Euro 2016: Ο πόλεμος των χούλιγκανς από Αγγλία και Ρωσία

Euro 2016: Ο πόλεμος των χούλιγκανς από Αγγλία και Ρωσία

Μάχες σώμα με σώμα και άνθρωποι αιμόφυρτοι στους δρόμους, το σκηνικό σε Μασσαλία και Νίκαια -Σε κρίσιμη κατάσταση ένας Βρετανός οπαδός

Euro 2016: Ο πόλεμος των χούλιγκανς από Αγγλία και Ρωσία
Πολεμικό σκηνικό θύμιζαν τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου μεταξύ χούλιγκαν πριν τον αγώνα Βρετανίας - Ρωσίας στο Euro 2016,  με την κατάσταση σε δύο γαλλικές πόλεις- την Μασσαλία και τη Νίκαια-  να βρίσκεται εκτός ελέγχου. Σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα «Le Parisien», η Μασσαλία μετατράπηκε σε πεδίο μάχης το βράδυ που διεξήχθη το παιχνίδι μεταξύ Βρετανίας - Ρωσίας στο Euro 2016. 

Η γαλλική αυτή πόλη έχει άσχημη εμπειρία από συγκρούσεις μεταξύ χούλιγκαν, και κυρίως εκείνες κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ του 1998 μεταξύ Βρετανών και Γάλλων οπαδών που αναζωπυρώνονταν για ημέρες.

Ένα 24ωρο μετά την έναρξη του Euro, στα σοβαρά επεισόδια που ξέσπασαν στη Μασσαλία και τη Νίκαια, ένας Βρετανός σοβαρά και σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, χαροπαλεύει. Συνολικά, ο αριθμός των τραυματιών ανέρχεται σε 35 άτομα και εκτός από τον Βρετανό,  άλλα τρία άτομα είναι σε σοβαρή κατάσταση. Σε δημοσίευμά της, η γαλλική εφημερίδα «Le Parisien», γράφει ότι ανάμεσα στους τραυματίες είναι Πολωνοί αλλά και Ιρλανδοί.  Σύμφωνα με ανακοίνωση της γαλλικής αστυνομίας, συνολικά έγιναν οκτώ προσαγωγές και μέχρι στιγμής 35 είναι οι τραυματίες. Κατά την διάρκεια των επεισοδίων, τραυματίστηκαν και τρεις αστυνομικοί. 

Κλείσιμο
Ο Βρετανός που χαροπαλεύει, φέρει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Σύμφωνα με τις εικόνες που μεταδόθηκαν από τα τηλεοπτικά συνεργεία, η κατάσταση που επικρατούσε στις δύο γαλλικές πόλης πριν την διεξαγωγή του αγώνα του Βρετανίας- Ρωσίας,  θύμιζε εμπόλεμη ζώνη: Βρετανοί και Ρώσου να δίνουν μάχη με σώμα πετώντας ο ένας στον άλλο από καρέκλες μέχρι μπουκάλια, άνθρωποι αιμόφυρτοι να κυκλοφορούν στους δρόμους , αστυνομικοί να πετούν δακρυγόνα και άλλοι προσπαθούν να κρατήσουν στη ζωή τους τραυματίες που υπέστησαν καρδιακή προσβολή. 

Μαρτυρία- σοκ: Ήταν πόλεμος

«Ήταν πόλεμος», αφηγείται δημοσιογράφος της Μασσαλίας που εκείνη την ώρα βρισκόταν σε απόσταση αναπνοής από τους χούλιγκαν που τα έκαναν γυαλιά- καρφιά το βράδυ του Σαββάτου. 
 
«Περίπου μία ομάδα 30 Ρώσων άρχισε να πετούν καρέκλες σε Βρετανούς φιλάθλους ... Έτσι ξεκίνησαν τα επεισόδια. Οι περισσότεροι ήταν μεθυσμένοι. Τη συνέχεια την είδε όλος ο πλανήτης. Αμέσως έκλεισαν όλα τα μπαρ, όμως οι μπυραρίες έμειναν ανοιχτές», υποστηρίζει ο Γάλλος δημοσιογράφος που δεν κατονομάζεται, σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα «Le Parisien».




























Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης