Europe Cup, Τσμόκι Μινσκ-Περιστέρι 87-85: Το πάλεψε αλλά «λύγισε» στην παράταση

Europe Cup, Τσμόκι Μινσκ-Περιστέρι 87-85: Το πάλεψε αλλά «λύγισε» στην παράταση

Το Περιστέρι πάλεψε, γυρνώντας μία διαφορά 14 πόντων στην τελευταία περίοδο, ωστόσο ηττήθηκε από τη Τσμόκι στην παράταση χάνοντας την ευκαιρία να πάρει ένα μεγάλο διπλό στην Λευκορωσία

peristerii
Το Περιστέρι βρέθηκε να χάνει μέχρι και με 14 πόντους από τη Τσμόκι στη Λευκορωσία στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Με όπλο την άμυνά του στην τελευταία περίοδο έφτασε πολύ κοντά στην ανατροπή, ωστόσο δεν κατάφερε να σημειώσει το πρώτο του μεγάλο διπλό, αφού ηττήθηκε στην παράταση με 87-85.

Ο κορυφαίος για το Περιστέρι ήταν ο Πέτεγουεϊ με 20 πόντους και 2 ριμπάουντ, ωστόσο αποδείχθηκε και ο «μοιραίος» για την ομάδα του Σωτήρη Μανωλόπουλου, αφού το σουτ του δευτερόλεπτα πριν τη λήξη της κανονικής διάρκειας δεν βρήκε στόχο, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στην παράταση!

Ο αγώνας

Το Περιστέρι μπήκε δυναμικά στο παρκέ και με τις εμπνεύσεις του Χρυσικόπουλου και του Πέτεγουεϊ έγραψε το 17-11 υπέρ του στο 7ο λεπτό. Η Τσμόκι,με τον Στέφαν Γιάνκοβιτς να δίνει τον ρυθμό, δεν άφησε τους Περιστεριώτες να ξεφύγουν και οδηγήθηκαν στους πάγκους με το 23-25.

Στην δεύτερη περίοδο, οι Λευκορώσοι μετά το 31-31 στο 15', πέρασαν μπροστά με 37-33. Μάλιστα,το σύνολο του Σωτήρη Μανωλόπουλου βρέθηκε να κυνηγάει μία διαφορά από το -9 (49-40), μετά το φάουλ του Πέτεγουεϊ στην προσπάθεια του Ουόρνερ για σουτ τριών πόντων, με τον γκαρντ της Τσμόκι να ευστοχεί και στις 3 βολές.
Μετά το τέταρτο της ανάπαυλας, οι δύο ομάδες κινήθηκαν πάνω κάτω στα ίδια επίπεδα. Οι γηπεδούχοι διατήρησαν το προβάδισμα φτάνοντάς το στο 60-47 στα μέσα της τρίτης περιόδου, με τον Μίλερ να κρατά ζωντανό το Περιστέρι. Παρόλα αυτά, η ελληνική ομάδα μπήκε στην τελευταία πράξη με τη διαφορά στο -14 (70-56).


Η καλή αμυντική λειτουργία του Περιστερίου στην αρχή του τελευταίου δεκαλέπτου, κράτησε τον αντίπαλο χωρίς σκορ για πείρπου 4 λεπτά, την ίδια ώρα που μείωναν τη διαφορά στους 5 με τρίποντο του Πέτεγουεϊ (70-65) και στους 3 (70-67) από lay up του ΜακΚρί!

Κλείσιμο
Λίγη ώρα αργότερα, ο Πέτεγουεϊ έφτασε την ομάδα του μία ανάσα από την Τσμόκι (70-69), η οποία πέτυχε το πρώτο της καλάθι στο τέταρτο δεκάλεπτο στο 3:50. Ο Χρήστος Σαλούστρος ισοφάρισε το παιχνίδι στο 1:23 (73-73), με βολές του Κατσίβελη πέρασαν μπροστά με 77-75, ο Κλαρκ έγραψε αμέσως μετά το 77-77,29 δευτερόλεπτα πριν το τέλος.

Το παιχνίδι θα κρινόταν από τα χέρια του Πέτεγουεϊ, ο οποίος αστόχησε στο τελευταίο σουτ και έστειλε το ματς στην παράταση. Στο έξτρα πεντάλεπτο ο Μπράουν με ένα ζευγάρι εύστοχων βολών έκανε το 85-83 στο 1:34, το οποίο μετατράπηκε σε 87-85 από τον Μπλίζνιουκ στα 20 δευτερόλεπτα. Αυτό, εν τέλει, ήταν και το αποτέλεσμα του αγώνα, αφού ο ΜακΚρί δεν βρήκε στόχο στο τελευταίο σουτ της αναμέτρησης με το Περιστέρι να ηττάται στην παρθενική του εμφάνιση στο Europe Cup.

Τα δεκάλεπτα: 23-25, 49-40, 70-56, 77-77, (παρ.) 87-85


Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα: 

Τουρκία: Νέες θεωρίες συνωμοσίας για την παρουσία των αμερικανικών F-15 στην Ελλάδα

Φρίκη στη Ρόδο: 8χρονη νοσηλεύεται μετά από καταγγελία για βιασμό

Τώρα ο Γρηγόρης Πετράκος θα τραγουδά μόνο για εμβολιασμένους και δηλώνει: «Δεν είμαι αντιεμβολιαστής»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης