Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Σε τρία επίπεδα οι έρευνες στο tablet της Τζωρτζίνας

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Σε τρία επίπεδα οι έρευνες στο tablet της Τζωρτζίνας

Γίνεται προσπάθεια ανάσυρσης δεδομένων που έχουν διαγραφεί από το tablet - Θα καταγραφούν όλες οι κλήσεις στα τηλέφωνα της Πισπιρίγκου

PATRA_main
Την επίσημη εντολή από την Εισαγγελία Αθηνών περιμένουν στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία προκειμένου να προχωρήσουν στη σύσταση επιστημονικής επιτροπής που θα ψάξει σε βάθος τις υποθέσεις των θανάτων της Μαλένας και της Ίριδος.

Οι έμπειροι ιατροδικαστές της Αθήνας, θα έχουν πρόσβαση σε όλα τα απαραίτητα ιατρικά δεδομένα και αρχεία προκειμένου να συντάξουν ένα επίσημο πόρισμα που θα βασίζεται σε στοιχεία. Έτσι, θα ζητήσουν και θα λάβουν τους ιατρικούς φακέλους των δυο παιδιών από τα νοσοκομεία και τους γιατρούς, θα έχουν πρόσβαση στα πλακίδια με τα ιστολογικά δείγματα για να γίνουν εκ νέου διευρυμένες τοξικολογικές εξετάσεις και στη συνέχεια, θα συντάξουν την έκθεση που θα περιλαμβάνει στοιχεία και κρίσεις για τους δυο θανάτους των παιδιών του ζεύγους Δασκαλάκη- Πισπιρίγκου.

Μάλιστα, όλα θα γίνουν με ταχύτατες διαδικασίες έτσι ώστε το συντομότερο δυνατό, οι αρχές να έχουν πλήρη εικόνα της κατάστασης. Υπενθυμίζεται ότι η επιτροπή Καρακούκη - Καλόγρια, ήταν άτυπη, αφορούσε μόνο στον θάνατο της Μαλένας, πριν τρία χρόνια, δεν υπήρχε εισαγγελική παραγγελία και συνεπώς πρόσβαση σε στοιχεία που θα μπορούσαν να λύσουν τα χέρια των ερευνητών. Στην ουσία, ήταν μια ενδοϋπηρεσιακή έρευνα, δεν θα οδηγούσε σε κάποιο επίσημο πόρισμα και οποιαδήποτε συμπεράσματα θα ήταν άτυπα και χωρίς νομική ισχύ.

Διαβαθμισμένες έρευνες σε tablet και κινητά

Σε ο,τι αφορά στις έρευνες στο tablet της Τζωρτζίνας αλλά και στα κινητά τηλέφωνα της Ρούλας Πισπιρίγκου, στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια η έρευνα είναι διαβαθμισμένη, σε τρία επίπεδα και τα πρώτα αποτελέσματα θα φανούν στις επόμενες ημέρες. Σε πρώτη φάση, καταγράφονται και αναλύονται όλα τα αρχεία που υπάρχουν στις συσκευές, στη συνέχεια ψάχνουν τις αναζητήσεις που έκανε η 33χρονη κατηγορούμενη μέσω των μηχανών αναζήτησης του internet και τέλος γίνεται προσπάθεια ανάσυρσης δεδομένων που έχουν διαγραφεί.

Φυσικά με την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου θα καταγραφούν και όλες οι κλήσεις που έκαναν και δέχθηκαν τα συγκεκριμένα τηλέφωνα, τα sms και τα μηνύματα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς η Πισπιρίγκου, μανιώδης χρήστης του διαδικτύου συνήθιζε να κάνει αγορές καλλυντικών και φαρμάκων. Με τον τρόπο αυτό οι αρχές θα αναζητήσουν τη διαδρομή της κεταμίνης και αν εντοπιστεί θα καταρρίψουν τον υπερασπιστικό ισχυρισμό της 33χρονης που δηλώνει άγνοια για τη συγκεκριμένη ουσία.

Ειδήσεις σήμερα

Ο δήμος του Σαντιάγο ανακοινώνει... δελτίο στο νερό καθώς η ξηρασία στη Χιλή μπαίνει στη 13η χρονιά!

Πέθανε ο κορυφαίος Έλληνας ορειβάτης Αντώνης Σύκαρης

Χάος στην Κίνα: Τα κρούσματα Covid καλπάζουν, τα μέτρα χαλαρώνουν, οι Κινέζοι σε απόγνωση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης