Ο Έλληνας γιατρός που εμπιστεύεται η FIFA

Ο Έλληνας γιατρός που εμπιστεύεται η FIFA

Eπιλέγεται κάθε χρόνο από τη FIFA ανάμεσα σε 2.500 απ’ όλο το κόσμο  για να μιλήσει στο Παγκόσμιο Συνέδριο Αθλιατρικής 

Ο Έλληνας γιατρός που εμπιστεύεται η  FIFA
Ο Γιώργος Κακαβάς είναι ο μοναδικός Έλληνας φυσικοθεραπευτής που επιλέγεται κάθε χρόνο από τη FIFA ανάμεσα σε 2.500 απ’ όλο το κόσμο  για να μιλήσει στο Παγκόσμιο Συνέδριο Αθλιατρικής μαζί με τα μέλη των ιατρικών επιτελείων της Ρεάλ, της Μπαρτσελόνα και της Μπάγερν.  
 
Το να επιλεγεί η εργασία σου ανάμεσα σε χιλιάδες άλλες από τον μεγαλύτερο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό οργανισμό, την FIFA και μάλιστα σε μια εποχή που το ελληνικό ποδόσφαιρο βάλλεται από παντού μόνο απαρατήρητο δεν μπορεί να περάσει. Το να σε καλούν να μιλήσεις μπροστά σε εκπροσώπους 75 χωρών, ανάμεσα τους, τα ιατρικά επιτελεία κολοσσιαίων ποδοσφαιρικών συλλόγων, όπως η Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπάγερν Μονάχου θεωρείται αν μη τι άλλο ύψιστη αναγνώριση.
Για τον 43 χρονο φυσικοθεραπευτή Γιώργο Κακαβά και ιδιοκτήτη του Fysiotek Sports and Spine Lab” του μοναδικού εργαστηρίου στην Ελλάδα που ασχολείται με το κομμάτι πρόληψης των τραυματισμών η μεγάλη αυτή διεθνής αναγνώριση έρχεται για 5η συνεχόμενη χρονιά. 
Είναι ο μοναδικός Έλληνας φυσικοθεραπευτής ανάμεσα σε 2.500 απ’ όλο τον κόσμο ο οποίος έχει το προνόμιο να βρίσκεται στη λίστα των ομιλητών του παγκόσμιου συνεδρίου αθλιατρικής  που πραγματοποιείται κάθε χρόνο από τη FIFA. 

Κλείσιμο
Το φετινό συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο και τα συμπεράσματα που προέκυψαν είχαν εξαιρετικό ενδιαφέρον για τον κόσμο του ποδοσφαίρου.

 «Το εντυπωσιακό στοιχείο» αναφέρει στο protothema.gr ο Γιώργος Κακαβάς «αφορά τις μυικές θλάσεις στο champions league που παρουσιάζονται αυξημένες κατά 5% παρά την τεχνογνωσία και τα εκατομμύρια που δαπανώνται κάθε χρόνο για να αποφευχθούν οι συγκεκριμένοι τραυματισμοί».

O Έλληνας φυσικοθεραπευτής είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις πάνω στο συγκεκριμένο θέμα με το ιατρικό τιμ της Μπαρτσελόνα, τα μέλη του οποίου εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για την αύξηση των μυϊκών θλάσεων.

 «Η δουλειά μας είναι να τσεκάρουμε το νευρικό σύστημα του παίκτη και την κούραση και να την συνδέουμε με την πιθανότητα τραυματισμού» εξηγεί ο κ. Κακαβάς. « Εμείς πατήσαμε πάνω στο Milan Labτο οποίο έκανε τρομερή δουλειά τα προηγούμενα χρόνια. Να θυμίσω μόνο μια περίπτωση. Προέβλεψε ότι ο Ντέϊβιντ Μπέκαμ που πήγε στη Μίλαν στα 34του χρόνια θα μπορούσε να παίξει ποδόσφαιρο μέχρι και τα 38 του, όπως και έγινε!»    Στο περιθώριο του συνεδρίου υπήρχε και επαφή του Έλληνα φυσικοθεραπευτή με το ιατρικό τιμ της Ρεάλ Μαδρίτης.

«Συζητήσαμε με τον γιατρό της ομάδας, τον σπουδαίο dr Ολμος. Έμεινα εντυπωσιασμένος από αρκετά πράγματα όπως για το γεγονός ότι η Ρεάλ μελετάει μέχρι και την ποιότητα του ύπνου του κάθε ποδοσφαιριστή. Και εμείς όμως δεν πάμε πίσω. Έχουμε κάνει ένα μεγάλο project όσον αφορά την αθλητική όραση του κάθε ποδοσφαιριστή κάτι το οποίο κοιτάνε όλοι οι μάνατζερ στον κόσμο» συνέχισε ο Κακαβάς ο οποίος μέσω του Lab του ουσιαστικά φτιάχνει «διαβατήρια υγείας» ποδοσφαιριστών που τα προωθούν οι μάνατζερς στις ομάδες του εξωτερικού. Η συγκεκριμένη καινοτομία για τα ελληνικά δεδομένα εξέπληξε και τους παράγοντες της Μπουντεσλίγκα, που δεν περίμεναν ποτέ ότι οι περιπτώσεις των Ελλήνων ποδοσφαιριστών που τους ενδιαφέρουν θα συνοδεύονταν από πληρέστατους ιατρικούς φακέλους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης