Ζεράρ Πικέ: Τον κατηγορούν για προμήθεια 24 εκατ. ευρώ για το Σούπερ Καπ στο Ριάντ

Ζεράρ Πικέ: Τον κατηγορούν για προμήθεια 24 εκατ. ευρώ για το Σούπερ Καπ στο Ριάντ

Η ισπανική «El Confidencial» αποκάλυψε ότι η εταιρεία του Ζεράρ Πικέ μαζί με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου της Ισπανίας χρηματίστηκαν για να ανατεθεί το Σούπερ Καπ στο Ριάντ

24161519
Βόμβα μεγατόνων απειλεί την ισπανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου.

Σύμφωνα με έγγραφα που παρουσίασε η ισπανική ηλεκτρονική εφημερίδα "El Confidencial" ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Λουίς Ρουμπιάλες μαζί με τον αμυντικό της Μπαρτσελόνα και ιδρυτή της εταιρείας "Kosmos Holding", Ζεράρ Πικέ πήραν χρήματα προκειμένου να διεξαχθεί το Σούπερ Καπ Ισπανίας στη Σαουδική Αραβία και συγκεκριμένα στο Ριάντ.



Η ομοσπονδία είχε καταγγείλει την περασμένη εβδομάδα ότι υπήρξε κλοπή στα γραφεία της και ειδοποιήθηκε από την εφημερίδα πως έχει στα χέρια της σημαντικό υλικό και το οποίο θα δημοσιεύσει.

Σύμφωνα με τα όσα δημοσιεύτηκαν ο Πικέ και ο Ρουμπιάλες συμφώνησαν για "μίζα" 24κ εκατ. ευρώ προκειμένου το Σούπερ Καπ (το πρώτο τον Ιαναουάριο του 2020)  να καταλήξει στο Ριάντ.

«Κοίταξε, αν είναι θέμα χρημάτων, η Ρεάλ Μαδρίτης θα δεχόταν οκτώ εκατομμύρια ευρώ. Μπορείτε να δώσετε 8 εκατομμύρια ευρώ στην Ρεάλ και οκτώ στη Μπάρτσα. Μπορείτε να δώσετε ακόμα δύο κι ένα εκατομμύρια ευρώ για τις άλλες δύο. Η ομοσπονδία θα μπορούσε να λάβει έξι εκατομμύρια ευρώ κι έτσι μπορούμε να πιέσουμε τη Σαουδική Αραβία για επιπλέον ένα-δύο εκατομμύρια ευρώ», είπε σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Πικέ στον πρόεδρο της ομοσπονδίας.

Ο Πικέ ήταν αυτός που το 2018 είχε προτείνει στην ομοσπονδία να διεξαχθεί Σούπερ Καπ με 4 ομάδες για να υπάρχει μεγαλύτερο τηλεοπτικό συμβόλαιο. Η συμφωνία έκλεισε τον Αύγουστο του 2019 όταν και σύμφωνα με τα γραφόμενα ο πρόεδρος είχε εκφράσει κάποιους ενδοιασμούς για την μεταφορά της διοργάνωσης σε μια χώρα όπου υπάρχουν διακρίσεις μεταξύ ανδρών και γυναικών.
Κλείσιμο

Με παρέμβαση του Πικέ το σχέδιο προχώρησε!

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα στις 15 Σεπτεμβρίου 2019, ο Ρουμπιάλες συνεχάρη τον Πικέ: «Συγχαρητήρια. Δεν αναφέρομαι στον χθεσινό μεγάλο αγώνα ή στο γκολ σου. Εννοώ ότι έχει περάσει ήδη  η ώρα και έτσι η συμφωνία με την Σαουδική Αραβία είναι τελειωμένη. Ευχαριστώ για όλα και εδώ είμαι για ό,τι χρειαστείς».

Σύμφωνα με τη "Confidencial", η ομοσπονδία έχει κλείσει συμβόλαιο 40 εκατομμυρίων ευρώ ανά σεζόν, πολύ περισσότερα από τα 25 εκατομμύρια ευρώ που αναφέρθηκαν αρχικά, τα οποία προφανώς είχαν σημαντική πολλαπλασιαστική επίδραση στον μισθό του προέδρου.

Ο Ζεράρ Πικέ τα τελευταία χρόνια έχει ιδρύσει εταιρεία που διοργανώνει event και μεταξύ άλλων "χτύπησε" και πήρε το Davis Cup του τένις (Παγκόσμιο πρωτάθλημα) μάλιστα με νέο φορμάτ.

Η ομοσπονδία έχει παραδεχτεί την εμπλοκή της εταιρείας του Πικέ αλλά σημειώνει ότι δεν της έδωσε χρήματα. Οι αποκαλύψεις θα συνεχιστούν όπως αναφέρει η εφημερίδα.

Στη Σαουδική Αραβία φιλοξενήθηκε το Σούπερ Καπ το 2020  και το 2022.  Νικήτρια ήταν και στις δυο φορές η Ρεάλ Μαδρίτης. 

Ειδήσεις σήμερα

Ένας «άλλος» Μακρόν: Ποζάρει γελαστός με ανοιχτό πουκάμισο που αποκαλύπτει το δασύτριχο στήθος του

Άσυλο ζήτησαν οι δυο Τούρκοι που έπεσαν με ανεμόπτερο στην Κάρυστο

Εμμανουήλ σε Σοφιάνα: «Ο Άρης έχει κορίτσι και ετοιμάζεται να παντρευτεί» - Η αντίδραση της Μαρίας Αντωνά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης