Ιβάν Σαββίδης: «Ένας θεός ξέρει πως αντέχω και δεν έρχομαι στο γήπεδο»

Ιβάν Σαββίδης: «Ένας θεός ξέρει πως αντέχω και δεν έρχομαι στο γήπεδο»

Ηγετική εμφάνιση από τον Ιβάν Σαββίδη με αποκαλύψεις μέσω τηλεδιάσκεψης για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ, την Κυβέρνηση, την στρατηγική του «Δικεφάλου» τα τελευταία χρόνια, την στάση του απέναντι στο ελληνικό ποδόσφαιρο, το μέλλον των Κυπελλούχων Ελλάδας και εκ νέου αναφορά στον ίδιο και το θέμα της υγείας του

savvidis
Ο Ιβάν Σαββίδης σε τηλεδιάσκεψη που είχε το πρωί της Τρίτης με συνεργάτες και στελέχη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, εκπροσώπους του Ερασιτέχνη, των Βετεράνων, των Ακαδημιών και του Τμήματος Επικοινωνίας με τους φιλάθλους του «Δικεφάλου» συζήτησε για πολλά θέματα της επικαιρότητας και κυρίως το ζήτημα της κατασκευής της «Νέας Τούμπας».

Αρχικά ο κ. Σαββίδης σύστησε τον κ. Δημήτρη Μουτσάκη, Γενικό Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών του ομίλου Dimera, ως τον υπεύθυνο για τον φάκελο της Νέας Τούμπας και συντονιστή της ομάδας εργασίας.

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ξεκίνησε να απαντάει στις ερωτήσεις των παρευρισκόμενων με το θέμα του νέου γηπέδου και το που ακριβώς βρίσκεται το όλο project μετά και τις τελευταίες τοποθετήσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ.

«Από την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ θεωρούμε ότι μπήκαμε σε μια νέα εκκίνηση των διαδικασιών. Άμεσα μετά από την ομιλία, ενημερώσαμε την Κυβέρνηση πως είμαστε ακόμη σε αναμονή της Υπουργικής Απόφασης για το Καυτανζόγλειο, την υπογραφή πρωτοκόλλου μετά την εκτίμηση της κατάστασης και των απαραίτητων έργων στο Καυτανζόγλειο, την υπογραφή της σύμβασης μίσθωσης του γηπέδου αφού συνυπολογιστούν οι απαραίτητες επενδύσεις από πλευράς μας και τέλος, το Προεδρικό Διάταγμα. Αυτά δεν είναι το τέλος, αλλά η εκκίνηση για τη Νέα Τούμπα. Παράλληλα θέλω ο κόσμος μας να γνωρίζει καθημερινά σε ποιό στάδιο βρίσκονται οι διαδικασίες με συνεχείς επίσημες δημοσιεύσεις. Έχω δώσει εντολή να μη συνεχίζονται οι κουβέντες για πράγματα που έχουν ήδη συζητηθεί και συμφωνηθεί και να περάσουμε στη φάση των έργων».

«Αυστηρό χρονοδιάγραμμα για να είναι το 2026 έτοιμο το νέο γήπεδο»
Τρία χρόνια μετά από την έναρξη των ενεργειών για την κατασκευή της «Νέας Τούμπας», το όλο project μοιάζει να προχωράει με βήματα σημειωτόν, ενώ ο κ. Ιβάν Σαββίδης έβαλε στην ατζέντα εκ νέου το θέμα της χρηματοδότησης μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης. «Είναι εφικτός ο στόχος να γιορτάσουμε έναν αιώνα ζωής στο νέο μας γήπεδο, μόνο αν τηρηθεί αυστηρά το χρονοδιάγραμμα. Ήδη, 20 μέρες από την ομιλία του πρωθυπουργού, δεν έχει προχωρήσει καμία διαδικασία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο διοικητικός ηγέτης των Κυπελλούχων Ελλάδας και πρόσθεσε:

«Η τελική μορφή του Προεδρικού Διατάγματος είναι αυτή που θα καθορίσει τις δυνατότητες για το καινούργιο γήπεδο. Δεν είμαστε παράσιτα ή επαίτες για να ζητάμε οικονομική ενίσχυση. Έχουμε ζητήσει ωστόσο να μελετηθεί η δυνατότητα συμμετοχής της Πολιτείας μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης στην χρηματοδότηση των έργων που είναι σε όφελος της κοινωνίας, της ποιότητας ζωής των πολιτών και του περιβάλλοντος. Πάντα με δικαιοσύνη και σύμφωνα με την ανάλογη πρακτική στα άλλα γήπεδα που χτίστηκαν στη χώρα».

«Ογκολογικές» παρεμβάσεις στο σύστημα του ποδοσφαίρου
Κλείσιμο
Σε μια αποστροφή του λόγου του, ο κ. Σαββίδης τόνισε: «Η στρατηγική ανάπτυξης των υποδομών του ΠΑΟΚ, που θα οδηγήσουν τελικά στην αυτάρκεια, ήταν ο πρώτος μου στόχος όταν ανέλαβα την ομάδα. Αντιλήφθηκα όμως πόσο μεγάλη ανάγκη είχε η οικογένεια του ΠΑΟΚ τους τίτλους που στερήθηκε σε 90 χρόνια ζωής. Δεν αλλάξαμε στρατηγική, αλλά αναπροσαρμόσαμε λίγο την τακτική μας. Κάναμε «ογκολογικές» παρεμβάσεις στο σύστημα του ποδοσφαίρου ώστε να είναι δυνατή η κατάκτηση των τίτλων και είμαι ευγνώμων σε όσους πολέμησαν μαζί μου χωρίς να φοβηθούν. Κατακτήσαμε πρωταθλήματα και Κύπελλα σε 5 χρόνια, όσα μαζί είχαν κατακτηθεί σε 90. Αυξήσαμε την βάση φιλάθλων μας. Και σήμερα είμαστε έτοιμοι να ολοκληρώσουμε τα μεγάλα έργα του γηπέδου και του προπονητικού κέντρου».

«Είμαι στο Πόρτο Καρράς και παλεύω με τους πειρασμούς μου»
Σε ερώτηση σχετικά με το αν θα περιμένει την Νέα Τούμπα για να επιστρέψει στο γήπεδο, ο κ. Σαββίδης είπε: «Οι στενοί μου συνεργάτες γνωρίζουν καλά πόσες ώρες την ημέρα επικοινωνώ μαζί τους καθημερινά και πόσες ώρες με απασχολεί ο ΠΑΟΚ. Ο Θεός μας έστειλε και αυτή τη δοκιμασία για να την ξεπεράσουμε. Είμαι στο Πόρτο Καρράς και παλεύω με τους πειρασμούς μου. Νομίζετε είναι εύκολο να αντέξω να μην πάρω το αυτοκίνητο και να έρθω στο γήπεδο; Ειδικά σε αγώνες όπως ο προχθεσινός; Είμαι πολύ καλά στην υγεία μου, όπως είπα και στους συνεργάτες μου στο OPEN πρόσφατα, έχω κάνει 3 εμβόλια αλλά το επίπεδο των αντισωμάτων μου δεν είναι υψηλό. Όμως θα περάσει και αυτό και θα έρθω και στην παλιά Τούμπα. Θέλω να είμαι δίπλα σας, δίπλα στους ποδοσφαιριστές όπως έκανα πάντα».

«Η μεγαλύτερη μεταγραφή θα είναι η ενότητά μας»
Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε με τις αναφορές του Ιβάν Σαββίδη στο μέλλον της ομάδας και σε ζητήματα που απασχολούν την καθημερινότητα της προχωρώντας σ' ένα κάλεσμα προς τον κόσμο του ΠΑΟΚ από τον οποίο ζήτησε να είναι ενωμένος.

«Πρέπει να είμαστε ενωμένοι, όπως πριν 2 χρόνια. Όταν ήμασταν έτσι, κανείς δεν μπορούσε να μας διασπάσει. Αφού είδαν ότι δεν μπορούν να μας νικήσουν δυναμώνοντας οι ίδιοι, οι αντίπαλοί μας προσπαθούν να αδυνατίσουν εμάς, με παραπληροφόρηση και στοχεύοντας στην ενότητά μας. Πορευόμαστε όλοι μαζί, σε στενή σχέση με τον προπονητή, καλύπτοντας όσες περισσότερες ανάγκες του μπορούμε. Δοκιμάζουμε το σύστημα χωρίς αθλητικό διευθυντή για να αποφύγουμε προβλήματα συνεννόησης που αντιμετωπίστηκαν στο παρελθόν. Οι στόχοι μας είναι κοινοί και οι υψηλότεροι. Η δεύτερη θέση δεν είναι ποτέ λόγος ικανοποίησης για τον ΠΑΟΚ, άρα στοχεύουμε στην πρώτη θέση στο πρωτάθλημα και στον όμιλο του Conference League. Τον Γενάρη θα είμαστε απόλυτα βέβαιοι για τις κινήσεις που χρειάζονται σε συνεννόηση με τον προπονητή και θα προχωρήσουμε σε αυτές. Όμως η μεγαλύτερη μεταγραφή θα είναι η ενότητά μας, στα επίπεδα του 2019. Αυτή έφερε την επιτυχία, αυτή θέλω να επαναφέρετε στην οικογένεια του ΠΑΟΚ με κάθε κόστος», είπε χαρακτηριστικά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης