Champions League, Μπάγερν-Βιγιαρεάλ 1-1: To «κίτρινο υποβρύχιο» έκανε την έκπληξη και απέκλεισε τους Βαυαρούς - Δείτε τα γκολ

Champions League, Μπάγερν-Βιγιαρεάλ 1-1: To «κίτρινο υποβρύχιο» έκανε την έκπληξη και απέκλεισε τους Βαυαρούς - Δείτε τα γκολ

Βιγιαρεάλ και Ουνάι Έμερι στα ημιτελικά του Champions League, Μπάγερν εκτός Ευρώπης - Το «κίτρινο υποβρύχιο» ολοκλήρωσε το «θαύμα» του χάρη σε γκολ του Τσουκουέζε στο 88' (1-1) κι έγραψε ιστορία

25566573
Μυθική, ιστορική, ανεπανάληπτη επιστροφή στα ημιτελικά του Champions League. Αλλά και πανάξια, απολύτως δίκαιη.

Για την εικόνα της, για τον κύριο που κάθεται στον πάγκο της. Ο Ουνάι Έμερι μπορεί να υπερηφανευτεί πως επιτέλους τα κατάφερε, ξεπέρασε τον «σκόπελο» των προημιτελικών και το έκανε… υποβρύχια.

Το έκανε απέναντι στη Μπάγερν Μονάχου, οδηγώντας τη Βιγιαρεάλ σε ένα απίστευτο «δύο στα δύο» χωρίς ήττα κόντρα στη βαυαρική «μηχανή», σφραγίζοντας τη μεγαλειώδη πρόκριση με γκολ του Τσουκουέζε στο 88’ (1-1).

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cj8knvu2vush)
Κλείσιμο


Για να φτάσει και πάλι στα ημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, χρειάστηκε να περάσουν 16 ολόκληρα χρόνια. Το Κίτρινο Υποβρύχιο, όμως, τα έκανε όλα σωστά για να μην αφήσει ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία. Ανώτεροι για τρία στα τέσσερα ημίχρονα απέναντι στην ανούσια υπεροχή της ομάδας του Νάγκελσμαν, οι Ισπανοί εμφανίστηκαν αποφασισμένοι από το πρώτο μέρος, στο οποίο παρέδωσαν απόλυτα τα ηνία στους γηπεδούχους, δίχως, όμως, να απειληθούν πραγματικά.

Η ασφυκτική πίεση και ο εγκλωβισμός τους στα «καρέ» του Ρούλι απέδωσαν μονάχα μία κλασική ευκαιρία για τη Μπάγερν, η οποία αντιμετώπιζε την ίδια έλλειψη φαντασίας όπως και στο πρώτο ματς. Αυτή η τελική σημειώθηκε στο 29', με την κεφαλιά του Μουσιάλα να καταλήγει στον Αργεντινό κίπερ. Τίποτα παραπάνω. Ημιτελείς προσπάθειες, σέντρες χωρίς τελικό αποδέκτη κι από την άλλη μία άριστα τοποθετημένη άμυνα να «απορροφά» κάθε κίνδυνο.

Η Βιγιαρεάλ έμοιαζε αλώβητη στου δρόμου τα μισά για την απόλυτη έκπληξη.Ό,τι ίσχυε, όμως, πριν την ανάπαυλα, ανατράπηκε με το... καλησπέρα στο δεύτερο μέρος. Οι παίκτες του Έμερι άρχισαν να υποπίπτουν στο ένα λάθος μετά το άλλο, η Μπάγερν επιτάχυνε την ανάπτυξη και το πρέσινγκ της και μόλις στο 52' βρήκε αυτό που έψαχνε, από τον κορυφαίο σκόρερ του φετινού Champions League. Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, χωρίς τελική στα πρώτα τρία ημίχρονα του ζευγαριού, «εκτέλεσε» τον εκτός θέσης Ρούλι από την άψογη κάθετη πάσα του Τόμας Μίλερ, σε μια φάση που άρχισε με τη... συνδρομή του Ντάνι Παρέχο και της «φθηνής» απώλειας της μπάλας.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cj8jdi2um6dt)


Η πίεση της Μπάγερν συνεχίστηκε, αλλά το μομέντουμ σταδιακά έσβηνε αφού δεν γινόταν η ανατροπή. Ο Μίλερ έχασε σπάνια ευκαιρία για την κλάση του με κεφαλιά στην κίνηση στο 71’, ο Κομάν απείλησε με ευθύβολο σουτ στο 76’ και στο τελευταίο δεκάλεπτο, για μάλλον αδικαιολόγητο λόγο, η ομάδα του Νάγκελσμαν τράβηξε χειρόφρενο. Χαμήλωσε την πίεσή της, επέτρεψε στη Βιγιαρεάλ να «ανασάνει» κι εκείνη δεν έχασε στιγμή, απειλώντας, μάλιστα, από το… πουθενά στο 82’ με το συρτό πλασέ του Νταντζούμα στην αντεπίθεση. Η ψυχή του Κίτρινου Υποβρυχίου, όμως, δεν έπαψε ποτέ να «σιγοκαίει».


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cj8k68r7d169)

Στο 88’, ο ίδιος παίκτης που έκανε το λάθος του γκολ, ο Ντάνι Παρέχο, απέδειξε την κλάση του, ξεμαρκαρίστηκε υπέροχα κι έβγαλε τον Λο Σέλσο στην κόντρα. Ο Αργεντινός κινήθηκε κάθετα χωρίς να χάσει τον έλεγχο κι έβγαλε στον σωστό χρόνο, τη σωστή στιγμή για τον Μορένο, ο οποίος είδε τον επερχόμενο Τσουκουέζε στο δεύτερο δοκάρι και του «σέρβιρε» έτοιμο το 1-1. Ο Νιγηριανός, «χρυσή» αλλαγή του Έμερι καθώς είχε περάσει στο ματς μόλις στο 84’, νίκησε τον Νόιερ με άπιαστο πλασέ κι έγραψε το όνομά του με ανάλογα χρώματα στο βιβλίο της ιστορίας της Βιγιαρεάλ, σφραγίζοντας την αδιανόητη πρόκριση μέσα στο Μόναχο.

Έτσι, ο Ουνάι Έμερι συνέχισε να είναι αήττητος σε νοκ-άουτ Champions League ή Europa League ως προπονητής της Βιγιαρεάλ και αποδεικνύει ότι με αυτή την ομάδα μπορεί να πράξει το ακατόρθωτο. Από την άλλη, η Μπάγερν μένει για δεύτερη σερί σεζόν εκτός Champions League από τα προημιτελικά και επιβεβαίωσε τον κανόνα, να μην παίρνει δηλαδή προκρίσεις όταν γνωρίζει την ήττα στον πρώτο αγώνα.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cj8kfem5376p)


Μπάγερν Μονάχου (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Νόιερ, Παβάρ, Ουπαμεκανό, Ερναντέζ (87’ Ντέιβις), Σανέ, Κίμιχ, Γκορέτσκα, Κομάν, Μίλερ, Μουσιάλα (82’ Γκνάμπρι), Λεβαντόφσκι

Βιγιαρεάλ (Ουνάι Έμερι): Ρούλι, Φόιτ, Αλμπιόλ, Τόρες, Εστουπινιάν, Λο Σέλσο, Καπού, Παρέχο, Κοκλέν (84’ Τσουκουέζε), Μορένο, Νταντζούμα (84’ Πεντράθα)

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ειδήσεις σήμερα:

Τις επόμενες ημέρες τα αποτελέσματα για το tablet της Τζωρτζίνας - «Τρέχει» η έρευνα για Μαλένα και Ίριδα

Ο δήμος του Σαντιάγο ανακοινώνει... δελτίο στο νερό καθώς η ξηρασία στη Χιλή μπαίνει στη 13η χρονιά!

Πέθανε ο κορυφαίος Έλληνας ορειβάτης Αντώνης Σύκαρης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης