Australian Open, Τσιτσιπάς-Φριτζ 3-2 σετ (4-6, 6-4, 4-6, 6-3, 6-4): Τεράστια ανατροπή και πρόκριση στους 8!

Australian Open, Τσιτσιπάς-Φριτζ 3-2 σετ (4-6, 6-4, 4-6, 6-3, 6-4): Τεράστια ανατροπή και πρόκριση στους 8!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στον προημιτελικό του Australian Open  - Αν και ο Αμερικάνος Φριτζ του έβαλε δύσκολα καθώς προηγήθηκε δύο φορες, ο Έλληνας πρωταθλητής κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τους 8 της διοργάνωσης

25193190
Μετά από μια μάχη που κράτησε 3 ώρες και 23 λεπτά ο Στέφανος Τσιτσιπάς λύγισε την αντίσταση του Τέιλορ Φριτζ και συνεχίσει την πορεία του στο πρώτο Grand Slam της χρονιάς.

«Ήταν ένα επικό ματς και είμαι πραγματικά περήφανος από τον τρόπο που έπαιξε σ' ένα καυτό γήπεδο...», παραδέχθηκε μετά το τέλος του αγώνα ο Στέφανος κι η αλήθεια είναι πως στα πολλά ζόρικα σημεία του αγώνα οι συμπατριώτες μας στην Μελβούρνη δεν σταμάτησαν να τον στηρίζουν.



Ο Φριτζ έκανε ένα εξαιρετικό ματς, πίεσε τον Τσιτσιπά στα όρια του, αλλά εκεί ο Στέφανος έδειξε γιατί βρίσκεται στο Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης, καταφέρνοντας να κάνει τη μεγάλη ανατροπή και να πάρει το εισιτήριο για τους 8 όπου θα αντιμετωπίσει μεθαύριο τον Σινέρ.

Ο αγώνας
Κλείσιμο
Με τους δύο τενίστες να κρατούν το σερβίς τους στα τέσσερα πρώτα γκέιμς το παιχνίδι άρχισε να... ζεσταίνεται από το επόμενο. Ο Φριτζ βρήκε τρόπο να αντιμετωπίσει τα σερβίς του Στέφανου κι έφτασε δύο φορές σε μπρέικ πόιντ, αλλά ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε με 3-2, ωστόσο ήταν φανερό πως όταν οι πόντοι δεν έκλειναν γρήγορα το πλεονέκτημα ήταν με τον αντίπαλο του.

Παράλληλα ο Φριτζ άρχισε να σερβίρει πιο πειστικά κι έτσι απέφυγε κι αυτός το μπρέικ (στο 40-40 εκτέλεσε δύο εξαιρετικά σερβίς) για να πάρει το ξεκάθαρο προβάδισμα αμέσως μετά. Ο Τσιτσιπάς δεν βρήκε καλό πρώτο σερβίς, ο Φριτζ ήταν πολύ καλύτερος στα ράλι και έκανε το μπρέικ. Κι όταν ο Στέφανος απείλησε να πάρει άμεσα πίσω το μπρέικ (ισοφάρισε σε 40-40) ο Αμερικάνος με δυο μεγάλα σερβίς έφτασε στο 5-3 και τελικά πήρε το σετ με 6-4 καθώς ο Τσιτσιπάς δεν είχε τρόπο να τον απειλήσει στο σερβίς του.

Το δεύτερο σετ ήταν στο ίδιο μοτίβο. Ο Στέφανος σέρβιρε πραγματικά εξαιρετικά δίνοντας ελάχιστους πόντους στον Φριτζ, αλλά κι ο τελευταίος ήταν εξαιρετικός από την τελική γραμμή για να φτάσουμε στο 5-4.Ο Φριτζ με δύο αβίαστα λάθη έφερε τον Τσιτσιπά στο πρώτο του μπρέικ πόιντ και δεν χρειάστηκε άλλη προσπάθεια καθώς με νέο πολύ εύκολο λάθος έχασε το γκέιμ και το σετ για το 1-1!



Με την έναρξη του τρίτου σετ ο Τσιτσιπάς βρέθηκε αντιμέτωπος με διπλό μπρέικ πόιντ και αφού έσβησε συνολικά τέσσερα κράτησε το προβάδισμα μέχρι το 3-2... Εκεί όμως την έπαθε όπως στο πρώτο σετ με τον Φριτζ να κάνει το μπρέικ στο ίδιο ακριβώς σημείο (3-4) και παρόλο που έμεινε ζωντανός στο 3-5 (έσβησε τρία σετ πόιντ) ο Αμερικάνος δεν του άφησε κανένα περιθώριο και πήρε εύκολα το επόμενο γκέιμ για το 1-2 στα σετ.

Ο Τσιτσιπάς πλέον έπαιζε για να μείνει ζωντανός στο ματς και στο σερβίς του ήταν εντυπωσιακός και στο 4-3 έκανε το πολυπόθητο μπρέικ. Ο Φριτζ με το σκορ στο 40-40 έκανε δύο αβίαστα λάθη κι ο Τσιτσιπάς βρέθηκε στο 5-3, αλλά αμέσως ο Αμερικάνος προσπάθησε να απαντήσει και έφτασε σε διπλό μπρέικ πόιντ! Εκεί όμως ο Έλληνας πρωταθλητής βρήκε τρία μεγάλα σερβίς για να φτάσει στο σετ πόιντ και να ισοφαρίσει σε 2-2. Εκείνη τη στιγμή είχαν συμπληρώσει 2 ώρες και 45 λεπτά αγώνα...



Στο 5ο σετ στην εξίσωση του αγώνα μπήκε και ο παράγοντας κούραση με τους δύο αθλητές να κρατούν το σερβίς τους μέχρι το 4-4... Στο επόμενο σέρβις γκέιμ του ο Φριτζ όμως έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο κι ο Τσιτσιπάς δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη... Με εξαιρετικές επιστροφές, έφτασε στο μπρέικ πόιντ και πήρε το προβάδισμα και δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη...

Αν και ο Φριτζ πήρε τον πρώτο πόντο στο επόμενο γκέιμ, ο Τσιτσιπάς με τρομερό σερβίς πήρε 4 αναπάντητους πόντους και έφτασε στην πρόκριση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης