Super League 1, ΑΕΚ - Βόλος 0-1: Γκέλα στη Ριζούπολη

Super League 1, ΑΕΚ - Βόλος 0-1: Γκέλα στη Ριζούπολη

Ήττα στον πρώτο εντός έδρας αγώνα της ΑΕΚ στη Super League 1 - O Βόλος με γκολ του Μίλος Ντέλετιτς στο 19' την κέρδισε ξανά στο «σπίτι» της 

5665175
Πρώτη γκέλα της σεζόν για την ΑΕΚ και μεγάλο διπλό για τον Βόλο!

Στην κατάμεστη Ριζούπολη ο Ντέλετιτς με μια σουτάρα στο 19' τιμώρησε την πρώην ομάδα του, η οποία έφυγε με ένα σπουδαίο διπλό (0-1) επί της Ένωσης. Είχε κερδίσει την και πέρσι στο ΟΑΚΑ! 

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cmh1hadcn8yh)


Η ομάδα του Αλμέιδα παρουσίασε ένα τρομερό πρόβλημα στην ανάπτυξη και στο τελείωμα των φάσεων σε όλη τη διάρκεια του ματς, με το επιθετικό πλάνο να απουσιάζει, και όσο και αν έκλεισε τον Βόλο στα καρέ του στο δεύτερο μέρος δεν μπόρεσε να βρει ούτε το γκολ της ισοφάρισης απέναντι στο σύνολο του Μπράτσου που είχε εξαιρετική συνοχή ανασταλτικά. Τεράστια απώλεια βαθμών για την ΑΕΚ με το... καλημέρα στη σεζόν που δεδομένα της βάζει δύσκολα από το ξεκίνημα.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cmh1pq86af3l)
Κλείσιμο


Έτσι ξεκίνησαν Αλμέιδα και Μπράτσος
Όλα έδειχναν ότι ο Ματίας Αλμέιδα δεν θα προχωρούσε σε αλλαγές στο αρχικό σχήμα σε σχέση με την ενδεκάδα που είχε επιλέξει στην πρεμιέρα κόντρα στη Λαμία. Πράγματι ο Αργεντινός τεχνικός της Ένωσης ξεκίνησε με τα ίδια πρόσωπα, στον σχηματισμό με τριάδα στην άμυνα που έχει καθιερώσει. Ο Στάνκοβιτς στην εστία, Βίντα, Τζαβέλλας και Χατζισαφί οι τρεις στόπερ, ο Τσούμπερ στην αριστερή πλευρά, ο Άμραμπατ στη δεξιά, οι Γιόνσον, Σιμάνσκι και Πινέδα η τριάδα του άξονα της μεσαίας γραμμής και ο Μάνταλος ελαφρώς πιο πίσω από τον προωθημένο Αραούχο. Ο Κώστας Μπράτσος, που διαδέχθηκε τον Οσβάλντ Τανσό στον πάγκο του Βόλου, δεν επιφύλασσε εκπλήξεις. Ο Κλέιμαν ήταν στο τέρμα, οι Λούνα, Σιέλης, Εσκοβάλ και Άλχο από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα, οι Τσοκάνης και Μεταξάς στον άξονα της μεσαίας γραμμής, ο Πάολο Φαρνάντες σε ελεύθερο ρόλο, με τους Ντέλετιτς και Βίκτορ Φερνάντεθ στα άκρα και τον Φαν Φέερτ στην κορυφή της επίθεσης.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cmh2v3qa4ebt)



Ο Ντέλετιτς με ένα τρομερό αριστερό τιμώρησε την ΑΕΚ
Η ΑΕΚ μπήκε με διάθεση να κυριαρχήσει, αλλά ο επικίνδυνος Βόλος ήταν εκείνος που έκρουε τα προειδοποιητικά... καμπανάκια με ένα σουτ του Βίκτορ Φερνάντεθ στο 4' και άλλο ένα του Μεταξά στο 7'. Η Ένωση παρουσίαζε πρόβλημα στη δημιουργία και οι κυανέρυθροι πήραν το προβάδισμα στο 19' με ένα φανταστικό σουτ του Ντέλετιτς. Μετά από εκτέλεση κόρνερ και απομάκρυνση του Τζαβέλλα με το κεφάλι, ο Πινέδα έχασε την κατοχή της μπάλας και ο Ντέλετιτς με ένα τρομερό αριστερό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στη γωνία του Στάνκοβιτς και... τιμώρησε την πρώην ομάδα του, χωρίς να πανηγυρίσει το γκολ.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cmh2wkfxlbv5)


Το προβάδισμα του Βόλου έφερε μούδιασμα στην Ένωση, η οποία έδειχνε μπλοκαρισμένη επιθετικά, μη διαθέτοντας καθαρό μυαλό και προσπαθώντας κυρίως από τα άκρα με Τσούμπερ και Άμραμπατ, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο μισάωρο η μοναδική καλή στιγμή της ΑΕΚ ήταν στο 7' όταν το πλασέ του Αραούχο σταμάτησε η σωτήρια προβολή του Άλχο. Σταδιακά οι κιτρινόμαυροι άρχισαν να κλείνουν τον Βόλο στα καρέ του, αλλά οι κλασικές ευκαιρίες έλειπαν καθώς απουσίαζε η σωστή τελική ενέργεια. Με εξαίρεση τη φάση στο 32' όταν ο Γιόνσον τροφοδότησε μέσα στην περιοχή τον Τσούμπερ, αλλά ο τελευταίος νικήθηκε από τον Κλέιμαν που έκανε μια εντυπωσιακή επέμβαση.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cmh3jjynk8gx)



Ανούσια πίεση της ΑΕΚ, σπουδαίο διπλό για τον Βόλο
Με την έναρξη του δευτέρου μέρους αναμενόμενα ο Αλμέιδα προχώρησε σε αλλαγές στη μεσοεπιθετική του γραμμή αντικαθιστώντας τους Άμραμπατ και Μάνταλο με τους Γκατσίνοβιτς και Λιβάι Γκαρσία. Στο 51' ο Γκατσίνοβιτς που πέρασε στη δεξιά πλευρά συνέκλινε προς τα μέσα, αλλά το σουτ μπλόκαρε στη γωνία του ο Κλέιμαν. Η Ένωση συνέχιζε την πίεση, αλλά όπως και στο πρώτο μέρος της έλειπε η σωστή τελική πάσα, ενώ σε πολλές περιπτώσεις η περιοχή φαινόταν άδεια καθώς ο Αραούχο αναγκαζόταν να βγαίνει έξω από το «κουτί» για να πάρει μπάλα και να βοηθήσει στη δημιουργία απέναντι σε μια ανασταλτική λειτουργία του Βόλου που διέθετε συνοχή.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cmh16lt0md9t)


Με τη συμπλήρωση μιας ώρας μια τελική του Λιβάι από σέντρα του Χατζισαφί που κόντραρε στον Εσκοβάλ, μπλόκαρε ο Κλέιμαν, ενώ στο 64' και πάλι ο Λιβάι έκλεψε και πήγε από πλάγια θέση να κρεμάσει τον γκολκίπερ του Βόλου αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο. Ο Αλμέιδα πέρασε και τον Ρότα στη θέση του Πινέδα, μετατρέποντας το σύστημα σε 4-4-2. Οι κιτρινόμαυροι συνέχιζαν να πιέζουν. Ένα σουτ του Τσούμπερ στο 67' πέρασε πάνω από την εστία του Κλέιμαν, με τον χρόνο να πιέζει πλέον ασφυκτικά τους κιτρινόμαυρους και τον Βόλο να κρατάει γερά. Η ΑΕΚ έψαχνε και από στατικές φάσεις το γκολ της ισοφάρισης, όπως αυτή στο 74' μετά από κόρνερ και κεφαλιά του Τζαβέλλα που πέρασε πάνω από το οριζόντιο.

Με την ΑΕΚ όλη μπροστά ο Βόλος περίμενε να χτυπήσει σε αντεπίθεση και θα μπορούσε να το κάνει στο 78' όταν μετά από λάθος του Σιμάνσκι ο Φαν Βέερτ από πλάγια θέση πλάσαρε άουτ, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Σιμάνσκι δεν τελείωσε σωστά τη φάση με τον Κλέιμαν να πέφτει και να μπλοκάρει. Ο Αλμέιδα παίζοντας τα πλέον όλα για όλα πέρασε και τον Αλμπάνη αντί του Γιόνσον. Το σωστό επιθετικό πλάνο ωστόσο απουσίαζε. Μια κεφαλιά του Λιβάι Γκαρσία στο 87' δεν βρήκε στόχο, με την Ένωση να έχει κλείσει τον Βόλο στην περιοχή του χωρίς αποτέλεσμα. Ο Βόλος έφυγε με ένα σπουδαίο διπλό, με την Ένωση να χάνει τρεις πολύτιμους βαθμούς. Στις καθυστερήσεις το γκολ του Τσοκάνη ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cmh0wmdc80c1)


MVP: Ο Ντέλετιτς που ήταν ο χρυσός σκόρερ του Βόλου με το εκπληκτικό αριστερό σουτ που έκρινε την αναμέτρηση.

Στο ύψος τους: Το αμυντικό δίδυμο του Βόλου των Σιέλη και Εσκοβάλ ήταν σταθερότατο. Από την ΑΕΚ ο Γιόνσον τα έδωσε όλα και πάλεψε στον άξονα, αλλά δεν έφτανε.

Αδύναμος κρίκος: Ο Άμραμπατ. Ανούσιος στη δεξιά πλευρά, αντικαταστάθηκε δικαίως με την έναρξη του δευτέρου μέρους.

Η γκάφα: Την έκανε ο Σιμάνσκι στην ευκαιρία του Φαν Βέερτ στο δεύτερο μέρος που όμως δεν στοίχισε στην ΑΕΚ το δεύτερο γκολ.

Το στραγάλι: Ο Γιάννης Παπαδόπουλος δεν έκανε κάποιο σοβαρό λάθος, αλλά προκαλούσε εκνευρισμό με διάφορές αποφάσεις του σε σφυρίγματα φάουλ στους παίκτες.

Το ταμείο του Gazzetta: Η ΑΕΚ παρουσιάστηκε ανέτοιμη με φοβερό πρόβλημα στην ανάπτυξη και στο τελείωμα των φάσεων. Η Ένωση έδειχνε μπλοκαρισμένη σε όλο το ματς επιθετικά και ο Βόλος, με το εξαιρετικό διάβασμα του Κώστα Μπράτσου, που παρουσίασε τρομερή συνοχή έφυγε με ένα παλικαρίσιο διπλό από τη Ριζούπολη. Χοντρή γκέλα με το... καλημέρα στη σεζόν για την ΑΕΚ που προβλημάτισε τρομερά με την εικόνα της και έφερε σύννεφα πολύ νωρίς. Δικαιότατη νίκη για τον Βόλο που για ακόμα μια φορά κοίταξε στα μάτια έναν μεγάλο αντίπαλο και σημείωσε για δεύτερη σερί σεζόν διπλό απέναντι στην ΑΕΚ.


Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Βίντα, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Γιόνσον (82' Αλμπάνης), Πινέδα (65' Ρότα), Τσούμπερ, Άμραμπατ (46' Γκατσίνοβιτς), Μάνταλος (46' Λιβάι Γκαρσία), Αραούχο

Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Κλέιμαν, Λούνα, Σιέλης, Εσκοβάλ, Άλχο, Τσοκάνης, Μεταξάς (56' Ματίγια), Πάολο Φερνάντες, Ντέλετιτς (80' Πίρινεν), Βίκτορ Φερνάντεθ (71' Ουές), Φαν Βέερτ

Πηγή: www.gazzetta.gr 



Ειδήσεις σήμερα:

Τους σκέπασε με ρούχα και τους έκαψε ζωντανούς - Το άγριο έγκλημα στην Αίγινα το 2015 και η σύλληψη στη Μάλτα

«Οι δημοσκοπήσεις διαψεύδουν ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα», σχολιάζουν κυβερνητικά στελέχη

Ξεπέρασαν τα 4 εκατομμύρια οι αφίξεις τουριστών στα νησιά του νοτίου Αιγαίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης