Champions League, Μπάγερν Μονάχου - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 4-3: «Χορταστικό» παιχνίδι με νικητές τους Γερμανούς - Δείτε τα γκολ

Champions League, Μπάγερν Μονάχου - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 4-3: «Χορταστικό» παιχνίδι με νικητές τους Γερμανούς - Δείτε τα γκολ

Η Μπάγερν προηγήθηκε 3-1, ο Κασεμίρο στο 88' μείωσε σε 3-2, ο Τελ έγραψε το 4-2 στο 90+2' και ο Βραζιλιάνος σκόραρε ξανά στο 90+5' για το 4-3

bayern_manun_xr
Θύμιζε αγώνα… πόλο, αλλά ήταν αγώνας ποδοσφαίρου και μάλιστα στο υψηλότερο επίπεδο. Ούσα ανώτερη σε γενικές γραμμές και πιο εύκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό σκορ, η Μπάγερν Μονάχου νίκησε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 4-3 (!) στην «Allianz Arena», στην πρεμιέρα των δύο ομάδων στον πρώτο όμιλο του Champions League.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cvo2hprdtxhl)


Οι Βαυαροί έδωσαν συνέχεια στην… τρομακτική τους παράδοση στη φάση ομίλων, όπου μετρούν αισίως 32-3-0 τα τελευταία χρόνια, εντός έδρας ρεκόρ 27-1-0 και συντελεστή τερμάτων ως γηπεδούχοι… 90-12 (!), αλλά και είκοσι σερί νίκες στην πρώτη αγωνιστική, με συντελεστή τερμάτων 48-5.

Κλείσιμο
Ο Τόμας Τούχελ, ο οποίος δεν μπόρεσε να καθίσει στον πάγκο λόγω τιμωρίας και δεν έχει σταθερά στη διάθεσή του λόγω τραυματισμού τον τερματοφύλακα και αρχηγό Μάνουελ Νόιερ, ξεκίνησε με ό, τι καλύτερο διαθέτει και τον Ματάις Ντε Λιχτ μόνιμα στον πάγκο.

Ο Έρικ Τεν Χαγκ, σταθερά με επτά απουσίες (Βαράν, Σο, Μαλάσια, Μάουντ, Άμραμπατ, Σάντσο, Άντονι), έκανε μόλις μια αλλαγή στην ενδεκάδα σε σχέση με την εντός έδρας ήττα από την Μπράιτον, ξεκινώντας στην μεσαία γραμμή τον Φακούντο Πεγίστρι αντί του Σκοτ ΜακΤόμινεϊ, ο οποίος φέρεται να ήρθε σε αντιπαράθεση με τον Μπρούνο Φερναντές στα αποδυτήρια, μετά την συγκεκριμένη αναμέτρηση.


2-0 μέσα σε τέσσερα λεπτά
Οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να «πατούν» καλύτερα στο ξεκίνημα και, μάλιστα, άγγιξαν το 0-1 μόλις στο τέταρτο λεπτό, όταν ο Κρίστιαν Έρικσεν έβγαλε εξαιρετική ασίστ στον Πεγίστρι, με τον Αλφόνσο Ντέιβις να τον προλαβαίνει προτού σκοράρει προ κενής εστίας, με τον Σβεν Ουλραϊχ να αρνείται το γκολ στον Έρικσεν στη συνέχεια της φάσης.

Ο κατ’ ανάγκη «αντί – Νόιερ» μπλόκαρε την μπάλα σε σουτ του Μάρκους Ράσφορντ λίγο πριν από την συμπλήρωση του πρώτου 20λεπτου, στο οποίο η Γιουνάιτεντ στεκόταν αρκετά καλά και η Μπάγερν δεν έβρισκε τρόπο για να ανησυχήσει τον Αντρέ Ονάνα.

Ο Καμερουνέζος τερματοφύλακας, αρκετά ασταθής σε αυτό το ξεκίνημα της σεζόν, πρόσθεσε μια μεγαλοπρεπή… γκάφα στο παθητικό του, όταν μετά από σχετικά ακίνδυνο σουτ του Λιρόι Σανέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, απέτυχε να μπλοκάρει την μπάλα, με αποτέλεσμα αυτή να καταλήξει στο βάθος της εστίας του (28’).

Ο Γερμανός επιθετικός σκόραρε για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι κόντρα στη Γιουνάιτεντ, αφού τα είχε καταφέρει και τον Απρίλιο του 2019, τότε ως παίκτης της συμπολίτισσας Σίτι, σε νίκη των Πολιτών σε ντέρμπι του Μάντσεστερ με 2-0.


Το γκολ – δώρο του Ονάνα πλήγωσε την ήδη προβληματική ψυχολογία των Κόκκινων Διαβόλων, οι οποίοι δέχθηκαν και δεύτερο γκολ μέσα σε τέσσερα λεπτά (32’). Πολύ ωραία ενέργεια από τα αριστερά του Τζαμάλ Μουσιάλα, ο οποίος «χορεύει» τον Ντιόγκο Νταλό και γυρίζει την μπάλα μέσα στην περιοχή στον Σερζ Γκνάμπρι, ο οποίος με γυριστό δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 2-0 για μια αποτελεσματική, αλλά σε καμία περίπτωση καλύτερη, Μπάγερν, η οποία σκόραρε δύο φορές στις ισάριθμες προσπάθειες εντός εστίας στο πρώτο μέρος.

Ο άλλοτε επιθετικός της Άρσεναλ συνέχισε έτσι την πολύ καλή του παράδοση κόντρα σε αγγλικές ομάδες στο Champions League, φτάνοντας τα επτά γκολ στα τελευταία έξι παιχνίδια, έχοντας… περιποιηθεί παλαιότερα Τότεναμ (τέσσερα γκολ) και Τσέλσι (δύο).

Οι Βαυαροί, με έναν Γιόσουα Κίμιχ πανταχού παρόντα, δεν χρειάστηκε παρά να κάνουν συντήρηση σκορ και δυνάμεων στη συνέχεια, με τον (θετικό) Σέρχιο Ρεγιλόν να σουτάρει διαγώνια λίγο άουτ σε μπουκάρισμα από την πλευρά του και τον Γκνάμπρι να στέλνει curler ελάχιστα άουτ, αγγίζοντας το 3-0 πριν από την ανάπαυλα.

Γκολ ελπίδας ο Χόιλουντ, γκολ… προσγείωσης ο Κέιν
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με πολλά υποσχόμενο γκολ του Ράσμους Χόιλουντ, ο οποίος ύστερα από ασίστ του Ράσφορντ έκανε «σεφτέ» με τη φανέλα της Γιουνάιτεντ (έστω και αυτή την… ανεκδιήγητη πρασινολευκή), με γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή, το οποίο έδειχνε να βάζει την ομάδα του και πάλι στο «κόλπο» του αγώνα (70’).

Ο Δανός των 70 εκατομμυρίων ευρώ, όμως, βρήκε σχεδόν άμεση απάντηση από τον Άγγλο των εκατό εκατομμυρίων ευρώ. Τρία λεπτά αργότερα, σε κεφαλιά του Νταγιό Ουπαμεκανό η μπάλα βρήκε στο προτεταμένο χέρι του Έρικσεν και ο Σουηδός διαιτητής Γκλεν Νίμπεργκ, αφού συμβουλεύτηκε το VAR, έδειξε ορθά την άσπρη βούλα.


Ο Κέιν, με πέντε γκολ εις βάρος της Γιουνάιτεντ ως παίκτης της Τότεναμ, ανέβασε το κοντέρ στα έξι, εκτελώντας άψογα το πέναλτι που έδωσε και πάλι προβάδισμα δύο τερμάτων στην γηπεδούχο ομάδα.

Ένα η Μπάγερν, δύο ο Κασεμίρο, αλλά...
Το πρώτο Champions γκολ του Χάρι έδωσε… φτερά στη Μπάγερν, η οποία έκλεισε τη Γιουνάιτεντ στα καρέ της και άγγιξε το 4-1 με σουτ του Σανέ που σταμάτησε στο δοκάρι και σουτ του Κέιν που σταμάτησε (περιέργως…) ο Ονάνα.

Ο Ζολτ Λεβ, σε ρόλο πρώτου προπονητή ελλείψει του Τούχελ, φρέσκαρε την ομάδα του με την είσοδο του Κίνγκσλεϊ Κομάν αντί του Γκνάμπρι και του Ερίκ Μαξίμ Σουπό Μοτίνγκ αντί του Μουσιάλα, με τον Τεν Χαγκ να… απαντάει με τον ΜακΤόμινεϊ αντί του Έρικσεν.

Ο Καμερουνέζος επιθετικός, λίγο μετά την είσοδό του, δοκίμασε σε δύο περιπτώσεις τα ρεφλέξ του συμπατριώτη του, ο οποίος στην τελική ευθεία του αγώνα κρατούσε μόνος του την απογοητευμένη ομάδα του, η οποία βρήκε τις ψυχικές δυνάμεις για να μπει και πάλι στο παιχνίδι με τον Κασεμίρο.

Στο 88’ ο Βραζιλιάνος μέσος με διπλή προσπάθεια νίκησε τον Ούλραϊχ και έδωσε… άγριο ενδιαφέρον στο φινάλε του ματς, με την Μπάγερν όμως να απαντάει και πάλι άμεσα, αυτή την φορά με κοντινό πλασέ του 18χρονου Ματίς Τελ στο 90’+2’ για το 4-2 και αφού νωρίτερα ο Τόμας Μίλερ είχε πλασέ στο δοκάρι.


Η Γιουνάιτεντ βρήκε τρόπο για να μειώσει σε 4-3 στο 90’+5’ με κεφαλιά του Κασεμίρο ύστερα από φάουλ του Μπρούνο Φερνάντες, αλλά ήταν πλέον αργά για να κυνηγήσει την ισοφάριση, σε έναν αγώνα όπου επιβεβαιώθηκαν οι αρετές, αλλά και οι χτυπητές αδυναμίες των δύο μονομάχων.

Μπάγερν Μονάχου (Τόμας Τούχελ): Ούλραϊχ – Λάιμερ, Ουπαμεκανό, Κιμ, Ντέιβις – Κίμιχ, Γκορέτσκα – Σανέ (87’ Τελ), Μουσιάλα (75’ Σουπό Μοτίνγκ), Γκνάμπρι (63’ Κομάν) – Κέιν (87’ Μίλερ).

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Έρικ Τεν Χαγκ): Ονάνα – Νταλό, Λίντελοφ, Μαρτίνες, Ρεγιλόν – Κασεμίρο, Έρικσεν (69’ ΜακΤόμινεϊ) – Πεγίστρι (81’ Γκαρνάτσο), Μπρούνο Φερνάντες, Ράσφορντ – Χόιλουντ (81’ Μαρσιάλ).

Αποτελέσματα
Γαλατασαράι - Κοπεγχάγη 2-2
Μπάγερν - Μαν. Γιουνάιτεντ 4-3

Βαθμολογία
1. Μπάγερν 1 (4-3) 3
2. Κοπεγχάγη 1 (2-2) 1
3. Γαλατασαράι 1 (2-2) 1
4. Μαν. Γιουνάιτεντ 1 (3-4) 0

Επόμενη αγωνιστική 03/10
Μαν. Γιουνάιτεντ - Γαλατασαράι
Κοπεγχάγη - Μπάγερν

Ειδήσεις σήμερα

Τρομακτικό βίντεο λίγο πριν το τροχαίο στο Πόρτο Ράφτη: ΙΧ περνά με ιλιγγιώδη ταχύτητα «ξυστά» από μια μάνα με το παιδί της

Η μυστική συνάντηση του επιτελείου Κασσελάκη – Το κρυφό «στρατηγείο» και οι μεταγραφές

Έρωτας και εξουσία στον αιώνα της Μαργαρίτας Παπανδρέου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης