Ρομπέρτο: Ονειρευόμουν μια ζωή ότι θα έρθει αυτή η ημέρα

Ρομπέρτο: Ονειρευόμουν μια ζωή ότι θα έρθει αυτή η ημέρα

Ανυπόμονος ο Ισπανός τερματοφύλακας για την αναμέτρηση των ερυθρόλευκων με τους Ισπανούς  - Στέλνει μήνυμα στους οπαδούς του Ολυμπιακού «να κάνουν τους αντιπάλους να τα... χάσουν» - Τα πλάνα του Μίτσελ για τη βασική ενδεκάδα

Ρομπέρτο: Ονειρευόμουν μια ζωή ότι θα έρθει αυτή η ημέρα
Η σημερινή αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Ατλέτικο Μαδρίτης για την πρεμιέρα της φάσης των ομίλων στο Τσάμπιονς Λιγκ μπορεί να είναι πολύ σημαντική για τους ερυθρόλευκους αλλά έχει και ιδιαιτερότητες για τους δύο Ισπανούς στις τάξεις της ομάδας του Πειραιά.

Από τη μία ο Μίτσελ, ο οποίος έκανε καριέρα στην μεγάλη αντίπαλο της Ατλέτικο, τη Ρεάλ Μαδρίτης, και άρα κάπου στο πίσω μέρος του μυαλού του θα έχει και την ιδέα της «εκδίκησης», και από την άλλη ο Ρομπέρτο.

Ο Ισπανός τερματοφύλακας έμαθε ποδόσφαιρο στα τμήματα υποδομής των «ροχιμπλάνκος», εκεί έπαιξε τα πρώτα του παιχνίδια ως επαγγελματίας και από εκεί έκανε το άλμα της καριέρας του στην Μπενφίκα και από εκεί στον Ολυμπιακό.

Ενδεικτικό της ψυχολογίας του 28χρονου τερματοφύλακα η ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram: Ονειρευόμουν μια ζωή μια ημέρα σαν κι αυτή. Περιμένω πώς και πώς το 24ο ευρωπαϊκό μου ματς.

Κλείσιμο


Μιλώντας στην εφημερίδα Stadio ο Ρομπέρτο περιγράφει την Ατλέτικο ως «μια ομάδα με πολύ καθαρές ιδέες στο παιχνίδι της. Οι παίκτες δεν κάνουν κάτι παραπάνω από αυτό που τους ζητά ο προπονητής. Κάνουν ακριβώς αυτό που έχουν συζητήσει στις προπονήσεις. Κοινώς, ακολουθούν ευλαβικά το πλάνο τους. Είναι μια πολύ δύσκολη ομάδα και το να την κερδίσεις είναι πραγματικά πολύ, πολύ δύσκολο».

Γι' αυτό και ζητά από τους οπαδούς των ερυθρολεύκων «να δώσουν στην Ατλέτικο Μαδρίτης, την πρώην ομάδα μου, να καταλάβει το μέγεθος της αγάπης που εισπράττουμε εμείς, οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, από αυτό τον υπέροχο κόσμο. Να κάνουν τους αντιπάλους μας να τα… χάσουν, να μείνουν έκπληκτοι». Ευχέται, μάλιστα, στο τέλος, «να είμαστε σε θέση να πανηγυρίσουμε μια μεγάλη νίκη!»

Η ομάδα του Πειραιά θα παραταχθεί στο χορτάρι του «Γ. Καραϊσκάκης» με την κλασσική ερυθρόλευκη φανέλα με τον Ρομπέρτο ντυμένο στα μπλε! 



Μίτσελ: «Να παραδοθούμε; Όχι εμείς»

«Να παραδοθούμε; Oύτε εγώ ούτε οι 35.000 που θα είναι στο γήπεδο, ούτε το μισό εκατομμύριο άνθρωποι του Πειραιά θα κάναμε ποτέ κάτι τέτοιο. Όλοι πιστεύουμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε και θα παλέψουμε σαν να μην υπάρχει αύριο, όπως κάναμε και πέρυσι». Με τα λόγια αυτά ο Μίτσελ έδειξε τις διαθέσεις τις δικές του, των παικτών και των οπαδών του Ολυμπιακού για τον αγώνα με την Ατλέτικο Μαδρίτης μιλώντας στην ισπανική εφημερίδα Marca. 

«Διδασκόμαστε από τα λάθη μας και δεν θέλουμε να κάνουμε τα ίδια με πέρυσι» τόνισε ο προπονητής του Ολυμπιακού σχετικά με τις πολύ καλές εμφανίσεις του Ολυμπιακού κόντρα στην Μάντσεστερ, που όμως δεν ήταν αρκετές για να τον «περάσουν» στην επόμενη φάση. Διαβάστε περισσότερα εδώ


Έτσι θα παραταχθεί ο Ολυμπιακός

Όσον αφορά στην βασική ενδεκάδα το πλάνο του Μίτσελ άλλαξε την τελευταία στιγμή, καθώς ο Λεάντρο Σαλίνο δεν θα βρίσκεται τελικά στη διάθεση του Ισπανού τεχνικού. Ο Βραζιλιάνος μπακ πήγε με ενοχλήσεις στον δικέφαλο χθες στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη, έκανε μόνο θεραπεία κι ως εκ τούτου δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή για τη σημερινή αναμέτρηση (σήμερα θα ανακοινωθεί η 18άδα) με την Ατλέτικο Μαδρίτης. Μάλιστα ο 29χρονος άσος αναμένεται να μείνει 7-10 ημέρες εκτός δράσης δράσης.  Μετά από αυτή την αρνητική εξέλιξη, και σύμφωνα με τις ενδείξεις ο Μίτσελ για τον αγώνα με την Ατλέτικο θα έχει τον Ρομπέρτο κάτω από τα γκολπόστ και στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά τους Ομάρ, Μποτία, Αμπιντάλ και Μαζουάκου.

Αμυντικό χαφ ο Ντινγκά, μέσα δεξιά ο Μιλιβόγιεβιτς, μέσα αριστερά ο Τσόρι Ντομίνγκες και στα δύο άκρα ο Κασάμι με τον Αφελάι. Επικρατέστερος για την επίθεση συνεχίζει να είναι ο Μήτρογλου. Είναι χαρακτηριστικό πως το τεχνικό επιτελείο δούλεψε πολύ πάνω στην ανασταλτική λειτουργία κυρίως του άξονα. Ο Μίτσελ θέλει τις καλύτερες δυνατές αντιδράσεις από τα χαφ του όταν δεν έχουν την μπάλα στην κατοχή τους.

Από εκεί και πέρα ο προπονητής των πρωταθλητών Ελλάδας πάντα κρύβει μία ή και παραπάνω εκπλήξεις για το βασικό σχήμα. Μία τέτοια μπορεί να είναι ο Μπενίτες για την επίθεση. Όσον αφορά στον Γιάννη Μανιάτη, ο προπονητής του είναι αποφασισμένος να τον περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή. Η κατάσταση του διεθνούς μέσου έχει παρουσιάσει βελτίωση τις τελευταίες ημέρες και ο Μίτσελ θα ήθελε να τον έχει έστω και ως εναλλακτική επιλογή στην 18άδα στην κρίσιμη αναμέτρηση με την Ατλέτικο. Διαβάστε περισσότερα εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης