατόν να υπήρχαν τόσα πολλά «σκουπίδια» μια ματιά στα σουτ της πρώτης περιόδου φτάνει και περισσεύει για να πει την αλήθεια. Ο Παναθηναϊκός είχε 6/20 εντός παιδιάς ενώ ο ΠΑΟΚ 5/18! Αν μη τι άλλο τα ποσοστά ήταν εκατέρωθεν άθλια και το θέαμα (με εξαίρεση ένα alley oop κάρφωμα του Γκιστ) ήταν... τραγικό. Οι «πράσινο» είχαν το προβάδισμα με 20-15, αν και είχαν προηγηθεί και με 10 πόντους διαφορά (16-6) δύο λεπτά πριν από το τέλος.

Στην δεύτερη περίοδο ωστόσο το σκηνικό άλλαξε άρδην. Η πεντάδα που είχε επιλέξει ο Πασκουάλ (Λεκαβίτσιους, Τζέιμς, Ρίβερς, Μήτογλου, Βουγιούκας) έκανε τα πήγε εξαιρετικά και η διαφορά άρχισε να παίρνει μεγάλες διαστάσεις. Ο Λεκαβίτσιους έκανε και με το παραπάνω καλά την δουλειά του με αποτέλεσμα να πραγματοποιήσει ο Παναθηναϊκός ένα επιμέρους 15-2 και να φτάσει στο +18 (35-17) στα μέσα της τρίτης περιόδου. Ο Μάικ Τζέιμς άρχισε να σκοράρει κατά... ριπάς (10π. στο β' δεκάλεπτο), ο Μήτογλου έδωσε τεράστια ενέργεια, ενώ ο Καλάθης είχε αρχίσει να... φλερτάρει με το triple dοuble με 9 πόντους, 7 ριμπάουντ και 4 ασίστ σε 14 λεπτά συμμετοχής.

Κάπως... έτσι ο Παναθηναϊκός άρχισε να ξεμακραίνει στο σκορ ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι στην β' περίοδο το επιμέρους σκορ ήταν 31-16 με το «τριφύλλι» να έχει 11/16 εντός παιδιάς (!) εκ των οποίων 7/10 δίποντα και 4/6 τρίποντα!! Αντίθετα τα ποσοστά του ΠΑΟΚ παρέμειναν σε χαμηλά επίπεδα, με τους παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου να κλείνουν το πρώτο μισό με 12/33 σουτ, εκ των οποίων 0/5 τρίποντα!

Η συνέχεια έφερε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του Νικ Καλάθη ο οποίος με προσωπικές ενέργειες σε άμυνα και επίθεση έστειλε τον δείκτη του σκορ στο +24 (58-34 στο 23'). Μάλιστα στην τρίτη περίοδο «άγγιξε» και το triple double έχοντας στο σύνολο 17 πόντους, 12 ριμπάουντ (ρεκόρ καριέρας!) και 6 ασίστ!! Σε γενικές γραμμές οι «πράσινοι» είχαν κατεβάσει ταχύτητα και δεν άφησαν την διαφορά να πάρει... αστρονομικές διαστάσεις. Στην τελευταία περίοδο απλά έγινε... συντήρηση από πλευράς Παναθηναϊκού με την διαφορά να μην... ξεφεύγει και να κυμαίνεται μεταξύ 15 και 20 πόντων.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο Παναθηναϊκός είχε μεγαλύτερο βάθος, περισσότερες λύσεις και ήταν ολοφάνερο ότι... όποτε ήθελε να πάρει διαφορά για να νιώθει πιο άνετα, απλά το έκανε. Επιπλέον είχε 7 λάθη λιγότερα από τον ΠΑΟΚ, ενώ μοίρασε και 21 ασίστ.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Νικ Καλάθης έκανε τα πάντα στο παρκέ έχοντας 17 πόντους με 4/10 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 3/7 βολές, 12 ριμπάουντ (ρεκόρ καριέρας) και 6 ασίστ. Πολύ καλός και ο Μάικ Τζέιμς με άλλους 17 πόντους και 6/11 σουτ εντός παιδιάς.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Αρνητικός ήταν ο Αντώνης Κόνιαρης (1/6 σουτ, 2 λάθη) ο οποίος αστόχησε και σε λέι απ.

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Το ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου και το 15-2 των «πρασίνων» με το οποίο πήραν διαφορά 18 πόντων (35-17) στο 15'.

ΑΦΑΝΕΙΣ «ΗΡΩΕΣ»: Ο Λούκας Λεκαβίτσιους ήταν εκείνος που άλλαξε τον ρου του αγώνα στο β' δεκάλεπτο, ενώ τελείωσε το ματς με 10 πόντους και 4 ασίστ.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η φοβερή έμπνευση του Νικ Καλάθη στο δεύτερο δεκάλεπτο! Με 0.8'' για το τέλος της επίθεσης, πέταξε τη μπάλα στην πλάτη του Κατσίβελη, σούταρε αμέσως, αστόχησε και με φόλοου κατάφερε να «τελειώσει» τη φάση και να γνωρίσει την αποθέωση!

TI ΠΕΤΑΝΕ: Ο Παναθηναϊκός τις 13 χαμένες βολές (20/33) ενώ ο ΠΑΟΚ τα 18 λάθη και το 36% στα τρίποντα (7/19).

Τα δεκάλεπτα: 20-15, 51-31, 72-50, 92-79

panathinaikos_19
paok_50



Πηγή: www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης