Μουντιάλ ποδοσφαίρου γυναικών: Στην κορυφή του κόσμου η Ισπανία, νίκησε 1-0 την Αγγλία στον τελικό

Μουντιάλ ποδοσφαίρου γυναικών: Στην κορυφή του κόσμου η Ισπανία, νίκησε 1-0 την Αγγλία στον τελικό

Παίζοντας το χαρακτηριστικό της ποδόσφαιρο κατοχής, κι ούσα ανώτερη σχεδόν καθόλη τη διάρκεια του τελικού, η Εθνική Ισπανίας επικράτησε 1-0 της πρωταθλήτριας Ευρώπης Αγγλίας

27564681
Με γκολ της Όλγα Καρμόνα στο 29' η Εθνική Ισπανίας, στην παρθενική της συμμετοχή σε τελικό Μουντιάλ Γυναικών, επικράτησε επί της πρωταθλήτριας Ευρώπης Αγγλίας (1-0) και κατέκτησε την κορυφή του κόσμου!

Παίζοντας το χαρακτηριστικό της ποδόσφαιρο κατοχής, κι ούσα ανώτερη σχεδόν καθόλη τη διάρκεια του τελικού, η Εθνική Ισπανίας επικράτησε 1-0 της πρωταθλήτριας Ευρώπης Αγγλίας και στέφθηκε πρωταθλήτρια κόσμου στο κατάμεστο Stadium Australia στον τελικό του Μουντιάλ Γυναικών.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cuxcy2wxrv2x)


Η Τζένι Ερμόσο εκ των αρχηγών της «ρόχα», έκανε το ντεμπούτο με την κόκκινη φανέλα της Ισπανίας το 2012. Μιλώντας κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αναφέρθηκε στις μέρες που έπαιζε μπροστά σε 300 μόλις άτομα. Την Κυριακή (20/08) όμως 75.000 ζευγάρια μάτια «χάζευαν» εκείνη, τη μοναδική σκόρερ του τελικού Όλγα Καρμόνα και την καλύτερη παίκτρια στον κόσμο Αλέξια Πουτέγιας, να στέφονται βασίλισσες στη διοργάνωση της Αυστραλίας ολοκληρώνοντας ονειρικά μια μυθιστορηματική χρονιά.
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cuxawrud5wh5)
Κλείσιμο
 
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cuxb21ctmo8h)
 

Η ομάδα του Χόρχε Βίλντα που πέρασε δια πυρός και σιδήρου κατά τη διάρκεια της χρονιάς, με 15 βασικά γρανάζια της να αποχωρούν από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και να ζητούν αλλαγή προπονητή, ούσες σε ανοιχτή ρήξη με την Ομοσπονδία, στην πρώτη τους παρουσία στον τελικό μεγάλης διοργάνωσης, κατάφεραν να αναρριχηθούν στην κορυφή του κόσμου απέναντι στις πρωταθλήτριες Ευρώπης Αγγλίδες που μπήκαν στο ματς ως το μεγάλο φαβορί.
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cuxcdnf2ia7l)
 
 
Οι τελικοί συνήθως είναι έντονοι, τεταμένοι, με νεύρα και πολλές φορές κακή ποιότητα. Όμως το παιχνίδι της Ισπανίας με την Αγγλία ήταν ένα ματς υψηλής ενέργειας, ποιότητας και ρυθμού. Οι Ισπανίδες είχαν το πάνω χέρι σε όλη τη διάρκεια των 90+ λεπτών, δημιούργησαν τις καλύτερες ευκαιρίες στο ματς, έχασαν πέναλτι (με την Ερπς να πιάνει την εκτέλεση της Ερμόσο) και τελικά πήραν τη νίκη χάρη στο γκολ της αμυντικού της Ρεάλ Μαδρίτης Όλγα Καρμόνα μετά από καλοζυγισμένη σέντρα της Καλντετέι.
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cuxc3uenzaqx)
 

Η La Roja έδειχνε πάντα επικίνδυνη, παίζοντας με αυτοπεποίθηση και είχε τις ευκαιρίες να διπλασιάσει το προβάδισμά της. Μεγαλύτερη εξ' αυτών το πέναλτι που κέρδισε στο 69' (για χέρι της Γουόλς) και ανέλαβε να εκτελέσει -ανεπιτυχώς- η Ερμόσο. Η Σαρίνα Βίγκαν προσπάθησε να αλλάξει την εικόνα του ματς, ρίχνοντας στη μάχη τις Κλόε Κέλι και Λόρεν Τζέιμς όμως δεν κατάφεραν να αλλάξουν τα δεδομένα. Μάλιστα η Ερπς ήταν εκείνη που κρατούσε ζωντανές τις Λέαινες ούσα εξαιρετική ως το τελευταίο σφύριγμα.
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cuxd1zgj6h2h)
 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Ισπανία πιστοποίησε την τεράστια δυναμική της στο ποδόσφαιρο γυναικών, καθώς έχοντας κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών U-17 και U-20 της FIFA πέρυσι, έγινε η πρώτη χώρα που κατέχει και τους τρεις παγκόσμιους τίτλους ταυτόχρονα.

Ειδήσεις σήμερα:

Οι νέες ταυτότητες δεν έχουν τίποτα το εξωγήινο, αντιχριστιανικό και δαιμονισμένο, λέει ο Οικονόμου

Βίντεο: Από καράβια μέχρι ταβέρνες - Πώς πανηγύρισε ο κόσμος της ΑΕΚ, την επική πρόκριση επί της Ντινάμο Ζάγκρεμπ

Βίντεο: Το οκτάλεπτο της παράνοιας στη Νέα Φιλαδέλφεια - Από τον διαφαινόμενο αποκλεισμό, στην έκρηξη της πρόκρισης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης