League Cup, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Νιούκαστλ 2-0: Οι «κόκκινοι διάβολοι» επέστρεψαν στις κούπες - Δείτε τα γκολ

League Cup, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Νιούκαστλ 2-0: Οι «κόκκινοι διάβολοι» επέστρεψαν στις κούπες - Δείτε τα γκολ

Μετά από 6 χρόνια χωρίς κούπα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατέκτησε το Λιγκ Καπ επικρατώντας δίκαια με 2-0 της μαχητικής Νιουκάστλ - Ο Κασεμίρο στο 33' και ο Ράσφορντ στο 39' τα γκολ της νίκης

26866329
«Δεν έχουν σημασία τα εύσημα, αλλά τα τρόπαια», δήλωσε πρόσφατα ο Έρικ Τεν Χαγκ. Λίγες μέρες αργότερα, ο Ολλανδός κόουτς χάρισε στους φίλους της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τη μοναδική ευτυχία της κατάκτησης ενός τίτλου για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια, εγκαινιάζοντας μια νέα, τη δική του, εποχή, στον τεράστιο αγγλικό σύλλογο. Οι Κόκκινοι Διάβολοι «διέλυσαν» τις ελπίδες της αξιόμαχης Νιουκάστλ για μια διάκριση και χάρη σε ένα φοβερό εξάλεπτο στο πρώτο μέρος έφτασαν στο τελικό 2-0, κατακτώντας έτσι το League Cup!

Το ενθουσιώδες «μπάσιμο» των ομάδων κόπασε γρήγορα και μεγάλο μέρος του πρώτου μέρους κύλησε με ακίνδυνες φάσεις, διακοπές για τραυματισμούς και χαμηλό ρυθμό. Τα πάντα άλλαξαν όμως στο 32ο λεπτό. Ο Σεν Μαξιμέν «χόρεψε» τον Νταλότ από τα ασιστερά, αλλά ο Ντε Χέα είπε «όχι» στο πλασέ του και του στέρησε ένα εντυπωσιακό τέρμα.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cqsojs74wws1)


Κλείσιμο
Πριν καλά καλά προλάβουν να ξεφυσήσουν από ανακούφιση οι φίλοι των Κόκκινων Διαβόλων, βρέθηκαν να πανηγυρίζουν. Κι αυτό, γιατί ένα λεπτό αργότερα ο Κασεμίρο με κεφαλιά μετά από φάουλ του Σο, μπόρεσε να ανοίξει το σκορ.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cqsncyqxjbi9)


Και σαν να μην ήταν αρκετά «σοκαρισμένες» από το σκωτσέζικο ντουζ οι Καρακάξες, στο 39' είδαν (ποιον άλλον;) τον «καυτό» Μάρκους Ράσφορντ να σκοράρει με σουτ εντός περιοχής το οποίο κόντραρε στον Μπότμαν και αιφνιδίασε τον Κάριους, με την ομάδα του Τεν Χαγκ να επιστρέφει στα αποδυτήρια έχοντας το πολύ σημαντικό προβάδισμα.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cqsnxdo41x5t)


Μάλιστα, στις καθυστερήσεις ο Γερμανός κίπερ με φοβερή επέμβαση σταμάτησε το δυνατό σουτ του Βέγκχορστ που θα μπορούσε να κάνει τα πράγματα ακόμη χειρότερα.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cqsojd25pabl)


Η Νιουκάστλ στο δεύτερο μέρος έψαξε την αντίδρασή της, πήρε περισσότερο την μπάλα στα πόδια της αλλά για ώρα έπεφτε πάνω στο αμυντικό τείχος των Κόκκινων Διαβόλων, που έψαξαν την απειλή στην αντεπίθεση. Η πρώτη καλή στιγμή του συνόλου του Χάου πάντως ήρθε στο 68ο λεπτό, όταν οι προσπάθειες του Ζοελίντον εντός περιοχής κόντραραν δις και δεν βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cqsolxu7i7mx)


Οι Καρακάξες είδαν τον σταθερό Κάριους να απαγορεύει στην ομάδα του Τεν Χαγκ να βρει τρίτο γκολ και με την ώθηση των οπαδών τους πίεσαν όσο μπορούσαν, αφήνοντας την ψυχή τους στο γήπεδο. Σε κανένα σημείο ωστόσο, δεν έφτασαν να απειλήσουν σοβαρά την εστία του Ντε Χέα που επίσης ήταν εκεί όποτε χρειάστηκε. Η κλεψύδρα άδειασε, τα τρία σφυρίγματα ακούστηκαν και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πανηγύρισε ένα τρόπαιο, αν όχι τόσο λαμπερό, σίγουρα κομβικό, «λυτρωτικό» για την ίδια, σαν υπόσχεση ενός ακόμα καλύτερου «αύριο».



Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Τεν Χαγκ): Ντε Χέα, Νταλότ (46' Γουάν-Μπισάκα), Βαράν, Μαρτίνες, Σο, Κασεμίρο, Φρεντ (69' Ζάμπιτσερ), Φερνάντες, Ράσφορντ (88' Μαγκουάιρ), Βέγκχορστ (69' ΜακΤόμινεϊ), Άντονι (83' Σάντσο)

Νιουκάστλ (Χάου): Κάριους, Τρίπιερ, Σερ, Μπότμαν, Μπερν, Γκιμαράες (79' Γουίλοκ), Ζοελίντον, Λόνγκσταφ (46' Ίσακ), Αλμιρόν (90' Άντερσον), Γουίλσον (90+1' Ρίτσι), Σεν Μαξιμέν (78' Μέρφι)




Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Αποκριά και κούλουμα με αφρικανική σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες

«Βούλιαξε» από κόσμο η Πάτρα στη χθεσινή παρέλαση - Το αδιαχώρητο στους δρόμους μέχρι πρωίας

Όταν ο Νίκος Κοεμτζής σκόρπισε τον θάνατο με το μαχαίρι του για ένα μακρύ ζεϊμπέκικο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης