Πυξ Λαξ: Οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες της καταγγελίας σε βάρος του Γιαννόπουλου

Πυξ Λαξ: Οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες της καταγγελίας σε βάρος του Γιαννόπουλου

Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 12 χρόνια φυλάκιση, χωρίς ελαφρυντικά, αλλά ήταν έξω με αναστολή - Η σεξουαλική κακοποίηση ενός 7χρονου κοριτσιού πριν από εννέα χρόνια σε προάστιο της Ανατολικής Αττικής - Σε δύο μήνες η νέα δίκη

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
pyx-lax34
Μία ακόμη νοσηρή υπόθεση αποπλάνησης σε βάρος ανήλικης ηλικίας μόλις 7 ετών, έρχεται στο φως και απασχολεί πλέον την ανώτερη βαθμίδα της Δικαιοσύνης, αλλά και την κοινή γνώμη, καθώς ο «πρωταγωνιστής» της σοβαρής αυτής δικογραφίας είναι «επώνυμος». Ο λόγος για τον Γιώργο Γιαννόπουλο, τον μουσικό που επί σειρά ετών υπήρξε ντράμερ σε ένα από τα δημοφιλέστερα συγκροτήματα της Ελλάδας, τους Πυξ Λαξ, ο οποίος ασέλγησε, σύμφωνα με την ετυμηγορία της Δικαιοσύνης, στην ανήλικη μαθήτρια σημαδεύοντας με τον πιο βάναυσο τρόπο την ψυχή της.

Ο γνωστός στους κύκλους του μουσικός καταδικάστηκε το 2019 σε κάθειρξη 12 ετών για αποπλάνηση ανηλίκου, με το δικαστήριο τότε να του χορηγεί αναστολή στην εκτέλεση της ποινής του μέχρι την έφεση, δηλαδή μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Τέσσερις λαϊκοί δικαστές και τρεις τακτικοί που συγκρότησαν την έδρα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας έκριναν κατά πλειοψηφία (5-2) ένοχο τον Γιώργο Γιαννόπουλο για το αδίκημα της αποπλάνησης ανηλίκου που δεν είχε συμπληρώσει τα 12 έτη, σύμφωνα με το άρθρο 339 του Ποινικού Κώδικα. Μάλιστα, δεν του αναγνώρισαν κανένα ελαφρυντικό, ενώ του επέβαλαν και τον όρο της εμφάνισής του σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής του δύο φορές τον μήνα, ώστε να εξασφαλίσουν την παρουσία του στη δευτεροβάθμια δίκη!

Η δίκη σε δεύτερο βαθμό για την τόσο σοβαρή αυτή υπόθεση είχε προσδιοριστεί για την περασμένη Παρασκευή στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο, ωστόσο αναβλήθηκε για τις 11 Απριλίου του 2022.

Ο λόγος ήταν κώλυμα που προέβαλε, σύμφωνα με πληροφορίες, η πλευρά της υπεράσπισης του κατηγορουμένου, ο οποίος μάλιστα έδωσε το «παρών» στη δικαστική αίθουσα. Οταν δε ετέθη το αίτημα της αναβολής από την υπεράσπιση, τα μέλη της έδρας αναζήτησαν και εξασφάλισαν την πιο σύντομη δικάσιμο για την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, δεδομένης της σοβαρότητάς της. Ετσι, η εκδίκασή της προσδιορίστηκε για τον ερχόμενο Απρίλιο. Αν τότε ο κατηγορούμενος κριθεί ένοχος και καταδικαστεί σε οποιαδήποτε ποινή άνω των πέντε ετών χωρίς να του δοθεί αναστολή, τότε θα πρέπει να οδηγηθεί στη φυλακή για να την εκτίσει.

Η αποκάλυψη της καταδίκης του Γιώργου Γιαννόπουλου από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, το 2019 και μάλιστα για ένα τόσο ειδεχθές αδίκημα, έσκασε σαν βόμβα στον καλλιτεχνικό κόσμο. Και αυτό καθώς η τόσο σοβαρή αυτή υπόθεση παρέμενε άγνωστη ακόμη και μέχρι πριν από λίγες ώρες, παρά τις τόσο πολλές αποκαλύψεις για περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης και βιασμού που είδαν τον τελευταίο 1,5 έτος το φως της δημοσιότητας στο πλαίσιο του ελληνικού #MeToo.
f2_new_Giannopoulos---Pyx-Lac-11
Ο ντράμερ Γιώργος Γιαννόπουλος (δεύτερος από δεξιά) με τα μέλη των Πυξ Λαξ στην εκδήλωση της συναυλίας-αφιέρωμα στον Μάνο Ξυδού, που έγινε το 2011 στο Ολυμπιακό Στάδιο

Κακοποίηση

Ωστόσο, μέχρι το πρωτοβάθμιο δικαστήριο να εκδώσει την καταδικαστική ετυμηγορία για τον μουσικό χρειάστηκε να μεσολαβήσουν βουλεύματα, εφέσεις και πολύμηνες ανακρίσεις, κατά τις οποίες ο κατηγορούμενος αρνούνταν, σύμφωνα με πληροφορίες, τα πάντα, φτάνοντας ακόμη και στο σημείο να αμφισβητεί την ψυχική συγκρότηση του παιδιού και την αντιληπτική του ικανότητα.

Κλείσιμο
Ολα ξεκίνησαν πριν από περίπου εννέα χρόνια, όταν οι γονείς του κοριτσιού υποψιάστηκαν ότι κάτι μπορεί να μην πήγαινε καλά με τον γνωστό ντράμερ και ένα άλλο παιδάκι. Ηταν η εποχή όπου η οικογένεια του ανήλικου κοριτσιού πήγαινε τα Σαββατοκύριακα στο εξοχικό της σε περιοχή της Ανατολικής Αττικής.

Η παραθεριστική τους κατοικία βρισκόταν σε απόσταση λίγων μέτρων από το σπίτι που διατηρούσε στο ίδιο σημείο ο μουσικός. Ολοι τον γνώριζαν στη γειτονιά, λόγω της δημοφιλίας του και σίγουρα δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι ένας άνθρωπος τόσο «επώνυμος», πατέρας και ο ίδιος δύο κοριτσιών, θα μπορούσε να κρύβεται τόσο καλά στη μαύρη άβυσσο των αρρωστημένων επιλογών του.

Το κορίτσι με τα άλλα συνομήλικά του παιδιά έπαιζαν ελεύθερα έξω από το σπίτι του Γιώργου Γιαννόπουλου, ο οποίος φέρεται να ήταν ιδιαίτερα αγαπητός σε εκείνα.

Ομως τίποτα δεν ήταν γραφτό να μείνει στο σκοτάδι. Την άνοιξη του 2013 το 7χρονο τότε κορίτσι εκμυστηρεύτηκε στη μητέρα της όλα όσα της έκανε ο μουσικός όταν εκείνη επισκεπτόταν το σπίτι του. Το παιδί άρχισε να μιλάει μετά από την παρότρυνση της μητέρας του, η οποία υποψιάστηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με ένα άλλο παιδάκι, οι γονείς του οποίου του είχαν απαγορεύσει να επισκέπτεται την αυλή του κατηγορουμένου και να παίζει εκεί. Η μικρή φέρεται να είπε αρχικά στη μητέρα της πως κάθε φορά που πήγαινε στο σπίτι του μουσικού εκείνος της έβαζε να δει παιδικές ταινίες και βιντεοκλίπ.

Και όσο εκείνη παρακολουθούσε, ο σήμερα κατηγορούμενος ντράμερ «της έπιανε το πιπί και τον πωπό και κουνούσε τα δάχτυλά του», «της έπιανε το χέρι και το έβαζε στο πιπί του για να το χαϊδέψει» και «χάιδευε με τα χέρια του» το στήθος της.

Θορυβημένοι και ανήσυχοι οι γονείς της 7χρονης μαθήτριας, αποφάσισαν να προβούν σε καταγγελία στις Αρχές. Το παιδί εξετάστηκε από ειδικό της Υποδιεύθυνσης Ανηλίκων της ΓΑΔΑ, η οποία και ήλεγξε την αντιληπτική της ικανότητα.

Η μικρή περιέγραψε με οξυδέρκεια τα όσα γίνονταν όταν πήγαινε στο σπίτι του κατηγορουμένου και έτσι η υπόθεση πήρε στη συνέχεια τον δρόμο της Δικαιοσύνης. Κληθείς να δώσει απαντήσεις στο πλαίσιο της ανάκρισης που ακολούθησε, ο μουσικός φέρεται να αρνήθηκε τα πάντα, επικαλούμενος, σύμφωνα με πληροφορίες, σειρά έωλων υπερασπιστικών ισχυρισμών.

Μεταξύ άλλων, φέρεται να υποστήριξε ότι επρόκειτο περί στημένων καταγγελιών με σκοπό την εκδίκηση από τον σύζυγο της μητέρας της ανήλικης και ότι το παιδί πάσχει από ψυχική νόσο και είναι χειριστικό.
giannopoulos
Ο Γιώργος Γιαννόπουλος καταδικάστηκε πρωτόδικα σε κάθειρξη 12 ετών, όμως η ποινή του είχε ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την έφεση κι έτσι δεν μπήκε ούτε μία μέρα στη φυλακή

Παραπομπή σε δίκη

Παρ’ όλα αυτά, από τη στιγμή που η υπόθεση πήρε τον δρόμο της Δικαιοσύνης όλα έδειχναν πως ο μουσικός θα λογοδοτήσει για τις καταγγελίες σε βάρος του ενώπιον των φυσικών του δικαστών, οι οποίοι είχαν και έχουν ακόμη και τον τελικό λόγο επί της ενοχής του. Αυτό όμως για όλο το χρονικό διάστημα που διήρκεσαν οι δικαστικές έρευνες δεν ήταν πάντα κάτι δεδομένο.

Και αυτό καθώς, ενώ μετά το πέρας της ανάκρισης ο αρμόδιος εισαγγελέας ζήτησε την παραπομπή του κατηγορουμένου σε δίκη ενώπιον Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για σοβαρή κακουργηματική κατηγορία που αφορά αποπλάνηση ανηλίκου, το δικαστικό συμβούλιο είχε διαφορετική νομική άποψη. Με βούλευμα που εξέδωσαν οι δικαστές-μέλη του, το 2017, αποφάνθηκαν ότι ο κατηγορούμενος θα πρέπει να απαλλαγεί από την παραπάνω κατηγορία και να μη δικαστεί για αυτή.

Το σκεπτικό του απαλλακτικού βουλεύματος έκανε, σύμφωνα με πληροφορίες, λόγο για στοιχεία που δεν είναι ικανά να στηρίξουν την παραπομπή του ντράμερ στο εδώλιο.

Η υπόθεση πήρε άλλη τροπή όταν η Εισαγγελία Εφετών άσκησε έφεση στο βούλευμα αυτό και έτσι άνοιξε ο δρόμος για την παραπομπή του μουσικού σε δίκη, η οποία και ολοκληρώθηκε όταν δικαστές και ένορκοι του επέβαλαν κάθειρξη 12 ετών. Πλέον μένει η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, σε δύο μήνες από σήμερα.

«Στην προκειμένη περίπτωση, οι Αρχές λειτούργησαν υποδειγματικά. Κατέγραψαν την πρωτογενή μαρτυρία ενός κοριτσιού Β‘ Δημοτικού, αφού πρώτα αξιολογήθηκε η αντιληπτική του ικανότητα, περιγράφηκαν οι γενετήσιες πράξεις, ο τρόπος και οι περιστάσεις τέλεσής τους, καθώς και η συχνότητά τους», ανέφερε σε δήλωσή του σε μέσα μαζικής ενημέρωσης ο συνήγορος των γονέων της ανήλικης Παναγιώτης Παπαϊωάννου.

«Οι κρατούσες έρευνες και η βιβλιογραφία αναφέρουν ότι η αξιοπιστία ενός παιδιού τέτοιας ηλικίας, όταν η κατάθεσή του ληφθεί μεθοδολογικά σωστά, είναι ανάλογη εκείνης ενός ανηλίκου», σημείωσε ακόμη ο συνήγορος της οικογένειας του κοριτσιού, το οποίο είναι πλέον 16 ετών και φέρεται να λαμβάνει ακόμη και σήμερα ψυχολογική υποστήριξη προκειμένου να αντιμετωπίσει όσα βίωσε.

Καταδικάζει το συγκρότημα

Μετά τον ορυμαγδό των αποκαλύψεων, το δημοφιλές συγκρότημα των Πυξ Λαξ, από το οποίο ο κατηγορούμενος έχει αποχωρήσει τα τελευταία χρόνια, σε ανάρτησή του στη σελίδα του στο Facebook αφού εξέφρασε τη συμπαράστασή του στην οικογένεια της ανήλικης, αναφέρθηκε στη συνεργασία που τα μέλη του είχαν κατά το παρελθόν με τον Γιώργο Γιαννόπουλο, τον οποίο πάντως δεν κατονομάζουν.

«Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα σε σχέση με χθεσινά και σημερινά δημοσιεύματα που σοκαρισμένοι είδαμε και αναφέρουν το όνομα της μπάντας» γράφουν στη ανάρτησή τους οι εκπρόσωποι του συγκροτήματος και προσθέτουν: «Οι Πυξ Λαξ ιδρύθηκαν το 1989 και ήταν ο Μπαμπης Στόκας ο Φιλιππος Πλιατσικας κι ο Μανος Ξυδούς με εκπρόσωπο του συγκροτήματος το Νίκο Λώρη.

Στα 30 και πλέον αυτά χρόνια έχουμε συνεργαστεί με εκατοντάδες μουσικούς και τεχνικούς. Ο συγκεκριμένος μουσικός που αναφέρεται στα δημοσιεύματα έχει πάψει να συνεργάζεται με το συγκρότημα εδώ και χρόνια για τελείως διαφορετικούς λόγους από αυτούς που κατηγορείται και στο διάστημα αυτό δεν έχει υπάρξει η οποιαδήποτε επαφή μαζί του.

Οπως φυσικά δεν θα μπορούσαμε να γνωρίζουμε κάτι τόσο προσωπικό γι αυτόν αλλά και οποιονδήποτε άλλο από τους εκατοντάδες που έχουν συνεργαστεί μαζί μας στο παρελθόν. Τον πρώτο λόγο έτσι κι αλλιώς σ αυτά τα θέματα έχει η δικαιοσύνη.

Το πιο βασικό και σημαντικό για μας αυτή την ώρα όμως είναι ότι θέλουμε να δηλώσουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας και την βαθιά μας λύπη σ αυτή την οικογένεια και σ αυτό το κορίτσι που βίωσε κάτι τόσο βάναυσο κι αποτρόπαιο για την ψυχή του και το σώμα του, όπως και σε κάθε θύμα τέτοιων καταστάσεων που δεν υπάρχουν λέξεις να το περιγράψουν και μας συγκλονίζει κάθε φορά».

Η ανάρτηση του Μπάμπη Στόκα

Ο τραγουδιστής και ιδρυτής του συγκροτήματος των Πυξ Λαξ, Μπάμπης Στόκας τοποθετήθηκε επί του θέματος με μία του ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook και δήλωσε πως ούτε εκείνος, αλλά ούτε και τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος γνώριζαν κάτι για τις αποτρόπαιες πράξεις, για τις οποίες κατηγορείται ο πρώην ντράμερ.

Μάλιστα, τόνισε πως όποιος συνδέσει ξανά τους Πυξ Λαξ με τέτοιες πράξεις, θα τους βρει απέναντί του, καθώς το συγκρότημα έχει δείξει ουκ ολίγες φορές πως τάσσεται ενάντιά τους.

Συγκεκριμένα, έγραψε: «Ακούσαμε και διαβάσαμε αρκετά στην προσπάθεια που έκανε ο καθένας η η καθεμία να γλύψει λίγο από το κοκαλάκι της δημοσιότητας χρησιμοποιώντας το όνομα της μπάντας, θα πούμε δυο τελευταία λόγια και θα τελειώσουμε μ’ όλη αυτή την παράνοια . Απο τη στιγμή που πριν λίγες μέρες μάθαμε γι αυτή την θλιβερή ιστορία έχουμε συγκλονιστεί ως άνθρωποι και ως γονείς στον υπερθετικό βαθμό .Οπως και κάθε φορά που μαθαίνουμε κάτι ανάλογο και πάντοτε τασσόμασταν με τα θύματα κι όχι με τους θύτες .Από κει και πέρα δεν θα απολογηθούμε στον κάθε άρρωστο του πληκτρολογίου για τις τυχόν πράξεις όλων των πρώην συνεργατών ,των κηπουρών η των υδραυλικών που κατά καιρούς έχουν περάσει δίπλα μας ..Εμείς κάναμε μουσική παρθένα και αγνά .Ακόμα και τώρα μετά από τόσα χρόνια μόνο έτσι μπορούμε να κάνουμε μουσική.Η μπάντα αυτή ξεκίνησε από υπόγεια και μικρά μουσικά καφέ χτίζοντας μια σχέση σεβασμού με τον κόσμο μέχρι να φτάσει να παίξει στο Ολυμπιακό στάδιο.Δεν έγινε φορετη από κανένα ευγενικό χορηγο..Και δεν θα ανεχτεί από δω και μπρος να γίνεται σύνδεση του ονόματος της με τέτοιες ειδεχθείς κι αποκρουστικές πράξεις για να υπάρχουν νούμερα και λαϊκ η για να συγκαλυφθούν αλλά θέματα απο το φως της δημοσιότητας. Από χρέος προς τον εαυτό μας την ιστορία μας, τους νυν συνεργάτες μας, τον αληθινό ντραμερ μας εδώ και χρόνια που είναι ένας εξαιρετικός μουσικος και άνθρωπος, οποιος ξανα συνδέσει η υπονοήσει σύνδεση του ονόματος του συγκροτήματος με οποιαδήποτε τέτοια ειδεχθή πράξη που καμία σχέση δεν είχαμε ούτε θα είχαμε ποτέ τη δυνατότητα να γνωρίζουμε θα μας βρει απέναντι με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο .Ήδη έχει δρομολογηθεί η νομική μας προστασία . Γιατί εμείς εξακολουθούμε να πιστεύουμε στα τραγούδια στη μουσική στους ερωτευμένους ανθρώπους στα συναισθήματα στην ανθρωπιά. Κι ένα τραγούδι για μια διάφανη αγάπη ..»

Δείτε την ανάρτησή του:

Ακούσαμε και διαβάσαμε αρκετά στην προσπάθεια που έκανε ο καθένας η η καθεμία να γλύψει λίγο από το κοκαλάκι της...

Posted by Babis Stokas - Μπάμπης Στόκας on Monday, February 14, 2022




Ειδήσεις σήμερα:

Εξαδάχτυλος: Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις είναι εστίες υπερμετάδοσης

Κεκλεισμένων των θυρών καταθέτει σήμερα η αθλήτρια ιστιοπλοΐας που κατήγγειλε ότι ο προπονητής τη βίασε στα 11 της χρόνια

Απολογείται σήμερα ο 12ος δράστης για τη δολοφονία του Άλκη - Στο μικροσκόπιο όπλα και ρόλοι στην μοιραία επίθεση

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης