Επιδότηση απόσυρσης ηλεκτρικών συσκευών: Πότε ξεκινά

Πότε έρχεται η επιδότηση για την απόσυρση, τι προβλέπει το πρόγραμμα  - Τι ισχύει για την αντικατάσταση παλιών κλιματιστικών, ψυγείων και καταψυκτών - Θα επιδοτηθεί η αντικατάσταση έως τριών συσκευών

epidotisi-anakiklosisiskeuon
Προς τον Απρίλιο θα ξεκινήσει το πρόγραμμα απόσυρσης ηλεκτρικών συσκευών, το οποίο αφορά σε  200.000 νοικοκυριά.

Το ποσό της επιδότησης θα είναι ύψους 100 εκατ. ευρώ σε 200.000 νοικοκυριά για την αντικατάσταση παλιών κλιματιστικών, ψυγείων και καταψυκτών, ενώ θα επιδοτηθεί η αντικατάσταση έως τριών συσκευών. Βασική προϋπόθεση για την υπαγωγή στη δράση είναι η ανακύκλωση των παλιών συσκευών.

Δείτε βίντεο



Η διαδικασία αίτησης υπαγωγής θα γίνεται εύκολα και γρήγορα, με ηλεκτρονική αίτηση στο πληροφοριακό σύστημα του προγράμματος, ενώ οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση και απευθείας στα καταστήματα λιανικής.

Η επιδότηση θα χορηγείται στους ωφελούμενους με εκπτωτικό κουπόνι, το οποίο θα αφαιρείται από την τιμή των νέων ηλεκτρικών συσκευών. Το πληροφοριακό σύστημα θα αξιολογεί αυτόματα τις αιτήσεις των πολιτών με βάση τα εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια και θα τους κατατάσσει στην αντίστοιχη κλίμακα επιδότησης.

Η παράδοση και τοποθέτηση των νέων συσκευών θα γίνεται παράλληλα με τη συλλογή των παλιών για ανακύκλωση. Τα στάδια υλοποίησης της διαδικασίας θα ελέγχονται αυτόματα από την ψηφιακή πλατφόρμα.

Σε περίπτωση εξάντλησης της διαθέσιμης χρηματοδότησης, προβλέπεται η δημιουργία λίστας επιλαχόντων, οι οποίοι θα μπορούν να επωφεληθούν με την εξασφάλιση επιπλέον πόρων.

Από το πρόγραμμα δεν αποκλείεται κανείς, ωστόσο όσο πιο μεγάλο εισόδημα έχεις τόσο μικρότερη θα είναι και η επιδότηση. 


Ειδήσεις σήμερα:

Ουκρανία: Ρωσικός κλοιός γύρω από τη χώρα - Οι ΗΠΑ ανησυχούν για επίθεση εντός της εβδομάδας

Πόσοι άνω των 60 μένουν ανεμβολίαστοι και πληρώνουν το πρόστιμο

Ιταλία: Στα δικαστήρια για το... στέμμα και τα 300 εκατ. ευρώ της «κληρονομιάς» τους οι απόγονοι του βασιλιά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης