Εκδόθηκε διεθνές ένταλμα σύλληψης του καταδικασμένου για βιασμό Ρομπίνιο
Το σύνταγμα της Βραζιλίας δεν επιτρέπει την έκδοση πολιτών της χώρας αλλά εάν ο Ρομπίνιο βγει εκτός συνόρων θα οδηγηθεί στην Ιταλία και στη φυλακή
Όπως αναμενόταν η εισαγγελία του Μιλάνου διαβίβασε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης το αίτημα έκδοσης και το διεθνές ένταλμα σύλληψης για το Βραζιλιάνο πρώην επιθετικό της Μίλαν, Ρομπίνιο, ο οποίος καταδικάστηκε σε 9 χρόνια φυλάκιση για σεξουαλική κακοποίηση μίας 23χρονης από την Αλβανία, σε κλαμπ στην πρωτεύουσα της Λομβαρδίας το βράδυ της 22ας Ιανουαρίου 2013.
Τόσο ο Ρομπίνιο όσο και ο φίλος του που καταδικάστηκε μαζί του είναι στην Βραζιλία και τους προστατεύει το σύνταγμα το οποίο δεν επιτρέπει την έκδοση πολιτών της χώρας.
Με το διεθνές ένταλμα σύλληψης εάν ο Ρομπίνιο περάσει τα σύνορα της Βραζιλίας θα συλληφθεί και θα οδηγηθεί στις ιταλικές φυλακές.
Η κλιματική αλλαγή δεν είναι πια μια μακρινή και αφηρημένη έννοια. Είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο, που αγγίζει την καθημερινότητα κάθε νοικοκυριού – από το κόστος της ενέργειας, μέχρι την ασφάλεια της κατοικίας και της υγείας των μελών της οικογένειας.