Stoiximan Basket League, ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 72-67: Καθάρισε με Χάμερ -Δείτε βίντεο

Stoiximan Basket League, ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 72-67: Καθάρισε με Χάμερ -Δείτε βίντεο

Η ΑΕΚ επικράτησε του ΠΑΟΚ με 72-67 δίνοντας ρεσιτάλ άμυνας στο δεύτερο ημίχρονο. Απόλυτος πρωταγωνιστής του αγώνα ο συγκλονιστικός Ίαν Χάμερ

hummer
Το ντέρμπι των «Δικέφαλων» κατέληξε στην κιτρινόμαυρη πλευρά (72-67), παρά τις απουσίες του Μπράιαν Ανγκόλα και του Νίκου Παππά.

Με τον ΠΑΟΚ να έχει τον έλεγχο στο πρώτο ημίχρονο, αλλά να τον χάνει, μαζί με την ψυχραιμία του στο δεύτερο. Μεγάλοι πρωταγωνιστές των νικητών οι Ίαν Χάμερ (17π., οι 13 στο δεύτερο ημίχρονο, 4 κλεψ.) και Γιάννης Κουζέλογλου (14π.).

Το ματς

Το ματς ξεκίνησε με δύο δεκάλεπτα γεμάτα από σερί. Σχεδόν μοιρασμένα ανάμεσα στις δύο ομάδες. Η ΑΕΚ, θέλοντας να καλύψει το κενό του Νίκου Παππά, έδωσε χρόνο συμμετοχής στον Άντι Ράουτινς, όμως αυτός πέρα από την αμυντική προσφορά του (σε 15:51) πρόσφερε μόνο άστοχα σουτ (0/4 τρίπ.).

Ο Δέδας αναζήτησε για αρκετή ώρα το σωστό σχήμα, δοκιμάζοντας ακόμη και πρωτόγνωρες πεντάδες που έχει χρησιμοποιήσει στην προπόνηση. Όσο η ΑΕΚ έψαχνε το κατάλληλο σχήμα, ο ΠΑΟΚ είχε την καθοδήγηση του Βαγγέλη Μάντζαρη (11π., 5 ριμπ., 5 ασίστ) στο πρώτο ημίχρονο.

Η ΠΑΟΚ έτρεξε ένα σερί 9-0 και έκανε το 6-2, 6-11 και λίγο αργότερα προηγήθηκε με 15-8. Η ΑΕΚ απάντησε με δύο απανωτά τρίποντα για το 14-15, με το δεκάλεπτο να κλείνει σε απόλυτη ισορροπία (21-21).

Η ομαδα του Δέδα ξεκίνησε φουριόζα τη 2η περίοδο, με τον Κουζέλογλου (9π., 5 ριμπ., 1 ασίστ στο πρώτο ημίχρονο) στην πεντάδα να δίνει ενέργεια και σκορ. Σερί 8-0 για την ΑΕΚ και το σκορ στο 29-21. Εκεί ο ΠΑΟΚ απάντησε με το δικό του σερί, 9-0 και το σκορ να γίνεται 29-30!

Κλείσιμο
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-chcgt83k5lip-sf)


Γενικότερα, ο ΠΑΟΚ κρατήθηκε στο ματς χάρη στα τρίποντα, έχοντας 4/10 στην περίοδο, ενώ διέθετε καλύτερη δημιουργία με τις διπλάσιες ασιστ (12 έναντι 6).

Και η τρίτη περίοδος ξεκίνησε με μίνι σερί. Ένα 7-0 της ΑΕΚ μες τρομερή ενέργεια για δύο λεπτά της επέτρεψε να προηγηθει(43-41). Και από εκεί ξεκινησε ένας... διαγωνισμός προσπεράσματος στο σκορ για τις δύο ομάδες.

Με την ΑΕΚ να έχει λύσεις από τον Ίαν Χάμερ (8π. σε πέντε λεπτά), ένα γκολ-φάουλ του Γκρίφιν και το κλέψιμο και λέι απ του Κολόμ να της επιτρέπει να ξεφεύγει με διαφορά 11 πόντων (58-47). Φυσικά και έχουμε και εδώ σερί της τάξεως 11-0!

Ο ΠΑΟΚ σκόραρε μετά από σχεδόν πέντε λεπτά, με τον Τζόουνς να.. σπάει την πολιορκία.

Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με την ΑΕΚ στο +10. Και μαζί με τον έλεγχο του αγώνα. Ο Χάμερ συνέχισε το ρεσιτάλ του στο δεύτερο ημίχρονο, αφού ένα δικό του τρίποντο (5:50 πριν το τέλος) έφερε την ΑΕΚ στο +13 (66-53).

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-chcfrxgd1hkx-sf)


Την ίδια στιγμή, η ομάδα του Δέδα είχε 8 κλεψίματα και 4 τάπες, με την πιο εντυπωσιακή να ανήκει στον Έρικ Γκριφιν, αφού σταμάτησε τον Λοβ σε λει απ, χτυπώντας την μπάλα στο ταμπλό! Και τον ήχο να ακούγεται μέχρι τις κερκίδες.

Ο ΠΑΟΚ εγκλωβίστηκε στην άμυνα της ΑΕΚ, όσα τάιμ άουτ και αν πήρε ο Λυκογιάννης δεν κατάφερε να αλλάξει την επιθετική φιλοσοφία. Στο πρώτο μισό της τελευταίας περιόδου, εκεί που ο ΠΑΟΚ κυνηγούσε είε 1/2 τρίποντα και 1/3 δίποντα. Λίγες επιθέσεις, εξαιτίας των λαθών και οι περισσότερες άστοχες.

Ένα κάρφωμα του Τζόουνς έδωσε ελπιδες στον ΠΑΟΚ (68-60), ενώ ο Γκρίφιν με πέντε συνεχόμενους πόντους το έκανε ξανά ντέρμπι (68-65). Όμως, ο Χάμερ έμοιαζε να επιβεβαιώνει τη μετάφραση στο επώνυμό του σχεδόν σε κάθε φάση. Καλάθι για το 70-65 και στη συνέχεια ομαδική άμυνα για την ΑΕΚ και στην επόμενη φάση κλέψιμο (είχε 4 συνολικά) της μπάλας (48 δεύτερα πριν το τέλος)!

Η καλή άμυνα του Πεττρόπουλου στην επαναφορά του ΠΑΟΚ, έκρινε οριστικά τον τελικό νικητή.

Πηγή: www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης