Καρλ Λιούις: Στο Όρεγκον για το Παγκόσμιο στίβου

Καρλ Λιούις: Στο Όρεγκον για το Παγκόσμιο στίβου

Στα νιάτα του έγραψε ιστορία κερδίζοντας 9 χρυσά μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες και 8 σε Παγκόσμια πρωταθλήματα - Σήμερα ο Καρλ Λιούις συνεχίζει να είναι δίπλα στα νέα παιδιά του στίβου

lens
Μπορεί να χαρακτηριστεί ως ο κορυφαίος αθλητής στίβου όλων των εποχών.

Αν και έγινε ντραφτ στο NBA ο Καρλ Λιούις έγραψε ιστορία στον στίβο τόσο στα 100μ και στα 200μ όσο και στο μήκος. Ο σπουδαίος Αμερικανός κέρδισε 10 Ολυμπιακά μετάλλια εκ των οποίων τα 9 είναι χρυσά και 10 σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα (8 χρυσά).

Σήμερα είναι 61 ετών και συνεχίζει να ασχολείται με τον στίβο. Αυτές τις ημέρες είναι στο Όρεγκον για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου και όλοι τον ψάχνουν για να φωτογραφούν μαζί του.

kar


Τα τελευταία χρόνια διδάσκει νέους αθλητές στο πανεπιστήμιο του Χιούστον ως επικεφαλής προπονητής ενώ είναι έντονα πολιτικοποιημένος και άσκησε κριτική στον Ντόναλντ Τραμπ την περίοδο των δολοφονιών των νέγρων από αστυνομικούς στις ΗΠΑ.


Κλείσιμο

Ένας από τους ανθρώπους που είχαν την τύχη να τον συναντήσουν και να μιλήσουν μαζί του στο Όρεγκον ήταν ο Γιώργος Πομάσκι.

Ο προπονητής του χρυσού Ολυμπιονίκη Μίλτου Τεντόγλου είναι μεγάλος θαυμαστής του Καρλ Λιούις και δεν έχασε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις μαζί μου για τον στίβο.


Ειδήσεις σήμερα:

Η 18χρονη που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Κόρινθο είχε χάσει τον κολλητό της πριν 1,5 χρόνο

Κορβέτες από τους Ιταλούς και τανκς από τους Γερµανούς αγοράζει η Ελλάδα

Όλα «δείχνουν» διακοπή προμήθειας φυσικού αερίου από τη Gazprom, λέει το Βερολίνο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης