Ολυμπιακοί Αγώνες: Οριστικά χωρίς θεατές στις κερκίδες

Ολυμπιακοί Αγώνες: Οριστικά χωρίς θεατές στις κερκίδες

Οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες χωρίς θεατές είναι πλέον γεγονός μετά τις ανακοινώσεις της ιαπωνικής κυβέρνησης

tokyo-343
Με το Τόκιο να έχει μπει ξανά σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης, λόγω της κατακόρυφης αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού, όλοι ήταν προετοιμασμένοι για τις ανακοινώσεις των διοργανωτών που επιβεβαίωσαν ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες (που ξεκινούν στις 22 Ιουλίου) θα διεξαχθούν χωρίς την παρουσία θεατών στις κερκίδες.

Εδώ να σημειώσουμε ότι όλους τους προηγούμενους μήνες οι διοργανωτές δεν είχαν ανακοινώσει ποτέ επισήμως ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν με την παρουσία φιλάθλων, αλλά εξέφραζαν την ελπίδα να μπορέσουν να έχουν ένα ικανοποιητικό ποσοστό θεατών. Μόνο που οι τελευταίες εξελίξεις απέτρεψαν αυτό το ενδεχόμενο.

Η απόφαση πάρθηκε από την ιαπωνική κυβέρνηση μαζί με την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και τους οργανωτές των αγώνων, καθώς οι προβλέψεις των ειδικών αναφέρουν ότι η κατάσταση δεν πρόκειται να βελτιωθεί τις επόμενες εβδομάδες.

«Η συγκεκριμένη κίνηση ήταν απαραίτητη ώστε να εμποδιστεί η διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα από το Τόκιο και να μη γίνει η ιαπωνική πρωτεύουσα μια ακόμα πηγή νέων μολύνσεων που θα οδηγήσει σε νέο κύμα κρουσμάτων παγκοσμίως», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Γιοσιχίντε Σούγκα, ενώ μιλώντας νωρίτερα η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Σείκο Χασιμότο είχε προϊδεάσει τους πάντες κάνοντας λόγο για «μία λυπηρή κατάσταση, αλλά δεν μπορούσαμε να πάρουμε διαφορετική απόφαση».

Την επίσημη ανακοίνωση για τη μη παρουσία θεατών στους Αγώνες του Τόκιο έκανε ο αμόδιος Υπουργός για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Ταμάγιο Μαρουκάβα, αμέσως μετά την έκτακτη σύσκεψη στην οποία συμμετείχε και ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ.

Στην Ιαπωνία ένα νέο κύμα μολύνσεων ξέσπασε μετά τον Απρίλιο, κι ενώ τις προηγούμενες εβδομάδες φαινόταν να περιορίζεται η διασπορά, είχαμε νέα αύξηση των κρουσμάτων με τον απολογισμό της Τετάρτης να αναφέρει 2.180 νέες μολύνσεις οι 920 εκ των οποίων καταγράφηκαν στο Τόκιο. Έτσι σε συνδυασμό με το γεγονός ότι μόλις το 15% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί η Κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει σε νέα σκληρά μέτρα, ένα εκ των οποίων αφορά και τη μη παρουσία θεατών στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ειδήσεις σήμερα: 

Ερντογάν: Φέραμε πίσω όλο το απόθεμα χρυσού που είχαμε στο εξωτερικό

Βίντεο ντοκουμέντο: 25χρονος πυροβολεί εν ψυχρώ δυο 20χρονους έξω από μπαρ στη Χαλκιδική

Μουρίνιο: «Λένε ότι απέτυχα κι όμως αυτοί ούτε καν με έχουν πλησιάσει»!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης