Παναθηναϊκός-Βόλος 0-0: Διπρόσωποι οι πράσινοι

Παναθηναϊκός-Βόλος 0-0: Διπρόσωποι οι πράσινοι

Δύο πρόσωπα, αρκετές χαμένες ευκαιρίες, αλλά κανένα γκολ ήταν το... ταμείο του Παναθηναϊκού στο 0-0 της Λεωφόρου κόντρα στον Βόλο - Το 2ο μέρος ήταν το «καλό» για τους «πράσινους» που σε ακόμη ένα φιλικό δεν δέχθηκαν γκολ, αλλά εχασαν ευκαιρίες - Καλύτεροι οι Θεσσαλοί στο πρώτο - Δοκάρια για Ιωαννίδη και Φαν Βέερτ

5649917
Ο Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ξεκίνησε με τον Μπρινιόλι κάτω από τα δοκάρια. Αριστερός μπακ ο Χουάνκαρ, δεξιός ο Κώτσιρας και ο Μάγκνουσον με τον Σένκεφελντ στο κέντρο της άμυνας. Ρούμπεν και Αλεξανδρόπουλος οι δύο κεντρικοί μέσοι. Αριστερός εξτρέμ ο Αϊτόρ, δεξιός ο Παλάσιος, ο Καρλίτος σε ελεύθερο ρόλο και στη κορυφή του 4-2-3-1 ο Ιωαννίδης.

Από την άλλη πλευρά, ο Οσβάλντ Τανσό παρέταξε τον Βόλο με τον Κλέϊμαν στην εστία. Εσκοβάλ, Γιούχα και Σιελής οι τρεις στόπερ, ο Ταχάτος δεξιός μπακ-χαφ και ο Ροντρίγκεζ αριστερός. Μπαριέντος και Μεταξάς οι δύο στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Μεζκίδα και Ροντρίγκες πίσω από τον Φαν Βέερτ σε 3-4-2-1.

Στο 46᾽ο Τσέριν πήρε την θέση του Καρλίτος ενώ στο 66’ πέρασαν στο ματς οι Βαγιαννίδης, Σάντσες, Σάρλια, Καμπετσής, Γκάνεα, Λοντίγκιν και Πούγγουρας. Στο 80᾽πέρασαν οι νεαροί Σαρδελής, Ηλιάδης και Φρόκου.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-clo3uhkcu1sx)


Προβληματικός ο Παναθηναϊκός, εξαιρετικός ο Βόλος
Στο πρώτο του φετινό φιλικό όπου βρήκε απέναντί του ένα σύνολο να τον περιμένει στο μισό γήπεδο, ο Παναθηναϊκός παρουσίασε προβληματική εικόνα και παρά την κατοχή της μπάλας, δεν μπόρεσε στο πρώτο ημίχρονο να φτιάξει ούτε μία ευκαιρία για να απειλήσει την εστία του Βόλου. Το Τριφύλλι δεν έβγαλε συνεργασίες από τα άκρα, δεν περίμενε πράγματα από τον άξονα και έκανε πρόχειρες επιλογές στο τελευταίο κομμάτι του αγωνιστικού χώρου.

Κλείσιμο
Οι φιλοξενούμενοι ήταν πολύ καλά οργανωμένοι πίσω από την μπάλα και στο τελευταίο δεκάλεπτο είχαν σπουδαίες φάσεις για να πετύχουν γκολ, εκμεταλλευόμενοι τα λάθη στην άμυνα των ᾽᾽πρασίνων’’. Στο 37’ ο Μπρινιόλι μπλόκαρε το απευθείας φάουλ του Μπαριέντος, ένα λεπτό αργότερα είπε ‘’όχι’’ στο τετ α τετ με τον Φαν Βέερτ ενώ στο 44’ έδιωξε σε κόρνερ την ενέργεια του Φερνάντες.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-clo225op3v9d)



Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-clo27mf7et5d)


Ακριβώς στην επόμενη φάση ο Ιταλός κίπερ έδιωξε την κεφαλιά του Μεταξά και στο… ριμπάουντ ο Χουάνκαρ μαζί με το δοκάρι γλίτωσαν από τα χειρότερα τον Παναθηναϊκό μετά την κεφαλιά του Φαν Βέερτ.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-clo29h0zgy7t)


Η εικόνα του πρώτου μέρους ήταν κάκιστη για το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ειδικά στο κομμάτι της δημιουργίας, με τον Παναθηναϊκό να έχει χάσει από πέρσι τους Βιγιαφάνιες, Γκατσίνοβιτς και να μην έχει αναπληρώνει μέχρι και σήμερα τα κενά τους στο αρχικό σχήμα.

Το καλό εικοσιπεντάλεπτο, οι χαμένες ευκαιρίες και ο Τσέριν
Με την έναρξη του δευτέρου μέρος ο Γιοβάνοβιτς επέστρεψε στο αγαπημένο του 4-3-3(μέχρι το 65’), με την είσοδο του Τσέριν να δίνει ισορροπία στον Παναθηναϊκό, καλύτερη κυκλοφορία και επιλογές, καθώς ο Σλοβένος ήταν πολύ καλός και δημιούργησε αρκετές καταστάσεις στο επιθετικό τρίτο. Οι ‘’πράσινοι’’ ανέβασαν την απόδοση τους και για ένα εικοσάλεπτο ήταν καταιγιστικοί, χωρίς ωστόσο, να μετουσιώσουν την υπεροχή τους σε γκολ.

Στο 52’ ο Κλέιμαν απέκρουσε την κεφαλιά του Ιωαννίδη που ήταν αμαρκάριστος στο ύψος της μικρής περιοχής, στο 54’ ο Έλληνας φορ είχε απευθείας εκτέλεση φάουλ που πέρασε άουτ ενώ στο 58’ και πάλι από πολύ καλή θέση σημάδεψε το δοκάρι, με τον Κλέιμαν στο 61’ να αποκρούει το σουτ του Τσέριν.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-clo2p5tp5os1)



Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-clo2vabstfrl)




Η πίεση του Παναθηναϊκού συνεχίστηκε με τον Αϊτόρ (πέρασε πίσω από τον Ιωαννίδη και ο Βαγιαννίδης δεξιός εξτρέμ) στο 70’ να σουτάρει από το ύψος του πέναλτι αλλά τον Κλέιμαν να κάνει μεγάλη επέμβαση και να διώχνει σε κόρνερ.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-clo361k64cxt)


Ο Βόλος και ενώ το παιχνίδι έχασε τον όποιον ρυθμό είχε από τις πολλές αλλαγές είχε μια μεγάλη στιγμή με τον Τσέλιο στο 79’ να σουτάρει ψηλά άουτ.

Το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος, με τον Παναθηναϊκό να είναι κακός στο πρώτο μέρος, πολύ καλός από το 46’ μέχρι το 70’ αλλά να δείχνει μεγάλη αδυναμία στο γκολ, με τον Ιωαννίδη να σπαταλά δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρει και να κάνει την… δουλειά.

Κατά τα αλλά για ακόμη μία φορά αξίζει να σημειώσουμε πως το Τριφύλλι δεν έχει παίκτη στη μεσαία γραμμή που να μπορεί να κάνει την διαφορά στη δημιουργία ενώ του έλειψαν και οι εναλλακτικές στα άκρα, καθώς αυτή την στιγμή στο ρόστερ δεν υπάρχουν λύσεις πίσω από Αϊτόρ και Παλάσιος.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Τέταρτη ημέρα «μάχης» στη Δαδιά - Αντιπυρικές ζώνες στην καρδιά του Εθνικού Πάρκου

Εκπρόσωπος Πυροσβεστικής: «Κινδύνευσαν τρεις άντρες μας στις επιχειρήσεις, σώθηκαν την τελευταία στιγμή»

«Καμίνι» σήμερα η χώρα με θερμοκρασίες έως και 42 βαθμούς Κελσίου - Δείτε σε ποιες περιοχές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης