Οι πρώτες δηλώσεις Πέρεθ-Ανιέλι για τη Super League: «Έχουμε ευθύνη ως μεγάλοι σύλλογοι»

Οι πρώτες δηλώσεις Πέρεθ-Ανιέλι για τη Super League: «Έχουμε ευθύνη ως μεγάλοι σύλλογοι»

Τις πρώτες τους δηλώσεις έκαναν ο πρόεδρος της νεοσύστατης ευρωπαϊκής Super League, Φλορεντίνο Πέρεθ και ο αντιπρόεδρος Αντρέα Ανιέλι.

ds_040318
Σεισμό στο ευρωπαϊκό -και όχι μόνο- ποδόσφαιρο και θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η ίδρυση της ευρωπαϊκής Super League, που ανακοινώθηκε πριν από μερικές ώρες!

Στη νέα κλειστή λίγκα καθήκοντα προέδρου, όπως έγινε γνωστό, αναλαμβάνει ο Φλορεντίνο Πέρεθ της Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ ο Αντρέα Ανιέλι της Γιουβέντους θα είναι αντιπρόεδρος μαζί με τον Τζόελ Γκλέιζερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Οι Πέρεθ και Ανιέλι, λοιπόν, έκαναν ήδη και τις πρώτες τους δηλώσεις.

«Θα βοηθήσουμε το ποδόσφαιρο σε κάθε επίπεδο και θα το πάμε στο σημείο που δικαιούται στον πλανήτη. Το ποδόσφαιρο είναι το μόνο παγκόσμιο άθλημα, με περισσότερους από 4 δισεκατομμύρια οπαδούς και ευθύνη μας ως μεγάλοι σύλλογοι είναι να ανταποκριθούμε στις επιθυμίες του», είπε ο πρόεδρος Φλορεντίνο Πέρεθ.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Γιουβέντους ανέφερε με την ιδιότητα του αντιπροέδρου της Super League: «Οι 12 ιδρυτικοί σύλλογοι αντιπροσωπεύουν δισεκατομμύρια φιλάθλους από όλη την υφήλιο και 99 ευρωπαϊκά τρόπαια. Μαζί έχουμε έρθει σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή, δίνοντας τη δυνατότητα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις να μεταμορφωθούν, βάζοντας το παιχνίδι που αγαπάμε σε βιώσιμη τροχιά για το μέλλον, αυξάνοντας σημαντικά την οικονομική αλληλεγγύη και δίνοντας στους φιλάθλους και στους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές μία κανονική ροή σημαντικών αγώνων, που θα θρέψουν το πάθος τους για το παιχνίδι, όσο τους προσφέρουμε ινδάλματα».

Διαβάστε περισσότερα εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης