Μίλαν: Αγκαλιά με το πρωτάθλημα στην Ιταλία

Μίλαν: Αγκαλιά με το πρωτάθλημα στην Ιταλία

Η Μίλαν «λύγισε» την Αταλάντα στο κατάμεστο «Σαν Σίρο» χάρη στους Λεάο-Ερναντέζ και θα ψάξει έστω τον βαθμό στην έδρα της Σασουόλο την τελευταία αγωνιστική για να στεφθεί πρωταθλήτρια στη Serie A- Είναι στο +5 από την Ίντερ που έχει έναν αγώνα λιγότερο

25700155
Αγκαλιά με τον τίτλο στη Serie A μετά από 11 χρόνια είναι η Μίλαν.

Σε μια σεζόν γεμάτη από εναλλαγές στην κορυφή και μπόλικα σκαμπανεβάσματα των τριών διεκδικητών, η Μίλαν είναι αυτή που βλέπει μπροστά της το ξέφωτο για το Scudetto.

Οι Ροσονέρι ξεπέρασαν και το πιο δύσκολο εμπόδιο τίτλου, αυτό της Αταλάντα που «καιγόταν» για νίκη στη «μάχη» της Ευρώπης (2-0) και πλέον η επιστροφή στον ιταλικό θρόνο μετά από 11 χρόνια είναι υπόθεση ενός βαθμού, την τελευταία αγωνιστική στην έδρα της Σασουόλο. 

Αν, βεβαίως, η Ίντερ δεν κάνει το καθήκον της και χάσει έδαφος στα εναπομείναντα δύο ματς της (Κάλιαρι 15/5, Σαμπντόρια 22/5). 

Η ομάδα του Στέφανο Πιόλι χρειάστηκε να μοχθήσει για να καταβάλει την αντίσταση των Μπεργκαμάσκι, οι οποίοι χρειάζονταν πάση θυσία τους βαθμούς για να προσπεράσουν τη Ρόμα στο κυνήγι του ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Για ένα ημίχρονο, οι γηπεδούχοι τα έβρισκαν... σκούρα, δίχως την απαραίτητη ενέργεια και τις φάσεις για να σκοράρουν, με την πιο σημαντική στιγμή να σημειώνεται από την πλευρά της Dea χάρη στο ξαφνικό σουτ του Μουριέλ που εξουδετέρωσε ο Μενιάν.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ck0j9l6xmto1)


Οι αλλαγές του Ιταλού allenatore, όμως, απέδωσαν άμεσα καρπούς στο β' μέρος. Και στο 56', ο Ράφαελ Λεάο, MVP του τελευταίου σπριντ της Μίλαν για τον τίτλο, έβαλε πρώτος «φωτιά» στις εξέδρες του «Σαν Σίρο». Παρά τις διαμαρτυρίες των Μπεργκαμάσκι για φάουλ στον Ντε Ρόον έξω από την περιοχή των Ροσονέρι, η φάση εξελίχθηκε σε αντεπίθεση και ο Πορτογάλος εξτρέμ βγήκε στον κενό χώρο και πλάσαρε τον Μούσο κάτω από τα πόδια, με το γκολ να κατακυρώνεται κανονικά. Αυτό ήταν το τρίτο σερί ματς εντός έδρας με γκολ για τον Λεάο, επίδοση που πραγματοποιεί πρώτη φορά στη Serie A και στο πιο καθοριστικό σημείο της σεζόν.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ck0j0dqhq89l)
Κλείσιμο



Ο Γκασπερίνι έκανε τις δικές του δραστικές κινήσεις από τον πάγκο και μία από αυτές, ο Ντουβάν Ζαπάτα φλέρταρε με την ισοφάριση σε δύο περιπτώσεις, στο 61' με δυνατό αλλά άστοχο τελείωμα από το ύψος του πέναλτι και στο 71' με καρφωτή κεφαλιά από κόρνερ που έφυγε άουτ. Πέντε λεπτά αργότερα, όμως, ήταν ώρα για... one-man show από τον Τεό Ερναντέζ. Ο Γάλλος εξτρέμ έγραψε το 2-0 μετά από αδιανόητο σόλο, ξεκινώντας την προσπάθειά του με κλέψιμο πίσω από τη σέντρα και διανύοντας όλο το γήπεδο μέχρι το όριο της περιοχής, όπου πλάσαρε ιδανικά τον Μούσο και σφράγισε το «χρυσό» τρίποντο.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ck0isqwdq2pt)

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ck0ih80fnffd)

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ck0hr73z4iux)


Με αυτό, η Μίλαν σημάδεψε την κορυφαία βαθμολογική της συγκομιδή στη Serie A από το 2006 με 83 βαθμούς και ετοιμάζεται να ράψει το πολυπόθητο Scudetto μετά τη σεζόν 2010/11.

Μίλαν (Στέφανο Πιόλι): Μενιάν, Καλάμπρια (80' Φλορέντσι), Καλουλού, Τομόρι, Ερναντέζ, Τονάλι (63' Μπενασέρ), Κεσί, Σαλεμάκερς (55' Μεσίας), Κρούνιτς (80' Μπακαγιόκο), Λεάο, Ζιρού (55' Ρέμπιτς)

Αταλάντα (Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι): Μούσο, Ντε Ρόον, Παλομίνο (80' Ντεμιράλ), Τζιμσίτι (80' Σκαλβίνι), Χάτεμπουρ, Κόοπμαϊνερς, Φρόιλερ, Τζαπακόστα, Πεσίνα, Πάσαλιτς (55' Μαλινόφσκι), Μουριέλ (55' Ζαπάτα)



Πηγή: www.gazzetta.gr 



Ειδήσεις σήμερα

Μόσχα: Θα απαντήσουμε εάν το ΝΑΤΟ φέρει πυρηνικά στην Φινλανδία

Νέα εποχή για Φινλανδία και Σουηδία - Ένα βήμα πριν την ένταξη στο ΝΑΤΟ

Δικαστήριο Aνθρωπίνων Δικαιωμάτων: Το Δημόσιο οφείλει να καταβάλει αποζημίωση για ενδοοικογενειακή βία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης