Η κόρη του Ντένις Ρόντμαν έγινε η πιο ακριβοπληρωμένη ποδοσφαιρίστρια στον κόσμο

Η κόρη του Ντένις Ρόντμαν έγινε η πιο ακριβοπληρωμένη ποδοσφαιρίστρια στον κόσμο

Η 23χρονη Τρίνιτι Ρόντμαν υπέγραψε μυθικό συμβόλαιο άνω του 1 εκατομμυρίου δολαρίων ετησίως με την Ουάσινγκτον Σπίριτ, αναγκάζοντας το NWSL να αλλάξει τους κανόνες του

Η κόρη του Ντένις Ρόντμαν έγινε η πιο ακριβοπληρωμένη ποδοσφαιρίστρια στον κόσμο
Η Τρίνιτι Ρόντμαν, η κόρη του πλέον αμφιλεγόμενου παίκτη στην ιστορία του NBA, Ντένις Ρόντμαν, έγραψε ιστορία στο γυναικείο ποδόσφαιρο. Η Αμερικανίδα επιθετικός ανανέωσε τη συνεργασία της με την Ουάσινγκτον Σπίριτ έως το 2028, με ένα συμβόλαιο που ξεπερνά το 1 εκατομμύριο δολάρια ανά σεζόν, καθιστώντας την την πιο ακριβοπληρωμένη ποδοσφαιρίστρια στον πλανήτη.

Η κόρη του Ντένις Ρόντμαν έγινε η πιο ακριβοπληρωμένη ποδοσφαιρίστρια στον κόσμο


Η περίπτωση της Ρόντμαν στάθηκε η αφορμή για μια δομική αλλαγή στο αμερικανικό πρωτάθλημα (NWSL). Με το salary cap της λίγκας να βρίσκεται στα 3,5 εκατομμύρια δολάρια για ολόκληρο το ρόστερ το 2026, η Ουάσινγκτον Σπίριτ αδυνατούσε να ανταγωνιστεί τις προτάσεις από την Αγγλία.



Έτσι, δημιουργήθηκε ένας νέος κανονισμός που επιτρέπει στις ομάδες να υπερβαίνουν το ανώτατο όριο κατά 1 εκατομμύριο δολάρια για παίκτριες «υψηλού αντίκτυπου». «Το ελίτ ταλέντο αξίζει ελίτ δέσμευση», δήλωσε χαρακτηριστικά η ιδιοκτήτρια της ομάδας, Μισέλ Κανγκ.

Κλείσιμο
Πίσω από τη λάμψη των εκατομμυρίων, κρύβεται μια ταραγμένη οικογενειακή ιστορία. Η Τρίνιτι, σε μια συγκλονιστική συνέντευξη στο podcast «Call Her Daddy», μίλησε έξω από τα δόντια για τον πατέρα της:

«Δεν είναι πατέρας. Ίσως βιολογικά, αλλά τίποτα άλλο. Προσπαθήσαμε να ζήσουμε μαζί του, αλλά έκανε πάρτι κάθε μέρα και έφερνε τυχαίες γυναίκες», εξομολογήθηκε.

Η κόρη του Ντένις Ρόντμαν έγινε η πιο ακριβοπληρωμένη ποδοσφαιρίστρια στον κόσμο


Η μητέρα της, Μισέλ Μόγιερ, ήταν εκείνη που προστάτεψε τα παιδιά της από τον θυελλώδη τρόπο ζωής του θρύλου των Σικάγο Μπουλς, ειδικά μετά το 2012 όταν ο Ντένις σταμάτησε να στηρίζει οικονομικά την οικογένεια. Από την πλευρά του, ο Ντένις Ρόντμαν παραδέχθηκε δημόσια τα λάθη του: «Λυπάμαι που δεν ήμουν ο πατέρας που ήθελες, αλλά προσπάθησα και δεν θα σταματήσω ποτέ να προσπαθώ».

Παρά τον προσωπικό θόρυβο, η Ρόντμαν παραμένει ηγέτιδα εντός γηπέδου. Έχοντας οδηγήσει την ομάδα της σε δύο συνεχόμενους τελικούς, δήλωσε ενθουσιασμένη για το μέλλον: «Η Ουάσινγκτον είναι το σπίτι μου και η Σπίριτ η οικογένειά μου. Είμαστε εδώ για να πάρουμε τίτλους και να ανεβάσουμε τον πήχη για όλο το γυναικείο ποδόσφαιρο».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Best of Network

Δείτε Επίσης