Προκριματικά Euro 2024, Σλοβενία - Φινλανδία 3-0: Πιο κοντά στα τελικά με κορυφαίο τον Σπόραρ - Δείτε τα γκολ

Προκριματικά Euro 2024, Σλοβενία - Φινλανδία 3-0: Πιο κοντά στα τελικά με κορυφαίο τον Σπόραρ - Δείτε τα γκολ

Ο Άντραζ Σπόραρ κέρδισε πέναλτι, μοίρασε ασίστ και η Σλοβενία έκανε ένα ακόμη βήμα για την πρόκριση στo Euro 2024

sporar
Με τον σέντερ φορ του Παναθηναϊκού, Άντραζ Σπόραρ να κερδίζει πέναλτι και να μοιράζει ασίστ, αλλά και τον στράικερ της Λειψίας, Μπέντζαμιν Σέσκο να «εκτελεί» άψογα, η Σλοβενία νίκησε 3-0 την Φινλανδία στο ντέρμπι του 8ου ομίλου και τρεις αγωνιστικές πριν από το φινάλε έκανε ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την απευθείας πρόκριση στους τελικούς του EURO 2024.

Δείτε ΕΔΩ τα γκολ από το Σλοβενία - Φιλανδία 

Βασικός με τους Σλοβένους ήταν και ο μέσος του Παναθηναϊκού, Άνταμ Τσέριν, ενώ από τον πάγκο ήρθε στο 80ο λεπτό ο τρίτος... «πράσινος» διεθνής, Μπέντζαμιν Βέρμπιτς. Στο ίδιο λεπτό αντικαταστάθηκε και ο Σπόραρ, παραχωρώντας την θέση του στον Κούρτιτς.

Το ντέρμπι ουραγών του 7ου ομίλου στη Σόφια ανέδειξε νικήτρια την Λιθουανία με 2-0 επί της Βουλγαρίας, στο αρχικό σχήμα της οποίας βρέθηκε ο επιθετικός του ΠΑΟΚ, Κίριλ Ντεσπόντοφ.

Κλείσιμο
Η αποβολή του επιθετικού των γηπεδούχων, Αντριαν Κράεφ, στο 42ο λεπτό έδωσε τη δυνατότητα στους Λιθουανούς να πετύχουν δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο και να πάρουν την πρώτη τους νίκη στο γκρουπ.

Αποτελέσματα

Βόρεια Ιρλανδία - Σαν Μαρίνο 3-0
Σλοβενία - Φινλανδία 3-0
Δανία Καζακστάν (21:45)

Βαθμολογία

Σλοβενία 7 (16-6) 16
Δανία 6 (12-5) 13
Φινλανδία 7 (11-6) 12
Καζακστάν 6 (9-5) 12
Βόρεια Ιρλανδία 7 (7-8) 6
Σαν Μαρίνο 7 (0-24) 0

Επόμενη αγωνιστική (17/10)

Φινλανδία - Καζακστάν
Σαν Μαρίνο - Δανία
Βόρεια Ιρλανδία - Σλοβενία

Γερά... στο κόλπο της πρόκρισης η Ουκρανία

Η Ουκρανία έκανε το 2Χ2 με την Βόρεια Μακεδονία και μετά το 3-2 στα Σκόπια, νίκησε σήμερα στην Πράγα το συγκρότημα της βαλκανικής με 2-0. Έτσι, μετά από 6 ματς φιγουράρει στην 2η θέση του 3ου ομίλου, τρεις βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Αγγλία (5 αγ.).

Η Ιταλία που παίζει αργότερα με την Μάλτα (21:45) θα έχει την ευκαιρία να ισοβαθμίσει με τους Ουκρανούς, εφόσον νικήσει και να δώσει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο γκρουπ και στη μάχη που γίνεται για τις δύο προνομιούχες θέσεις.

Μετά την ήττα στο Μιλάνο από την Ιταλία, η ομάδα του Σεργκέι Ρεμπρόφ, επέστρεψε στα «τρίποντα» με το γκολ του Σουντάκοφ στο 30ό λεπτό και του Καραβάεφ στο 90΄+6 και παραμένει γερά στο... κόλπο της πρόκρισης, δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε του ομίλου.

Κανένα πρόβλημα απέναντι στο χωρίς βαθμό ακόμη, Σαν Μαρίνο, δε συνάντησε η Βόρεια Ιρλανδία. Στο «Ουίντσορ Παρκ» του Μπέλφαστ η ομάδα του Μάικλ Ο΄Νιλ «καθάρισε» με συνοπτικές διαδικασίες την ουραγό του γκρουπ, με 3-0, φτάνοντας τις δύο νίκες σε 7 ματς.

Τρεις... στροφές πριν από το φινάλε οι Βορειοϊρλανδοί με το «τρίποντο» που πήραν διατηρούν ακόμη μαθηματικές ελπίδες για την 2η θέση, αλλά και οι ίδιοι γνωρίζουν καλά ότι μόνο με θαύμα θα βρεθούν στα γήπεδα της Γερμανίας.



Ειδήσεις σήμερα:

Το protothema.gr στη βάση των ισραηλινών τανκ που συγκεντρώνονται έξω από τη Γάζα - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Γαλλία: Τρίτη εκκένωση σήμερα - Ύποπτο αντικείμενο σε σιδηροδρομικό σταθμό - Δείτε βίντεο

Γερμανία: Σημαδεύουν σπίτια Εβραίων στο Βερολίνο με το Αστέρι του Δαβίδ - Δείτε φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης