Τα έξι ακριβότερα διαζύγια δισεκατομμυριούχων: Από τον Τζεφ Μπέζος στον Έλον Μάσκ και τον Μπιλ Γκέιτς

Τα έξι ακριβότερα διαζύγια δισεκατομμυριούχων: Από τον Τζεφ Μπέζος στον Έλον Μάσκ και τον Μπιλ Γκέιτς

Στην κορυφή της λίστας ο χωρισμός του Μπιλ και της Μελίντα Γκέιτς - Τα δισεκατομμύρια, η επόμενη μέρα και οι αμύθητες περιουσίες που μοιράστηκαν στα δύο

gates-musk2
Ένα από τα πρώτα πράγματα που σκέφτεται κανείς όταν ακούει για τον χωρισμό ενός ζεύγους δισεκατομμυριούχων είναι το πως θα μοιραστεί η περιουσία τους. Τελευταίο παράδειγμα η προ ημερών ανακοίνωση του χωρισμού του ζεύγους Γκέιτς.  Με τα νούμερα της περιουσίας τους να ζαλίζουν - υπολογίζεται σε 130 δισ δολάρια - το διαζύγιό τους κατά πάσα πιθανότητα συγκαταλέγεται σε ένα από τα ακριβότερα όλων των εποχών. 

Με αφορμή λοιπόν το διαζύγιο του ζεύγους Γκέιτς η New York Post καταγράφει τα έξι ακριβότερα διαζύγια που έμειναν στην ιστορία:



Μπιλ - Μελίντα Γκέιτς

Μπορεί η σχέση του ζευγαριού να ήταν καθ' όλα ισότιμη μέσα στον γάμο τους, όπως έλεγαν οι ίδιοι, όμως δεν είναι ακόμα σαφές κατά πόσο θα είναι ισότιμη και η... μοιρασιά της τεράστιας περιουσίας τους.

Σύμφωνα με την Daily Mail, που απέκτησε πρόσβαση στο εν λόγω δικαστικό έγγραφο, η έλλειψη προγαμιαίου συμφώνου σημαίνει ότι το διάσημο ζευγάρι ουσιαστικά δεν έχει κάποιο «οδικό χαρτη» που θα μπορούσε να τους βοηθήσει στον διαμοιρασμό της πελώριας περιουσίας τους.
bill_-_melinda_gates
Ωστόσο είχαν υπογράψει συμβόλαιο χωρισμού το οποίο αναφέρει τον τρόπο με τον οποίο θα μοιραστεί η τεράστια περιουσία τους. Ένα από τα πιο ακριβά περιουσιακά τους στοιχεία είναι η κύρια κατοικία τους που βρίσκεται στην πολιτεία της Ουάσινγκτον, στα περίχωρα του Σιάτλ, και είναι γνωστή με το παρατσούκλι Xanadu 2.0.

Παράλληλα διαθέτουν πολυτελείς κατοικίες σε πολλές περιοχές των ΗΠΑ, στην Ουάσινγκτον, τη Φλόριντα, την Καλιφόρνια και το Γουαϊόμινγκ. Το κόστος της Xanadu 2.0 έφτασε τα 60 εκατ. δολάρια. Ακόμη διαθέτει παραπάνω από 100 εκατ. μετοχές της Microsoft. Πρόκειται για την εταιρεία που ίδρυσε το 1975.

Τζεφ Μπέζος - Μακένζι Σκοτ

Ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Amazon Τζεφ Μπέζος
και η επί 25 χρόνια σύζυγός του Μακενζι Σκοτ ανακοίνωσαν τον χωρισμό τους το 2019. Αυτό που ακολούθησε ήταν ένα δαπανηρό διαζύγιο που έκανε τη Σκοτ την τρίτη πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο.
bezos_-_scott
Μάλιστα πήρε το 75% των μετοχών της Amazon παρά το γεγονός ότι κατείχε 20 εκατομμύρια των οποίων η τιμή τους άγγιζε τα 30 εκατ. δολάρια. Την ίδια ώρα ο Τζεφ Μπέζος διατήρησε όλες τις μετοχές της Washington Post που αγόρασε το 2013 ενώ το ίδιο έκανε και με τις μετοχές της διαστημικής του εταιρείας Blue Origin.

Ζακλιν - Άλεκ Γουαιλντενστάιν 

Η Ζακλιν Γουαιλντενστάιν, η οποία είναι γνωστή από την πλαστική χειρουργική της, «Catwoman», είχε το ακριβότερο διαζύγιο μέχρι σήμερα, όταν στα τέλη των 90's χώρισε από τον δισεκατομμυριούχο σύζυγό της, Άλεκ Γουαιλντενστάιν.
wildenstein
Κλείσιμο

'Catwoman' Jocelyn Wildenstein out in Los Angeles in 2014 - Daily Mail

Το ζευγάρι χώρισε όταν η «Catwoman», έπιασε στο κρεβάτι τον σύζυγο της με μία άλλη γυναίκα. Η Ζακλιν εγκατέλειψε τον Άλεκ αφού πρώτα έγινε πλουσιότερη κατά 2,5 δισ. δολάρια. Πάντως φαίνεται ότι έχει χάσει ένα πολύ μεγάλο μέρος της περιουσίας της καθώς το 2018 υπέβαλλε αίτημα για πτώχευση.

Έλον και Τζαστιν Μασκ

Το αφεντικό της Tesla Έλον Μασκ ήταν παντρεμένος για οκτώ χρόνια με την Τζαστιν. Ο έρωτας τους ξεκίνησε από τα χρόνια του πανεπιστημίου και οδηγήθηκε στα σκαλιά της εκκλησίας. Το ζευγάρι απέκτησε έξι αγόρια. Ωστόσο το πρώτο τους παιδί έφυγε ξαφνικά από τη ζωή από το σύνδρομο του αιφνίδιου βρεφικού θανάτου.
elon_musk
Σε μία ανάρτησή του στο Business Insider περιέγραψε πως οι δυο τους μοιράζονται από κοινού την επιμέλεια των παιδιών τους και πως ο ίδιος πληρώνει για τα έξοδά τους στα οποία συμπεριλαμβάνονται και οι αποδοχές των νταντάδων τους.  Παράλληλα είχε προσθέσει πως της δίνει 20.000 δολάρια μετά φόρου το μήνα που αφορούν αγορές ρούχων και παπουτσιών. Μάλιστα ισχυρίστηκε πως εκτός από την παροχή του σπιτιού τους στο Bel Air το διαζύγιο τον επιβάρυνε μηνιαίως κατά 170.000 δολάρια.

Έλον Μασκ - Ταλουλα Ράιλι

Μετά τον χωρισμό του με την Τζαστιν ο Έλον Μασκ παντρεύτηκε δύο φορές με την ηθοποιό Ταλούλα Ράιλι. Ο πρώτος γάμος έληξε το 2012. Οι φήμες τότε ήθελαν την Ράιλι να λαμβάνει 4,2  εκατ. δολάρια. Ένα χρόνο αργότερα επανασυνδέθηκαν και παντρεύτηκαν εκ νέου.
elon_musk_-_talullah_reily
Ο γάμος τους έληξε το 2015 όταν ο Μασκ υπέβαλλε αίτηση διαζυγίου. Σύμφωνα με το TMZ ο ισχυρός άνδρας της Tesla συμφώνησε να της δώσει 16 εκατ. δολάρια.

Μπέρνι - Σλαβίκα Εκλεστοουν
bernie_slavica_ecclestone
Το άλλοτε ισχυρό αφεντικό της Formula 1 Μπέρνι Εκλεστοουν και η σύζυγός του Σλαβίκα Ράντιτς χώρισαν το 2009 έπειτα από 24 χρόνια γάμου. Σύμφωνα με τη Sun λέγεται ότι ο Εκλεστοουν μετά το χωρισμό τους, της έδωσε 1,2 δισ. δολάρια.


Ειδήσεις σήμερα 

«Βαβέλ» με την άρση της πατέντας για τα εμβόλια: «Nein» από Γερμανούς και Ελβετούς - Υπέρ Μακρόν και Πούτιν 

Lockdown: Ο οδικός χάρτης για την επιστροφή στην κανονικότητα– Οι πιθανότερες ημερομηνίες 

«Ναυμαχία» της Μάγχης: Η Βρετανία ανακαλεί τα πολεμικά πλοία μετά την αποχώρηση των Γάλλων ψαράδων 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης