Τσέφεριν για τη European Super League: Το ποδόσφαιρο δεν είναι προς πώληση - Ας ξεκινήσουν με δύο ομάδες

Τσέφεριν για τη European Super League: Το ποδόσφαιρο δεν είναι προς πώληση - Ας ξεκινήσουν με δύο ομάδες

Η απόφαση του δικαστηρίου προστατεύει το σύστημα της πυραμίδας, χωρίς να έχει δοθεί καμία εξουσιοδότηση στη Super League, επισήμανε ο πρόεδρος της UEFA

tseferin_004819
Θέση για την απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπέρ της European Super League, πήρε ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν μετά τις σημερινές καταιγιστικές εξελίξεις.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας ανέφερε: «Υπάρχει αντίφαση μεταξύ της απόφασης και της δήλωσης της ΕΕ. Η απόφαση προστατεύει το σύστημα της πυραμίδας, χωρίς να έχει δοθεί καμία εξουσιοδότηση στη Super League. Η Super League δεν πήρε πράσινο φως ούτε εγκρίθηκε. Χαιρετίζουμε την απόφαση. Είτε είσαι μέρος του συστήματος είτε δεν είσαι. Είναι δική τους επιλογή, δεν έχουμε απαγορεύσει ποτέ τίποτα σε κανέναν. Το σύστημα που παρουσίασαν σήμερα είναι ακόμη πιο κλειστό. Ομάδες όπως η Λεβερκούζεν, η Τζιρόνα, η Αταλάντα θα βρίσκονταν σε μειονεκτική θέση».

«Μπορούν να δημιουργήσουν ό,τι θέλουν, αλλά εμείς θα προστατεύσουμε το ποδόσφαιρο από εκείνους που θέλουν να το βλάψουν. Η πρόταση που παρουσίασαν είναι πιο κλειστή από αυτή του 2021. την πραγματικότητα, ελπίζω η μεγάλη τους διοργάνωση να ξεκινήσει με μόνο δύο συλλόγους. Το ποδόσφαιρο δεν είναι προς πώληση» πρόσθεσε ο Τσέφεριν.

«Είμαστε όλοι μέρος του ποδοσφαίρου και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για το τι μπορούμε να αλλάξουμε στις διοργανώσεις. Ο στόχος μας είναι αυτός. Τίποτα δεν θα αλλάξει με τις σημερινές αποφάσεις. Θα μας κάνουν πιο δυνατούς και καλύτερους» τόνισε ο πρόεδρος της UEFA.



Ειδήσεις σήμερα:


«Πατέρα κάτσε φρόνημα, μην γίνεσαι ρεζίλι» - Οι αντιδράσεις των παιδιών του Κωνσταντίνου Πλεύρη για τον γάμο του

Πρεμιέρα το ακαδημαϊκό έτος 2025-2026 για τα μη κρατικά πανεπιστήμια - Οι 4 προϋποθέσεις για την αδειοδότηση

Ανησυχία μετά τον θάνατο του 8χρονου από στρεπτόκοκκο - Ποια τα συμπτώματα, πότε προκαλεί σηπτικό σοκ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης