Εικόνες-σοκ: Άγγλοι και Ρώσοι οπαδοί αιματοκύλισαν την Μασσαλία

Εικόνες-σοκ: Άγγλοι και Ρώσοι οπαδοί αιματοκύλισαν την Μασσαλία

Αλύπητο ξύλο στο Παλιό Λιμάνι της πόλης ανάμεσα σε «σκληροπυρηνικούς» των δύο χωρών πριν από την αναμέτρηση μεταξύ των Εθνικών ομάδων των χωρών τους - Τουλάχιστον 19 τραυματίες, χαροπαλεύει Βρετανός που δέχτηκε χτυπήματα με σιδηρόβεργες στο κεφάλι!

Εικόνες-σοκ: Άγγλοι και Ρώσοι οπαδοί αιματοκύλισαν την Μασσαλία
Στους 19 ανήλθε ο αριθμός των ανθρώπων που τραυματίστηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στη Μασσαλία, στη νότια Γαλλία, στα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν μεταξύ οπαδών πριν από τον αγώνα Αγγλία-Ρωσία, σύμφωνα με τις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών, ενώ ανάμεσά τους βρίσκεται ένας Βρετανός πολίτης, που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Στις 21:00 τοπική ώρα, η πυροσβεστική υπηρεσία και οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών καταμέτρησαν 19 τραυματίες στις συγκρούσεις περιμετρικά του Παλιού Λιμανιού -μεταξύ αυτών τρεις βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, χωρίς ωστόσο η ζωή τους να κινδυνεύει.

Αντιθέτως, ένας Βρετανός οπαδός δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, αφού δέχθηκε, γύρω στις 17.30 τοπική ώρα, "χτυπήματα με σιδηρόβεργες, κυρίως στο κεφάλι", όπως γνωστοποίησε μια πηγή από την αστυνομία.

Η ζωή του απειλείται, συμπλήρωσε από την πλευρά του ο αρχηγός της αστυνομίας του Μπους ντι Ρον, Λοράν Νουνέζ.

Λίγο πριν από την έναρξη του αγώνα επικρατούσε ηρεμία στο Παλιό Λιμάνι και επεισόδια ξέσπασαν κοντά στο στάδιο Βελοντρόμ.
Κλείσιμο

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Μπερνάρ Καζνέβ, καταδίκασε "την ανεύθυνη κι εσκεμμένη συμπεριφορά των ψευδο-οπαδών" μετά τα "απαράδεκτα" επεισόδια στη Μασσαλία.

Επιπλέον, η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη τουλάχιστον έξι ανθρώπων.

Σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση της περιοχής, δε, ένας άνδρας υπέστη καρδιακή ανακοπή κατά τη διάρκεια των επεισοδίων και διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Οι Βρετανοί και οι Ρώσοι οπαδοί, πετώντας μπουκάλια και καρέκλες, συγκρούστηκαν μεταξύ τους αλλά και με άνδρες των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών στη Μασσαλία.

Οι δύο ομάδες βρίσκονται στο Group B του Euro μαζί με τις Ουαλία, Σλοβακία και το μεταξύ τους ματς διεξήχθη αργότερα το βράδυ του Σαββάτου (22:00).







































































Πηγή: www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης