Super League 1, Παναιτωλικός - Άρης 3-1: Μπλόκο στο Αγρίνιο

Super League 1, Παναιτωλικός - Άρης 3-1: Μπλόκο στο Αγρίνιο

Με αντεπίθεση στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναιτωλικός πήρε την πρώτη νίκη της χρονιάς στην έδρα του - Ανασταλτικά προβήματα ο Άρης

5665438
Ο Παναιτωλικός δεν έκανε τίποτε περισσότερο από το να εκμεταλλευτεί τα τρομερά κενά που έχει ο Άρης στη μεσοαμυντική γραμμή.

Αυτό που χρειαζόταν ήταν τα κατάλληλα πόδια στην τελική πάσα και τα βρήκε από τη στιγμή που μπήκε το γήπεδο ο Ντουάρτε καθώς αυτός άλλαξε την εικόνα του αγώνα με τις πάσες του αλλά και την ποδοσφαιρική εξυπνάδα του. Ο Άρης δεν βγήκε ωφελημένος από τις αλλαγές και ότι προσπαθούσε να χτίσει μπροστά το πλήρωνε πίσω καθώς έκανε εύκολα το λάθος, δίνοντας το δικαίωμα στους παίκτες του Παναιτωλικού να βρίσκονται συνεχώς σε θέση εκτέλεσης.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cmhv0sfo8xnd)


Έτσι έπαιξαν…
Η χρησιμοποίηση του Μάνου Γκαρθία στο βασικό σχήμα ήταν αναμενόμενη, όχι όμως και η απόφαση για φουλ επιθετικό σχήμα από τον Χερμάν Μπούργος καθώς επέλεξε τη συνύπαρξη των Γκρέι-Πάλμα στην κορυφή της επίθεσης με την επιστροφή του Χουάν Ιτούρμπε στο ένα άκρο και τη διατήρηση του Μαντσίνι στο άλλο. Ο Ντουκουρέ ήταν ο μοναδικός «κόφτης» έχοντας δίπλα του τον Μάνου, ενώ νέο πρόσωπο στην τετράδα της άμυνας ήταν ο Εμπακατά λόγω του τραυματισμού του Οντουμπάτζο. Ο Γιάννης Αναστασίου προχώρησε σε αλλαγή σχήματος σε σχέση με την πρεμιέρα καθώς χρησιμοποίηση 4-2-3-1 με τους Αποστολάκη, Λάρσον, Κορνέλιους, Χατζηθεοδωρίδη στην άμυνα, τους Μλάντεν, Φλόρες στα «6αρο-8άρια», τους Σενγκέλια, Νταγκό στα άκρα και τον Ντίας πίσω από τον φορ Καρέλη.

Κλείσιμο
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cmhv0sffl20x)


Ο Σενγκέλια τιμώρησε τον Άρη
Οι επιλογές των δύο προπονητών λίγο πολύ έδειξαν το παιχνίδι που θα γινόταν όπως για παράδειγμα ο γρήγορος ρυθμός στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου μέρους. Όποτε είχε την μπάλα στα πόδια του ο Άρης έδειχνε την ποιότητά του, όπως όμως και τη αδυναμία του όταν ήταν σε θέση άμυνας. Δεν το πλήρωσε στο 8ο λεπτό όταν ανεπιτυχώς ο Νταγκό προσπάθησε να πλασάρει τον (εκτός θέσης) Κουέστα από τα 30 μέτρα, συνέβη το αντίθετο στο 15’. Οι γηπεδούχοι φόρτωσαν την αριστερή πλευρά, μια παράλληλη πάσα έδωσε στον Σενγκέλια να παίξει ένας εναντίον ενός με τον Πίρσμαν και με αριστερή εκτέλεση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (1-0).

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cmhuxp9rtucp)


Ο Πάλμα έφερε ισορροπία
Ο Λούις Πάλμα ήταν μακράν ο πιο δραστήριος παίκτης του Άρη στην επίθεση καθώς ο Μαντσίνι χαρακτηρίστηκε από κακές αποφάσεις και ο δε Γκρέι ουδόλως φάνηκε. Ο νεαρός από την Ονδούρα έριξε προειδοποιητική βολή στο 19’ η οποία βρήκε σε ετοιμότητα τον Ανέστη, αλλά στο 21’ επέβαλε ισορροπία μετουσιώνοντας έτσι μια εξαιρετική ατομική προσπάθειά του (1-1). Ο Άρης είχε περισσότερες προϋποθέσεις μέχρι το τέλος του ημιχρόνου αλλά στην τελική προσπάθεια του έλειπε η αποφασιστικότητα σε φάσεις με τους Ιτούρμπε, Γκρέι, Μαντσίνι ή το σουτ του Πάλμα στο 29’. Προηγήθηκε η φάση όπου οι Θεσσαλονικείς ζήτησαν πέναλτι σε σπρώξιμο και επαφή με το πόδι του Αποστολάκη στον Ιτούρμπε εντός της περιοχής αλλά τόσο ο Παπαπέτρου όσο και ο Γκάμαρης εκτίμησαν ότι η ενέργεια του αμυντικού του Παναιτωλικού δεν συνιστούσε παράβαση.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cmhueqiqoytt)



Βέβαια, η μεγαλύτερη φάση μέχρι το τέλος του ημιχρόνου ανήκε στον Παναιτωλικό καθώς ο Φλόρες (με εκτέλεση φάουλ) είδε την μπάλα να χτυπάει στο δοκάρι της εστίας του Κουέστα.

Ο Καρέλης έβαλε νέα δεδομένα
Ο Άρης μπήκε πιο επιθετικά στο δεύτερο ημίχρονο , είχε δύο στιγμές με τον Μαντσίνι όπου ο Ανέστης ήταν σε ετοιμότητα για να φτάσουμε στη φάση του 62ου λεπτού όταν ο Παναιτωλικός απέκτησε και πάλι το προβάδισμα σε μια φάση όπου οι γηπεδούχοι στάθηκαν τυχεροί. Στη σέντρα του Νταγκό η μπάλα χτύπησε στο κεφάλι του Φαμπιάνο, χτύπησε στο δοκάρι και με εξουδετερωμένο τον Κουέστα ο Καρέλης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (2-1). Μάλιστα, ένα λεπτό αργότερα ο σκόρερ του δεύτερου τέρματος του Παναιτωλικού βρέθηκε σε τετ α τετ με τον Ισπανό τερματοφύλακα του Άρη, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία. Με το κέντρο της άμυνας να είναι σε κατάσταση αποσύνθεσης ο Καρέλης έχασε και 2η σπουδαία ευκαιρία στο 70’ όταν αστόχησε από το ύψος της μεγάλης περιοχής έχοντας απέναντί του μόνο τον Κουέστα.



Ο Μπούργος άλλαξε τους τρεις από τους τέσσερις της επίθεσης
Μέχρι το 75ο λεπτό, ο Χερμάν Μπούργος άλλαξε τους τρεις από τους τέσσερις ποδοσφαιριστές της επιθετικής γραμμής, ενώ ρίχνοντας και τον Πάπε Σέικ Ντιόπ στο παιχνίδι προσπάθησε να θωρακίσει την ομάδα του στις transition επιθέσεις του Παναιτωλικού. Στο 72’ ο Άντρε Γκρέι είχε την πρώτη τελική προσπάθειά του στο παιχνίδι. Ο Άρης δεν έδειξε ωφελημένος από τις αλλαγές, ίσα-ίσα έδειξε μπερδεμένος στο γήπεδο κι αυτό ουσιαστικά εκμεταλλεύτηκε ο Παναιτωλικός έχοντας τον Ντουάρτε σε τρομερά κέφια καθώς από τα δικά του πόδια ξεκινούσαν όλες οι φάσεις των γηπεδούχων.

Ο Νταγκό το 3-1 και η φάση που ανέδειξε το πρόβλημα του Άρη
Στο 76’ ο Παναιτωλικός βρήκε και τρίτο γκολ σε μια φάση όπου ο Πίρσμαν χάθηκε από αριστερά, ο δε Εμπακτά έχασε τον Νταγκό στη μάχη του αέρα και ο παίκτης του Παναιτωλικού με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (3-1) δίνοντας σαφές προβάδισμα στην ομάδα του. Ο Άρης αναγκάστηκε να σουτάρει και στο 82’ έχασε σπουδαία ευκαιρία για να ξαναμπεί στο παιχνίδι όταν ο Ζερβίνιο δεν σημάδεψε την κενή εστία αλλά το πόδι του πεσμένου Γκρέι στο έδαφος, από το ύψος του πέναλτι. Εκεί ουσιαστικά χάθηκε η τελευταία ελπίδα για τον Άρη ο οποίος δεν κατάφερε να απειλήσει και ο Παναιτωλικός πανηγύρισε την πρώτη νίκη του στο Πρωτάθλημα.

Ο Ντίας αποβλήθηκε με δύο κίτρινες κάρτες για τον Παναιτωλικό ενώ για τον Άρη την κίτρινη κάρτα είδε ο Ντουκουρέ.

MVP: Ο Ντουάρτε άλλαξε την εικόνα του αγώνα καθώς από τα δικά του πόδια ήρθαν οι τελικές πάσες αλλά και οι φάσεις του Καρέλη

Στο ύψος τους: Ο Καρέλης σκόραρε, έχασε δύο σπουδαίες ευκαιρίες ενώ ο Ανέστης κράτησε την ομάδα του με τις παρεμβάσεις του στα σου των Μαντσίνι, Γκρέι

Ο «αδύναμος κρίκος»: Σε τραγική βραδιά η αμυντική τετράδα του Άρη.


Η «γκάφα»: Η όλη λειτουργία του Άρη στο τρίτο γκολ όπου έξι παίκτες κοιτούν δύο του Παναιτωλικού να βγάζουν φάση και γκολ.

Το «στραγάλι»: Με πολλά προβλήματα η διαιτησία του Παπαπέτρου. Ο Άρης διαμαρτύρεται για τη φάση του 29ου λεπτού υπάρχει επαφή του Αποστολάκη με το πόδι και το χέρι στον Ιτούρμπε αλλά τόσο ο Παπαπέτρου όσο και ο Γκάμαρης στο VAR εκτίμησαν ότι δεν υπήρχε παράβαση. Ο Παναιτωλικός διαμαρτυρήθηκε για τη φάση του 57ου λεπτού και ότι δεν δόθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Ντουκουρέ.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Ο Παναιτωλικός διάβασε και εκμεταλλεύτηκε τα τρομερά προβλήματα που έχει ο Άρης στο μεσοαμυντικό κομμάτι και με τη δε τετράδα του στην άμυνα να είναι εκτός τόπου και χρόνου. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι είχαν κι άλλες κλασικές φάσεις στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ ο Ζερβίνιο πέταξε στα σκουπίδια την τελευταία ευκαιρία επιστροφής των φιλοξενούμενων στο παιχνίδι.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης, Αποστολάκης (83’ Λιάβας), Λάρσον, Κορνέλιους, Χατζηθεοδωρίδης, Μλάντεν, Φλόρες (59’ Ντουάρτε), Σενγκέλια (71’ Μόρσεϊ), Νταγκό (84’ Χουχούμης), Ντίας, Καρέλης (84’ Πέδρο).

ΑΡΗΣ (Χερμάν Μπούργος): Κουέστα, Εμπακατά, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πίρσμαν, Ντουκουρέ, Μάνου Γκαρθία (73’ Ζερβίνιο), Ιτούρμπε (73’ Ματέο Γκαρσία), Μαντσίνι (61’ Καμάτσο), Πάλμα (61’ Πάπε Σέικ Ντιόπ), Γκρέι (84’ Χατζηιωάννου).

Πηγή: www.gazzetta.gr 




Ειδήσεις σήμερα:

Επιμένει η Τουρκία στο σκηνικό έντασης: Ελληνικοί S-300 «λόκαραν» τουρκικά F-16 πάνω από το Αιγαίο

Τραγωδία στη Χαλκιδική: Νεκρός 15χρονος που έκανε μπάνιο στα Νέα Φλογητά

Πλήρωσαν €30.000 για να ακούσουν τον dj Black Coffee στη Μύκονο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης