Euroleague, Ολυμπιακός - Εφές 76-70: Παρέμεινε στην κορυφή!

Euroleague, Ολυμπιακός - Εφές 76-70: Παρέμεινε στην κορυφή!

Με όπλο την απίθανη άμυνά του και με έκπλήξη τον Λούντζη ο Ολυμπιακός κέρδισε 76-70 στο ΣΕΦ και την Εφές και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας

5797073
Ο Ολυμπιακός είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή και δεν τη σταματά κανείς και τίποτα. Παρά τις απουσίες των Σλούκα και Πίτερς για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι, οι Πειραιώτες βρήκαν τον τρόπο και επιβλήθηκαν της υπερταλαντούχας Αναντολού Εφές με 76-70.

Δείτε ΕΔΩ τις καλύτερες στιγμές

Μπροστά σε 11.500 αφηνιασμένους οπαδούς του, ο Μπαρτζώκας απολάμβανε το δημιούργημά του και τις λύσεις που έρχονταν από όποιον παίκτη έριχνε στο παρκέ με κορυφαίο όλων τον Μιχάλη Λούντζη φυσικά.


Κλείσιμο

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τον κλασικό πλέον τρόπο του. Χέρια παντού και εκπληκτική άμυνα σε συνδυασμό με καλή κυκλοφορία της μπάλας έφεραν νωρίς νωρίς το 8-0 (3’). Η Αναντολού Εφές με την καλή της τριάδα περιφερειακών (Μίτσιτς, Λάρκιν, Κλάιμπερν) προσπάθησε να αντιδράσει, όμως οι Πειραιώτες δεν τους χάριζαν το παραμικρό κι έτσι με σκορ από τους Παπανικολάου, Βεζένκοβ και Φαλ η διαφορά πήγε στο +12 (18-6, 7’). Χωρίς ίχνος υπερβολής αρκετά σουτ των φιλοξενούμενων κατέληγαν σε airball και αν δεν υπήρχαν οι 2/7 βολές το δεκάλεπτο θα τελειώνε με μεγαλύτερο σκορ από το 22-13.

Ο Αταμάν θέλοντας να ανακατέψει τα πράγματα έριξε σχήμα με τέσσερις κοντούς (Λάρκιν, Μπομπουά, Μίτσιτς, Κλάιμπερν) και τον Ζίζιτς, όμως ο ΜακΚίσικ είχε τις απαντήσεις και διατηρήθηκε η διαφορά στο ίδιο επίπεδο (26-18, 14’). Οι διαδοχικές συνεργασίες Λάρκιν, Ζίζιτς έδωσαν πόντους στους Τούρκους, όμως ο Λούντζης σαν έτοιμος από καιρό (πάλι) με 11 δικούς του πόντους φρόντισε για το 38-25 (18’) ξεσηκώνοντας 12.000 κόσμο στην εξέδρα.

5796921
Η Μαρία Σάκκαρη στο ΣΕΦ
5796782
Τον αγώνα παρακολούθησε και ο Γιώργος Πρίντεζης



Ο Μίτσιτς ήταν ξεκάθαρο πως θα ηγούνταν της προσπάθειας της Εφές να μειώσει το σκορ. Ο Σέρβος πότε με δύσκολα καλάθια και πότε με ασίστ βοήθησε αρκετά την ομάδα του, όμως αυτή δεν πέτυχε τον στόχο της κι ο λόγος; Οι 11 διαδοχικοί πόντοι του Βεζένκοβ σε διάστημα δύο λεπτών οι οποίοι μετέτρεψαν το σκορ σε 56-41 (26’). Οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν για λίγο τη συγκέντρωσή του, οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την πίεση στην άμυνά τους και κάπως έτσι βρήκαν τρόπο να μειώσουν σε 59-52 (30’).



Η ατομική ποιότητα που διαθέτει το ρόστερ της Αναντολού Εφές της προσφέρει το δικαίωμα να τρέξει κάποια πολύ καλά δίλεπτα κι ένα τέτοιο έφερε το σκορ στο 62-58 (32’) μετά από εύστοχα τρίποντα (Μπράιαντ, Λάρκιν). Σε εκείνο το σημείο όμως η άμυνα του Ολυμπιακού και τα κλεψίματα του Λούντζη διέκοψαν τον ρυθμό της Εφές και έφεραν μία μορφή «ανάσας» μετά και το τρίποντο του Βεζένκοβ για το 70-61 (36’). Η ομάδα του Αταμάν προσπάθησε με σουτ πίσω από τα 6.75 να μπει ξανά στο ματς, όμως ο Ολυμπιακός δεν πανικοβλήθηκε και πανηγύρισε μία ακόμη νίκη με 76-70.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Όταν ο Ντάνστον μείωσε σε 74-68 με 100’’ για τη λήξη, ακολούθησε ένα floater του Βεζένκοβ, ένα lay up του Μπομπουά για το 76-70. Σε εκείνο το σημείο ένα τρίποντο του Γάλλου γκαρντ της Εφές δεν βρήκε στόχο και έτσι ολοκληρώθηκε η όποια αγωνία υπήρχε.

MVP: Ο Μιχάλης Λούντζης σε 19:02 είχε 13 πόντους (2/3διπ., 3/3τριπ.), 7 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 2 λάθη και έπαιξε καταπληκτική άμυνα στον Λάρκιν.


Ο Σάσα Βεζένκοβ από την πλευρά του πρόσφερε σε 31:52, 23 πόντους (5/8διπ., 4/8τριπ., 1/1βολ.), 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Σακιέλ ΜακΚίσικ έδωσε τρομερή ενέργεια μαζί με 10 πόντους και 3 ασίστ. Εξαιρετική παρουσία από τους Παπανικολάου (6π., 5ρ., 6ασ., τρομερή άμυνα), Φαλ (10π.) και Γουόκαπ (2π., 7ρ., 5ασ., 1κλ., 1λ. και αμυνάρα).

Ο «ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ»: Δεν πήρε τίποτα από τα «τεσσάρια» της η Εφές αφού Σίνγκλετον και Εμπαγιές ήταν σε άλλο γήπεδο.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η καταπληκτική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν 11.500 οπαδοί και φυσικά το ισχυρό «δέσιμο» που υπάρχει με την ομάδα.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ο Ολυμπιακός επικράτησε σε δίποντα (64%-55%), σε τρίποντα (33%-23%), ριμπάουντ (36-28 και ασίστ (24-18).


ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ: Στον αγώνα του πρώτου γύρου είχε επικρατήσει με 11 πόντους διαφορά. Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να καλύψει τη διαφορά και θα υστερεί αν ισοβαθμήσουν.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Ολυμπιακός είναι σαν την «Λερναία Υδρα». Για κάθε τραυματία ξεπετάγεται κάποιος άλλος. Οι Πειραιώτες με τρομερή άμυνα και απόλυτη συγκέντρωση έπαιξαν σπουδαίο μπάσκετ και πήραν μία νίκη η οποία τους φέρνει και με τα δύο πόδια (σχεδόν) στα playoffs, αλλά τους δίνει και πλεονέκτημα για το… πλεονέκτημα έδρας.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 22-13, 41-31, 59-52, 76-70

Πηγή: www.gazzetta.gr 


Ειδήσεις σήμερα:

Πτώση Phantom F-4: «Είσαι ο ήρωάς μας» - Ο συγκινητικός αποχαιρετισμός του αδελφού του σμηναγού Τσιτλακίδη

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από την ΕΜΥ

Βίντεο: Η καταδίωξη των Τούρκων διακινητών που μετέφεραν μετανάστες έξω από την Κω
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης