Προηγήθηκε 2-0 αλλά έχασε 3-2 από την Ισλανδία η Εθνική

Προηγήθηκε 2-0 αλλά έχασε 3-2 από την Ισλανδία η Εθνική

Πάνω που είπαμε ότι βρίσκει λύσεις στην επίθεση, η Εθνική τα έκανε… θάλασσα στα μετόπισθεν! Με άμυνα που έμπαζε, η ομάδα του Σκίμπε έχασε προβάδισμα δυο γκολ και μαζί το ματς από την Ισλανδία (2-3)

Προηγήθηκε 2-0 αλλά έχασε 3-2 από την Ισλανδία η Εθνική
Και ωραίο ματς και τέσσερα (!) δοκάρια και πέντε γκολ. Από εκεί και πέρα υπάρχουν πολλά αλλά... Η Εθνική μας έχοντας πάλι αλλαγές και με δοκιμές λειτούργησε έως ένα σημείο ιδιαίτερα καλά επιθετικά απέναντι στους Ισλανδούς όμως την... πρόδωσε η μεγάλη της αδυναμία στις στημένες φάσεις καθώς και η πολύ κακή εικόνα της σε κέντρο και αμυντική γραμμή. Πρωταγωνιστής για την Ελλάδα με δύο γκολ ο Κώστας Φορτούνης αλλά αυτό δεν έφτασε. Κάτι παραπάνω από εμφανή τα προβλήματα της Εθνικής σε κέντρο και άμυνα απέναντι σε μία καλή ομάδα, όπως οι Ισλανδοί. Και σε επίπεδο κυκλοφορίας και σε θέματα επιστροφών και αρκετά άλλα...
 
Πως κατέβασε την Εθνική ο Σκίμπε
 Ο Γερμανός τεχνικός συνέχισε το 3-5-2: Καπίνο κίπερ, τριάδα στόπερ με Σιόβα, Οικονόμου και Μόρα, αμυντικά χαφ οι Σταφυλίδης και Τζιόλης, πιο μπροστά του ο Φορτούνης, δεξί μπακ - χαφ ο Τοροσίδης, αριστερό ο Χολέμπας και δίδυμο στην επίθεση οι Καρέλης και Θανάσης Παπάζογλου.
 
Η διάταξη των Ισλανδών
Κλείσιμο
 Για τους Ισλανδούς σε διάταξη 4-4-2 κίπερ ήταν ο Κρίστινσον, τετράδα άμυνας με Σαέβαρσον, Χέρμανσον, Ίνγκασον και Άρι Σκούλασον. Κέντρο με Γκούντμουσον, Γκούναρσον, Τραούστασον και Χάλφρεντσον και γραμμή κρούσης με Κγιάρτανσον και Μπόντβαρσον. Ο πρώην ερυθρόλευκος Φινμπόγκασον έμεινε στον πάγκο.
 
Πρώτη φάση με δοκάρι οι Ισλανδοί και... σόου Φορτούνη!
 Μόλις στο 4ο λεπτό ο Χάλφρεντσον εκτέλεσε απευθείας το φάουλ από δεξιά και η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο του Καπίνο. Η Ισλανδία είχε μπει καλά και δυνατά στον αγώνα και πίεζε για το γκολ από την αρχή. Όμως στην Εθνική μας δόθηκε η ευκαιρία να σκοράρει πρώτη από το πέναλτι που κέρδισε (ορθώς) ο Τοροσίδης από τον Χάλφρεντσον στο 18ο λεπτό.
 
Ένα λεπτό μετά ο Φορτούνης με εύστοχο χτύπημα πέναλτι έκανε το 1-0. Στο 31ο λεπτό μετά από πλαγιοκόπηση και μπαλιά του Τοροσίδη ο Ίνγκασον έδιωξε κατά λάθος την μπάλα πάνω στον άσο των Πειραιωτών και το πλήρωσε! Ο Φορτούνης με εξαιρετικό τελείωμα από κοντά έκανε το 2-0.
 
Οι Ισλανδοί επιχείρησαν να απαντήσουν όμως στο 32' ο Τραούστασον από θέση βολής έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ. Στο 34' η ομάδα του Φινμπόγκασον μπόρεσε να μειώσει μετά από τραγικό διώξιμο του Οικονόμου πάνω στον Τραούστασον και σουτ του τελευταίου. Συνολικά οι Ισλανδοί είχαν παραπάνω πίεση και φάσεις, όμως η Ελλάδα ήταν πιο ουσιαστική και... εύστοχη.
 
Δοκάρι και ο Καρέλης και ξανά δοκάρι οι Ισλανδοί!
 Στο 43' από εξαιρετική μπαλιά του Φορτούνη ο Καρέλης βγήκε απέναντι στον Ισλανδό κίπερ αλλά το σουτ του βρήκε το δοκάρι. Στις καθυστερήσεις ο Κγιάρτανσον είχε μία σουτάρα στο δοκάρι για να γίνουν έτσι τρία στο σύνολο τα δοκάρια για το α' μέρος.
 
Μπήκαν και οι Διαμαντάκος και Βέλλιος και νέο δοκάρι!
 Ο Μίκαελ Σκίμπε συνέχισε τις αλλαγές και τις δοκιμές, ρίχνοντας στο ματς και τους Διαμαντάκο και Βέλλιο αντί των Καρέλη και Θανάση Παπάζογλου. Στο 48' ο Χολέμπας εξαπέλυσε ένα δυνατό και καλό σουτ που αποκρούστηκε δύσκολα. Στο 48' η Ελλάδα είχε και πάλι δοκάρι μετά από κόρνερ του Φορτούνη και κεφαλιά του Τζιόλη.
 
Ισοφάριση με Ίνγκασον οι Ισλανδοί, μεγάλη φάση και... καθίζηση
 Στο 70' ο Ίνγκασον ήταν εκείνος που με κεφαλιά "νίκησε¨ τον Καπίνο, κάνοντας το 2-2. Λίγο μετά ο Μπόντβαρσον από πολύ καλή θέση και απέναντι από τον Έλληνα κίπερ σούταρε... αέρα! Ο Σκίμπε έβγαλε τον Φορτούνη, που έδειχνε να έχει μείνει από δυνάμεις για να βάλει τον Ταχτσίδη και τον Τοροσίδη για να δοκιμάσει ως δεξί μπακ - χαφ τον Πέτσο. Στο 80' ο Καπίνο έβγαλε τετ α τετ του Μπόντβαρσον. Σε εκείνο το σημείο η Εθνική μας συνέχιζε να βγάζει τα προβλήματα που είχε σε άμυνα και κέντρο.
 
Χρυσή αλλαγή ο Σίγκορτσον και 3-2
 Στο 81ο λεπτό πάλι από στημένη φάση (κόρνερ) η Εθνική μας είδε την εστία της να παραβιάζεται για το 2-3. Ο Σίγκτορσον που είχε μπει νωρίτερα αλλαγή με κεφαλιά σκόραρε στην πλάτη του Μόρα και με τον Καπίνο να βρίσκει την μπάλα αλλά να μην μπορεί να σταματήσει την πορεία της προς τα δίχτυα. Πολύ λίγο μετά είχε φάση για γκολ και ο Φινμπόγκασον. Στο 85' οι τελικές ήταν 5-15! Στο 90' ο Βέλλιος βρέθηκε κοντά στο γκολ με την προβολή του να περνάει λίγο άουτ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης