«Ένας Δρόμος για όλους» - Η νέα δράση του συλλόγου Ιωνάς

«Ένας Δρόμος για όλους» - Η νέα δράση του συλλόγου Ιωνάς

155 Μίλια το ταξίδι από το ΟΑΚΑ στη Σπάρτη

Ionas
Στις 30/11/2022 ο σύλλογος Ιωνάς Τμήμα Θεραπευτικής Αγωγής ΑμεΑ και Παραθλητισμού με αφορμή και την παγκόσμια ημέρα ανθρώπων με αναπηρίες, παρουσίασε σε συνδιοργάνωση με τη διοίκηση του ΟΑΚΑ την νέα του δράση που θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι του 2023.

Στην παρουσίαση παραβρέθηκαν άνθρωποι της τέχνης, γνωστές εταιρείες που στηρίζουν τον Ιωνά, φίλοι, αθλητές του συλλόγου και η δημοσιογράφος Ίρις Βίλα η οποία με συνεργείο του ΑΝΤ1 καλυψε το γεγονός.
Το 2020 οι αθλητές του Ιωνά κατάφεραν με τα ειδικά χειρήλατα Ταντεμ και tricycle ποδήλατα να διανύσουν την απόσταση 170 χιλιομέτρων από το ΟΑΚΑ "Σπύρος Λούης " έως τους Δελφούς, ενώνοντας δύο ιστορικά κέντρα της χώρας μας,το ΟΑΚΑ όπου διεξήχθησαν οι ολυμπιακοί αγώνες και τους Δελφούς όπου στην αρχαιοτητα διεξάγονταν οι εξίσου σημαντικοί αγώνες στον τότε Ελλαδικό χώρο τα Πύθια.

Η νέα δράση του Ιωνά είναι η διάνυση της απόστασης από το ΟΑΚΑ άγαλμα "Σπύρος Λούης" που είναι και ο χώρος όπου δραστηριοποιείται ο σύλλογος, μέχρι τη Σπάρτη,το αγαλμα του "Λεωνίδα" πάνω στα χνάρια της ιστορικής διαδρομής που χάραξε ο Φειδιππιδης το 409 π.χ τρέχοντας την απόσταση των 250 χιλιομέτρων για να ζητήσει την βοήθεια των Λακαιδεμονίων για την μάχη του Μαραθώνα.
Κλείσιμο
Ionas_2
 

Η νέα δράση του Ιωνά 155 Μίλια με τίτλο " Ένας Δρόμος για Ολους " παρουσιάστηκε στο ΟΑΚΑ στην Νέα αίθουσα τύπου από την πολύ γνωστή ηθοποιό κυρία Παναγιώτα Βλαντή.

Την παρουσίαση ολοκλήρωσαν τρεις γνωστοί αθλητές, ο Θοδωρής Πετρίδης ποδηλάτης και φετινός νικητής της Σπαρτακιάδας, ο Φώτης Ζησιμόπουλος 2 φορές νικητής του Σπάρταθλου με μια από τις καλύτερες επιδόσεις όλων των εποχών και ο παραολυμπιονίκης και κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στα 100 μέτρα Νάσος Γκαβέλας με οπτική αναπηρία..

Οι τρεις πρωταθλητές μας, ανέλυσαν στοιχεία της διαδρομής και τόνισαν τη σημαντικότητα της συγκεκριμένης δράσης και τα οφέλη που θα αποκομίσει η χώρα μας, στον αθλητισμό την ιστορία και την παιδεία.
Στον χώρο της παρουσίασης φιλοξενήθηκε και η έκθεση φωτογραφίας του Σίφη Σακαλάκ από την δράση των αθλητών του συλλόγου ΙΩΝΑΣ - ΟΑΚΑ - ΔΕΛΦΟΙ.

Ο Γιώργος Γκούντας υπεύθυνος του αθλητικού τμήματος μας αναλύει την διαδικασία διεξαγωγής του εγχειρήματος των αθλητών του Ιωνά:

Η διαδρομή θα πραγματοποιείται με εναλλαγή των αθλητών ανάλογα τις ιδιαιτερότητες της περιοχής και τις αναπηρίες των συμμετεχόντων. Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα λειτουργούν όλοι σαν μια ομάδα, ένα σώμα, εναλλασσόμενοι με την μορφή σκυταλοδρομίας, στηρίζοντας ο ένας τον άλλον και συμβάλλοντας στην επίτευξη του κοινού σκοπού. Σε κάποια τμήματα της διαδρομής θα συμμετέχουν όλοι οι αθλητές του Συλλόγου, δηλώνοντας δυναμικά την παρουσία τους και εξωτερικεύοντας το ψυχικό και σωματικό τους σθένος.

«ΕΝΑΣ ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» αυτός είναι ο σκοπός του Συλλόγου μας.

Ο ένας δρόμος για όλους θα εμπνεύσει όχι μόνο και άλλους ανθρώπους με αναπηρίες να επιδιώξουν την κατάκτηση των στόχων τους, αλλά και θα ευαισθητοποιήσει την υπόλοιπη κοινωνία σε ότι αφορά τους ανθρώπους με αναπηρίες. Η οπτικοποίηση και η καταγραφή της προσπάθειας των αθλητών του Ιωνά με την μορφή ενός ντοκιμαντέρ θα συμβάλλει στην προβολή της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Χώρας μας, στην τουριστική της ανάπτυξη με την ανάδειξη της ανάγκης για δημιουργία περισσότερων υποδομών προς εξυπηρέτηση Ανθρώπων με αναπηρίες, προσελκύοντας έτσι ανθρώπους με αναπηρίες και από άλλες χώρες του κόσμου, στην επιμόρφωση μικρών και μεγάλων μέσα από εκπαιδευτικές δράσεις, έχοντας μεγάλο εκπαιδευτικό και κοινωνικό όφελος .
Ionas_3
 

Το μήνυμα του Συλλόγου μας είναι «ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ ΟΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ».

Ο Ιωνάς επιδιώκει μέσω της δημιουργίας ενός ντοκιμαντέρ να δηλώσει σε όλον τον κόσμο ότι όλα είναι δυνατά με ενότητα και αλληλεγγύη. Οι αθλητές του Ιωνά αποδεικνύουν έμπρακτα ότι όλοι είμαστε ίσοι όλοι είμαστε διαφορετικοί, ξεπερνώντας τα εμπόδια και τις δυσκολίες.

Τελος θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους μας βοηθάνε ο καθένας με τον τρόπο του, και ενισχύουν τις προσπάθειες μας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην κα Παναγιώτα Βλαντή που ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόσκληση μας ώστε να αναλάβει την παρουσίαση της δράσης, παρουσιάζοντάς τη με το δικό της μοναδικό τρόπο.

Τους τρεις Έλληνες πρωταθλητές που αγκάλιασαν την προσπάθεια μας και συμμετείχαν ενεργά στην εκδήλωση μας.

Το ΟΑΚΑ και τη διοίκηση του, ιδιαίτερα τον γενικό διευθυντή κο Κωνσταντίνο Χαλιορή.

Την κα Χριστίνα Γαλανοπούλου εκπρόσωπο της Περιφέρειας Αττικής.

Τον ΑΝΤ1 για το τηλεοπτικό συνεργείο και το ρεπορτάζ.

Την κα Κατερίνα Κουρή δικηγόρο για το κείμενο της παρουσίασης.

Τον κο Σίφι Σακαλάκ για τις φωτογραφίες της έκθεσης μας.

Την εταιρεία Βίκος που βρίσκεται παντα δίπλα μας, την εταιρεία garmin tracer, την Typo styl (Ακης Γδοντέλης) και ολους όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση και μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Ειδήσεις σήμερα:

Επιστρέφονται αναδρομικά τα πρόστιμα σε όσους άνω των 60 δεν εμβολιάστηκαν - Ποιοι είναι οι όροι

«Δεν ισχύει ότι έρχεται ισχυρή κακοκαιρία από το βράδυ», λέει ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ

Επίδομα καυσίμων 100 ευρώ στη Γαλλία για να πηγαίνουν οι ευάλωτοι πολίτες στη δουλειά τους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης