Ένα Euro... όχι και τόσο «ευρωπαϊκό»

Ένα Euro... όχι και τόσο «ευρωπαϊκό»

Βίντεο - σοκ ωμής βίας - Νεκρός οπαδός στη Νίκαια - Μάχη για τη ζωή του δίνει Άγγλος οπαδός - «Ποτοαπαγόρευση» στις πόλεις που διεξάγονται οι αγώνες - Με αποκλεισμό απειλεί η UEFA

Ένα Euro... όχι και τόσο «ευρωπαϊκό»
Ο μεγάλος φόβος της φετινής διοργάνωσης του Euro μπορεί να ήταν η τρομοκρατία και η βία των ανεγκέφαλων και στυγνών τζιχαντιστών  που κυριολεκτικά απειλούσαν να τινάξουν στον αέρα την μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου. Τα αυστηρά μέτρα κατά της τρομοκρατίας που έλαβε η Γαλλία, μπορεί να κατάφεραν να τους εμποδίσουν, δεν κατάφεραν όμως να εμποδίσουν στου ευρωπαίους «τζιχαντιστές» να σκορπίσουν τον τρόμο στις πόλεις της Γαλλίας. 

Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο του κόσμου συγκλονίζουν. Ο απολογισμός είναι τραγικός. Τα μέτρα καταστολής θυμίζουν άλλες εποχές. 

Οδομαχίες σώμα με σώμα 

Κλείσιμο





Ένα νέο σοκαριστικό video κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες από τη Μασσαλία και αποδεικνύει περίτρανα πως η πόλη της Γαλλίας έχει μετατραπεί σε... θέατρο του πολέμου! 









Βίντεο -σοκ δολοφονική επίθεση με καρέκλα από οπαδό  


Ρώσοι εναντίον Άγγλων σε μια μάχη χωρίς έλεος, όπου «θύμα» είναι το ποδόσφαιρο. Οι οπαδοί υπό την επήρεια αλκοόλ πλακώνονται σκληρά και οι κάμερες δεν φαίνεται να τους εμποδίζουν!

Ακόμα και όταν ο Βρετανός πέφτει κάτω, θα δεχθεί τα άσχημα χτυπήματα των Ρώσων μέχρι να σταματήσει να αντιστέκεται. Χάος... 

Στα βίαια επεισόδια τραυματίστηκαν 35 άνθρωποι, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, ανάμεσα τους ένας Βρετανός οπαδός που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση και δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Σύμφωνα με την αστυνομία δέχθηκε χτύπημα στο κεφάλι με σιδηρόβεργα, ενώ γαλλικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι υπέστη και καρδιακή προσβολή. 

Αν και τριψήφιος, ο αριθμός των συλληφθέντων για τα θλιβερά επεισόδια που έχουν αμαυρώσει το Euro φαντάζει μικρός. 

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας ανακοίνωσε πως 116 συλλήψεις έχουν γίνει μέχρι τώρα, με τρεις οπαδούς να έχουν απελαθεί και σε άλλους πέντε να έχει απαγορευτεί η είσοδος στη χώρα γιατί θεωρούνται επικίνδυνοι για πρόκληση επεισοδίων. 










Νεκρός οπαδός στη Νίκαια 


Την ίδια ώρα σήμερα η Αστυνομία ανακοίνωσε πως ένας οπαδός της Βορείου Ιρλανδίας άφησε την τελευταία του πνοή στη Νις, όχι όμως έπειτα από συμπλοκές, αλλά έχοντας πέσει από υπερυψωμένο σημείο στην παραλία της γαλλικής πόλης.

Το σημείο από το οποίο έπεσε ο οπαδός ήταν ύψους 8 μέτρων.

Την ίδια στιγμή, σε αρκετά κοντινή απόσταση, συμπατριώτες του συμμετείχαν σε επεισόδια με Γάλλους, με μπουκάλια μπύρας να εκσφενδονίζονται προς πάσα κατεύθυνση και να τραυματίζονται εφτά Βορειοϊρλανδοί. 









Η UEFA απειλεί με αποκλεισμό Άγγλους και Ρώσους


H UEFA αποφάσισε να προχωρήσει ένα βήμα παρακάτω από την απλή καταδίκη των επεισοδίων στη Μασαλία, που έχουν προκαλέσει πολλούς τραυματίες, ανάμεσά τους κι ένας σ' εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με νέα ανακοίνωση απείλησε τις ομοσπονδίες της Αγγλίας και της Ρωσίας πως αν επαναληφθούν τέτοια επεισόδια, τότε θα προχωρήσει στην αποβολή των δύο εθνικών ομάδων από τα τελικά του EURO 2016 της Γαλλίας!

H βρετανική κυβέρνηση εμφανίστηκε ιδιαίτερα, ειδικά μετά την προειδοποίηση της UEFA, ανήσυχη για τα επεισόδια στη Μασαλία και δήλωσε έτοιμη να πάρει τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να μην επαναληφθούν παρόμοια γεγονότα. Μάλιστα σύμφωνα με ΜΜΕ του νησιού αποφάσισε την αποστολή κι άλλων Αγγλων αστυνομικών στη Γαλλία, ώστε να αποτρέψει νέα επεισόδια, που ίσως στοιχίσουν τη συμμετοχή της εθνικής Αγγλίας στα τελικά του EURO.







«Ποτοαπαγόρευση» στις πόλεις που διεξάγονται αγώνες 

Ακόμα η γαλλική κυβέρνηση εφαρμόζει την απαγόρευση της πώλησης και της κατανάλωσης αλκοόλ κοντά στα γήπεδα και τις ζώνες φιλάθλων στις 10 πόλεις που φιλοξενούν τους αγώνες του Euro.

«Έχω ζητήσει να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την απαγόρευση της πώλησης, της κατανάλωσης και της μεταφοράς αλκοολούχων ποτών σε ευαίσθητες περιοχές, σε ημέρες αγώνων και την προηγούμενη μέρα, και σε μέρες που οι ζώνες φιλάθλων είναι ανοιχτές», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ.

Η απαγόρευση θα καλύπτει δημόσιους χώρους και καταστήματα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης