Ζεράρ Πικέ: Έγγραφα αποκαλύπτουν ότι ήταν ο πιο ακριβοπληρωμένος κεντρικός αμυντικός στον κόσμο

Ζεράρ Πικέ: Έγγραφα αποκαλύπτουν ότι ήταν ο πιο ακριβοπληρωμένος κεντρικός αμυντικός στον κόσμο

Η Μπαρτσελόνα θεωρούσε ότι τα άλλα επιχειρηματικά ενδιαφέροντα του ποδοσφαιριστή του προκαλούσαν αντιπερισπασμό

Zerar_Pique
Έγγραφα που διέρρευσαν αποκάλυψαν πως ο Ζεράρ Πικέ ήταν ο πιο ακριβοπληρωμένος κεντρικός αμυντικός στον κόσμο, σε μια εποχή που η Μπαρτσελόνα θεωρούσε ότι έβλαπτε τον σύλλογο.

Νωρίτερα φέτος αποκαλύφθηκε ότι ο Τσάβι Ερνάντεθ ανησυχούσε καθώς πίστευε ότι τα επιχειρηματικά συμφέροντα του Πικέ του προκαλούσαν αντιπερισπασμό. Ωστόσο, τώρα προέκυψε ότι πολύ πριν από αυτό, ο σύλλογος πίστευε ότι τα άλλα ενδιαφέροντα του αμυντικού ήταν στην πραγματικότητα επιζήμια για τη φήμη του.

Όλα ξεκίνησαν την εποχή που η εταιρεία «Kosmos» του Πικέ παρήγαγε το ντοκιμαντέρ στο οποίο ο Αντουάν Γκριεζμάν αποκάλυψε ότι απέρριπτε την Μπαρτσελόνα για να παραμείνει στην Ατλέτικο Μαδρίτης.

Τότε ο πρόεδρος Ζοζέπ Μαρία Μπαρτομέου αποφάσισε να ανοίξει φάκελο για τον Πικέ, καθώς γινόταν σαφές ότι οι επιχειρηματικές του δραστηριότητες είχαν αρχίσει να προκαλούν σύγκρουση συμφερόντων. Μάλιστα τον κατηγόρησε  ότι προκάλεσε «πολύ σοβαρή ζημιά» στον σύλλογο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «El Mundo» οι «μπλαουγκράνα» σκέφτηκαν τότε να τιμωρήσουν τον Πικέ, αλλά τελικά έκαναν πίσω καθώς έκριναν ότι μια τέτοια κίνηση δεν θα ήταν συνετή. Αυτό οφειλόταν εν μέρει στις πιθανές αντιδράσεις, αλλά και στο γεγονός ότι ήδη ήλπιζαν να πείσουν τον αμυντικό να δεχτεί μείωση μισθού.

pique334


Πήρε περισσότερα από τον Σέρχιο Ράμος
Το συμβόλαιο που είχε τότε ο Πικέ με τον σύλλογο του εξασφάλιζε 142 εκατομμύρια ευρώ για πέντε σεζόν (2017/18 έως 2021/22). Η συμφωνία του προσέφερε τουλάχιστον 28,4 εκατομμύρια ευρώ ανά σεζόν, χωρίς τα μπόνους.

Όταν έγινε η διαπραγμάτευση του συμβολαίου, το αίτημα του Πικέ προς το διοικητικό συμβούλιο ήταν ρητό και αδιαπραγμάτευτο: «Να είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος κεντρικός αμυντικός στον κόσμο». Σύμφωνα με πηγές, ήταν σημαντικό για τον Πικέ να λαμβάνει έχει περισσότερα χρήματα από τον Σέρχιο Ράμος, που τότε αγωνιζόταν με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Κλείσιμο
Το συμβόλαιο όντως εκπλήρωσε αυτή την επιθυμία και ο Πικέ κέρδιζε 15 εκατομμύρια ευρώ ανά σεζόν μετά από φόρους, περισσότερα δηλαδή από από τα 12,5 εκατομμύρια του Ράμος.

Τελικά ο Πικέ δέχτηκε μείωση μισθού, η οποία στην πραγματικότητα πήρε τη μορφή καθυστέρησης των μισθών και μετακύλισης σε επέκταση του συμβολαίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Δεν αντάλλαξαν ούτε βλέμμα Μητσοτάκης - Ερντογάν στη δεξίωση του Μπάιντεν στη Νέα Υόρκη


Βασίλισσα Ελισάβετ: 70 χρόνια ποπ σύμβολο και influencer


79ο Φεστιβάλ Βενετίας: Σταρ, πόζα & μόστρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης