Τάε κβον ντο: Στους Ολυμπιακούς Αγώνες η Τζέλη - Απέκλεισε την «χάλκινη» Ολυμπιονίκη του Ρίο!

Τάε κβον ντο: Στους Ολυμπιακούς Αγώνες η Τζέλη - Απέκλεισε την «χάλκινη» Ολυμπιονίκη του Ρίο!

Η Φένια Τζέλη απέκλεισε κατά σειρά την «χάλκινη» πρωταθλήτρια Ευρώπης και την «χάλκινη» ολυμπιονίκη του Ρίο για να πάρει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο

fani-tzeli-750x400
Τεράστια επιτυχία για το ελληνικό τάε κβον ντο καθώς η Φένια Τζέλη πήρε το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια των -57κ. κατάφερε να πάρει δύο σπουδαίες νίκες στα προημιτελικά και τα ημιτελικά, απέναντι σε αθλήτριες με πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό τους.

Στον προημιτελικό η Τζέλη αντιμετώπισε το Νο1 του ταμπλό των -57κ., την Λετονή Νταρβιντά, «χάλκινη» πρωταθλήτρια Ευρώπης. Κατάφερε ωστόσο να κάνει την έκπληξη και ενώ έχανε με 8-7 στο τέλος της δεύτερης περιόδου, έφτασε στη νίκη με 21-16, σημειώνοντας την μεγαλύτερη νίκη ως τώρα στην καριέρα της.

Στον ημιτελικό είχε άλλη μία μεγάλη πρόκληση. Αντίπαλός της η Ιρανή «χάλκινη» Ολυμπιονίκης Κίμια Αλιζαντέ, η οποία φέτος κατεβαίνει με την ομάδα των προσφύγων. Η Αλιζαντέ είχε πάρει το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016, για να γίνει η πρώτη αθλήτρια από την χώρα που φέρνει μετάλλιο στις γυναίκες. Εγκατέλειψε την χώρα της και η ΔΟΕ την συμπεριέλαβε στην ομάδα των προσφύγων που θα διεκδικούσαν πρόκριση για το Τόκιο.

Η Τζέλη κατάφερε να την κερδίσει με 3-1 στα σημεία και να πάρει το μοναδικό ελληνικό εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο άθλημα.

Στην άλλη σημερινή συμμετοχή και τα -68κ. των ανδρών, ο Νέζνταντ Χούσιτς έκοψε τον… δρόμο του Κώστα Χαμαλίδη από την παρουσία του στα ημιτελικά της κατηγορίας. Ο «χάλκινος» πρωταθλητής Ευρώπης του 2021, ηττήθηκε 12-4 (0-0, 5-1, 7-3) από τον Βόσνιο αθλητή, ο οποίος στο πρόσφατο πρωτάθλημα της «γηραιάς» ηπείρου ήταν δεύτερος στα -74 κιλά.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα 

Τα έξι ακριβότερα διαζύγια δισεκατομμυριούχων: Από τον Τζεφ Μπέζος στον Έλον Μάσκ και τον Μπιλ Γκέιτς

Η Χάλι Μπέρι... τίγρης: Η σέξι πόζα που ανεβάζει... πυρετό! - Δείτε τη φωτογραφία

Η Μπάρτσα κινδυνεύει με αποκλεισμό από το Champions League κι ο Μέσι... γλεντάει σε κορωνοπάρτι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης