Ευρωμπάσκετ γυναικών, Τσεχία - Ελλάδα 79-76:  Ήττα στις λεπτομέρειες και αποκλεισμός

Ευρωμπάσκετ γυναικών, Τσεχία - Ελλάδα 79-76:  Ήττα στις λεπτομέρειες και αποκλεισμός

Η Ελλάδα γνώρισε την ήττα από την Τσεχία (79-76) και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του EuroBasket 2023

FzABGPGXwAUHfJj
Χάθηκε στις λεπτομέρειες. Η Εθνική μπάσκετ Γυναικών είχε τα χέρια της γύρω από την πρόκριση. Δεν την κρατούσε σφιχτά και αυτή της γλίστρισε. Και κατέληξε στην Τσεχία, η οποία επιβλήθηκε με 79-76 και θα αντιμετωπίσει την Ουγγαρία στα προημιτελικά.

Ήταν ένα περίεργο ματς, με την Ελλάδα να δείχνει ότι έχει τον έλεγχο, αλλά δεν μπορούσε να κεφαλοποιήσει την υπεροχή της. Μοιραία η αναμέτρηση οδηγήκε στις λεπτομέρειες. Και αυτές ήταν υπέρ της Τσεχίας.

Η Μαριέλλα Φασούλα τελείωσε το ματς με 26 πόντους και 13 ριμπάουντ και η Άρτεμις Σπανού με 22 πόντους, 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ.

Το ματς
Η Ελλάδα έκανε ένα εξαιρετικό και συγκροτημένο πρώτο δεκάλεπτο (9 ασίστ, οι 7 απο τα χέρια της Πηνελόπης Παυλοπούλου). Στην αρχή το σκορ «κουβάλησαν» οι Άρτεμις Σπανού και η Μαριέλλα Φασούλα (5 και 8 πόντους, αντίστοιχα), ωστόσο όταν στην εξίσωση μπήκε και η Ελεάννα Χριστινάκη, η οποία σημείωσε τους επόμενους πέντε επόμενους πόντους της Ελλάδας, τότε η γαλανόλευκη ξέφυγε με 7 πόντους (18-11).

Κλείσιμο
Παράλληλα, η Φασούλα εκτός από το να σκοράρει, κατάφερε να φθίρει την προσωπική της αντίπαλο, Ρενάτα Μπρεζίνοβα με τρία φάουλ σε κάτι παραπάνω από 8 αγωνιστικά λεπτά.

Η 2η περίοδος κύλησε στο ίδιο μοτίβο για την Ελλάδα. Δεν είχε πρόβλημα να βρει λύσεις στην επίθεση, αλλά δεν μπορούσε να χτίσει διαφορά. Η μεγαλύτερη ήταν στους 4 πόντους (34-30). αλλά έδινε την αίσθηση ότι ο έλεγχος του αγώνα είναι δικός της.

Όσο η Φασούλα (17π. στο πρώτο ημίχρονο) έβρισκε τον τρόπο να σκοράρει, η Εθνική δεν θα είχε πρόβλημα.

Μετά από δύο περιόδους στο ματς, η Ελλάδα μετρούσε 15 ασίστ (οι 9 της Παυλοπούλου) και 65% (13/20) στα δίποντα. Και όμως η διαφορά ήταν στο +1 (41-42), με την Έμα Τσέχοβα να δίνει λύσεις στην ομάδα απέναντι στη Φασούλα (7π.).

Η Ελλάδα χρειάστηκε μερικά λεπτά στην 3η περίοδο για να πάρει μπροστά. Η Φασούλα και η Σπανού έκαναν τη ζημιά στις Τσέχες, αλλά το παράλογο του μπάσκετ ανέφερε ότι η Εθνική δεν μπορούσε να ξεφύγει παραπάνω από 4 πόντους.

Τη λύση στο θέμα της... διαφοράς έδωσε η Έλενα Τσινέκε με ένα μεγάλο λέι απ που έκανε το σκορ 57-52.

Η Εθνική έχασε - φυσιολογικά - το «όπλο» των ασίστ, μέτρησε 3 στην 3η περίοδο, ωστόσο αυτό δεν την εμπόδισε να βρει πόντους.

Στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου, μετά από μία ακόμη ισοπαλία, η Ελλάδα έκανε απανωτά λάθη. Επιθέσεις που εγκλωβίστηκαν πάνω στην καλή και δυνατή άμυνα της Τσεχίας, ενώ την ίδια στιγμή οι επιστροφές της Ελλάδας δεν ήταν τόσο καλές, με αποτέλεσμα η Τσεχία να βρει πόντους στον αιφνιδιασμό και ξέφυγε με +4 (67-63).

Εκεί που η Τσεχία επιχείρησε να μεγαλώσει το προβάδισμά της, ήρθε ένα ελληνικό 4-0 για να συνεχιστεί το ντέρμπι.



Ένα καλάθι και φάουλ από την Χολέσινσκα, 2:30 πριν από το τέλος, έφερε την τσεχία στο +5 (72-67). Και η Ελλάδα ήθελε οπωσδήποτε σκορ.

Η Χολέσινσκα (15π.) το έκανε ξανά στην επόμενη επίθεση της Τσεχίας, διαμορφώνοντας το σκορ σε 75-68.

Η Φασούλα μείωσε στο 75-70, η Παυλοπούλου έκλεψε ωστόσο η επίθεση δεν ήταν καλή (ariball η Φασούλα).

Η Παυλοπούλου οδηγήκε στις βολές, αφού πρώτα η Εθνική έβγαλε την άμυνα, μέτρησε 1/2 (75-71, 48 δεύτερα στο ρολόι).

Η Παυλοπούλου πήρε την... εκδίκηση για τη χαμένη βολή με ένα μεγάλο τρίποντο για το 75-74 (6-0 σερί η Ελλάδα).

Η Χολέσινσκα κέρδισε το φάουλ, για να σταματήσει ο χρόνος, μέτρησε 2/2 βολές και έβαλε την Τσεχία στη θέση του οδηγού με 77-74.

Οι Τσέχες δεν έκαναν φάουλ, η Σπανού πρόλαβε να σουτάρει για τρεις, αστόχησε, αλλά η Φασούλα ήταν εκεί: Επιθετικό ριμπάουντ και διποντο για το 77-76.

Η Χολέσινσκα οδηγήθηκε ξανά στις βολές. Ευστόχησε στην πρώτη, έκανε το ίδιο και στη δεύτερη για το 79-76.

Η Παυλοπούλου αστόχησε στο τρίποντο που θα έφερνε την παράταση.

Τα δεκάλεπτα: 22-22, 41-42, 61-61, 79-76

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Κως: Τα αρνείται όλα ο Μπαγκλαντεσιανός που κρατείται για τη δολοφονία της Αναστάζια - Πήρε προθεσμία για την Τετάρτη (βίντεο)

Κως: «Είπα στη γυναίκα μου "πας για ένα πτώμα"» λέει ο πατέρας της Αναστάζια - «Η κόρη μου απήχθη, βιάστηκε και δολοφονήθηκε»

Καιρός: Νέα επιδείνωση του καιρού την Κυριακή, προβλέπει ο Κολυδάς

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: 
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: 
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης